Вінницькі хірурги виконали складну високоточну операцію: їм допомагали американські лікарі

Вінницькі хірурги виконали складну високоточну операцію: їм допомагали американські лікарі
  • Лікарі Вінниччини продовжують щоденно рятувати життя пацієнтів. В обласній військовій адміністрації розповіли по успішну складну високоточну операцію.

Вперше у Вінницькій області була виконана малоінвазивна операція пацієнту із важкою патологією – «Дивертикул Ценкера». Про це повідомляють у Вінницькій ОВА.

 

Відео дня

Оперували медики обласної клінічної лікарні ім. М. Пирогова у співпраці із міжнародними партнерами з клініки  США-Penn Medicine, Philadelphia, PA. Під чітким керівництвом професора Грегорі Гінсберга (Gregory G. Ginsberg) у режимі реального часу. Про це повідомив завідувач Центру високоспеціалізованої ендоскопічної діагностики та лікування Ярослав Радьога (Yaroslav Radega).

— На цей раз ми допомогли хворому із рідкісними, проте доволі неприємним захворюванням під назвою – «Дивертикул Ценкера». Пацієнт скаржився на утруднене ковтання їжі й був вимушений їсти тільки рідку їжу більше ніж три роки! Класичним методом лікування даної патології є відкрита, травматична операція із доступом на шиї. Проте з досвідом та порадами які ми отримали американських колег — нашим пацієнтам доступна сучасна та безболісна альтернатива-пероральна-ендоскопічна міотомія «Дивертикулу Ценкера, — зауважив Ярослав Радьога.

 

Читайте також:

Де у Вінниці можна безкоштовно здати тест на COVID-19 

Алгоритм дій на випадок тактичного ядерного удару. Як підготуватись та що робити

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up