Завтра Землю накриє магнітна буря: календар небезпечних дат на тиждень

Завтра Землю накриє магнітна буря: календар небезпечних дат на тиждень
  • Онлайн-прогноз сонячних і геомагнітних бур розраховується за допомогою супутникових систем NOAA, TESIS і наукових міжнародних метеорологічних лабораторій по всьому світу. Прогноз оновлюється онлайн у міру надходження таких даних від активності Сонця (зазвичай, кожні 10 хвилин).

Експерти, які стежать за космічною погодою, попереджають про те, що в неділю, 26 березня, має відбутися чергове виверження на Сонці. Інформацію про магнітні бурі за цими даними передає сайт meteoagent.com.

Землю накриє магнітна буря, наслідки якої можуть відчути метеозалежні люди.

Відео дня

Лікарі рекомендують у подібні періоди дотримуватись графіка сну, знизити навантаження на серцево-судинну систему, а за наявності хронічних захворювань, особливо серцево-судинних, мати при собі всі необхідні ліки.

Додаткове навантаження на серце, суглоби та судини головного мозку. Інтернет рясніє повідомленнями про потужну магнітну бурю, червоного рівня небезпеки.

Що це за явище, чи дійсно воно може на нас впливати, і як за п'ять хвилин покращити погане самопочуття не тільки у період сонячної активності, дивіться в сюжеті ТСН:

Сонячні бурі можуть викликати широкий спектр наслідків від незначних збоїв у роботі супутників до повномасштабних відключень електроенергії.

Під час певних явищ космічної погоди сонячні енергетичні частинки рухаються по спіралі вниз по лініях геомагнітного поля в полярних регіонах, де вони збільшують щільність іонізованого газу, що, у свою чергу, впливає на поширення радіохвиль і може привести до відключень радіозв'язку, кажуть експерти NASA.

Довідка:

Корональні викиди маси — це великі викиди плазми від Сонця, які іноді супроводжуються сонячними спалахами. Корональні викиди маси та спалахи можуть у свою чергу викликати сонячні бурі, викидаючи високошвидкісні потоки заряджених частинок у магнітосферу — область космосу навколо Землі, у якій домінує магнітне поле планети.

Коли це відбувається, магнітне поле Землі слабшає приблизно на 6-12 годин, і для повного відновлення буде потрібно кілька днів.

 

Читайте також:

Магнітні бурі у березні 2023: календар, коли небезпечні дати в Україні

ГРВІ в області. Домінує коронавірус, грип А та циркуляція вірусів грипу типу В

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up