Великодній стіл: як убезпечити себе від інфекцій та отруєнь

Великодній стіл: як убезпечити себе від інфекцій та отруєнь
  • Ці правила прості, але про них часто забувають. Де не слід купувати їжу? На що варто звертати увагу, купуючи продукти? Як їх зберігати?

У Держпродспоживслужбі дали кілька порад, як убезпечити себе від інфекційних захворювань та не отруїтися їжею під час святкування Великодня. Ось основні правила, на які варто звернути увагу:

  • Не купуйте харчі на стихійних ринках (зупинках громадського транспорту, поблизу пішохідних переходів, тротуарів, де рухається велика кількість людей) або з рух у приватних осіб;
  • При купівлі фасованих продуктів звертайте увагу на цілісність пакування, маркування, умови його зберігання та реалізації, а також, обов'язково, на термін придатності;
  • Дотримуйтесь правил зберігання продуктів. Неодмінно помістіть в холодильник м'ясо та м'ясні страви, рибу і морепродукти, молочні продукти, салати, кремові кондитерські вироби. Дотримуйтесь правил окремого зберігання та обробки сирих та готових продуктів, а також м'яса та овочів; 
  • Завжди ретельно мийте руки з миром перед початком приготування їжі при переході від одного технологічного процесу до іншого; 
  • Дотримуйтесь технології приготування їжі та використовуйте лише якісні харчові продукти;
  • Не використовуйте для пиття, приготування їжі та миття посуду воду з незнайомих джерел водопостачання (річки, озера, підземні джерела, поверхневі води);
  • Для пиття і приготування їжі використовуйте воду тільки з централізованих джерел водопостачання або питну пляшкову воду;
  • При перших ознаках кишкового отруєння одразу звертайтесь за медичною допомогою.

 

Читайте також:

Відео дня

«Робимо ставки, де знову перейдуть дорогу на Соборній». Чому вінничани байдужі до полеглих воїнів?

«Поранені кричать не так від болю, як від травматичного шоку» — лікар повернувся з фронту

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up