В області 819 хворих COVID у критичному стані. Яка завантаженість по лікарнях?

В області 819 хворих COVID у критичному стані. Яка завантаженість по лікарнях?
  • На стаціонарі перебуває 817 пацієнтів із підтвердженим COVID-19 та 507 пацієнтів з підозрою на коронавірус. 819 пацієнтів перебувають у важкому стані.
  • Люди скаржаться, що в лікарнях повний завал та медики не встигають робити необхідні процедури.
  • Яка завантаженість по лікарнях?

За інформацією Департаменту охорони здоров’я та реабілітації ОДА, в 25 опорних лікарнях області, станом на ранок 19 лютого, на стаціонарі перебуває 817 пацієнтів із підтвердженим COVID-19 та 507 пацієнтів з підозрою на коронавірус.

819 пацієнтів перебувають у важкому стані, з яких на апараті:

  • ШВЛ — 5 людей,
  • СРАР — 62 людей, 
  • кисень — 752 людей.

У соціальних мережах пишуть, що в лікарнях жах

«Сьогодні чоловік написав що їм вже ввечері навіть не міряють сатурацию, так як всі зайняті новими поступившими. і там жах що робиться», — розповідає вінничанка Ірина, чоловік якої лікується від коронавірусу в лікарні.

Відео дня

«Лише за вчора 3 лікарня 40 нових госпіталізованих з запаленням легенів. Черга зі швидких в прийомне відділення до години», — пише вінничанка Наталя

Яка завантаженість по лікарнях?

У Вінницькій ОДА спростовують інформацію, що в лікарнях завал та навіть повідомляють про те, що є багато вільних ліжок.

Так, за словами голови ОДА Сергія Борзова, в опорних лікарнях області є 1369 вільних ліжок для пацієнтів з коронавірусом.

— Станом на вчора, 18 лютого, в області розгорнули 2659 ковідних ліжок в 25 опорних лікарнях. Протягом останнього тижня — плюс 40 ліжок. Чекаємо ще 85 ліжок з киснем за рахунок двох субвенцій — області надійшов 51,6 млн. грн. Киснем забезпечено 96,2% ліжок. Загальна завантаженість ліжок — 48,5%, —  повідомляє губернатор.

Він зазначає, що ситуація під контролем, але залишається серйозною.

На жаль, все частіше звертаються до медиків, коли вже хвороба запущена.

З коронавірусом не можна терпіти і чекати, що стане легше. Зволікати нема часу.

На оперативному штабі головна інфекціоністка в області Лариса Мороз розповіла про вчорашню госпіталізацію лікаря «пироговки». Тиждень він лікувався вдома. Його ледь вмовили лягти в лікарню. А йому 55 років, ситуація важка…

— Цукровий діабет та ожиріння - основні чинники, які призводять до важкого перебігу. Особливо ожиріння у молодих — перша ознака вкрай важкого стані, — каже Лариса Мороз

Постковідний синдром 

За словами Борзова , багато вінничан скаржаться на постковідний синдром.

Які основні скарги?

  • Перш за все, ураження центральної нервової системи: від якихось депресивних станів - від плаксивості до порушення концентрації уваги. Деякі хворі скаржаться на те, що забувають навіть куди йдуть, забувають слова чи значення цих слів.
  • На другому місці — це легенева система. На щастя, у нас не так багато людей, які потребують кисневої підтримки кілька місяців по тому.
  • А от з боку серцево-судинної системи — інколи навіть через 4 місяці COVID-19 нагадує про себе.

— Це нова проблема — реабілітація пацієнтів із тяжкою та середньою формою коронавірусу. Такі пацієнти (здебільшого люди старшого віку) потребують тривалого і складного лікування і ще тривалішого періоду реабілітації в медичних установах під наглядом фахівців, — зазначає він.

Озвучують вінницькі лікарі й іншу проблему:

  • ковідних хворих починають лікувати у приватних клініках — стаціонарно і амбулаторно.

Є випадки, коли сильні імуноглобуліні препарати капають на дому. Як наслідок — тяжкі хворі, яких потім непросто витягати в ковідних лікарнях.

 

Оперативна інформація

Про поточну ситуацію із захворюваності на коронавірус в області поінформувала директор Державної установи «Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ України» Валентина Зайцева.

За її інформацією, впродовж минулої доби всіма лабораторіями області досліджено 1739 зразків на COVID-19.

Коронавірус вперше виявили у 580 людей. Одужали 26125 осіб, в т.ч. 1168 дітей, та 2180 медпрацівників. За останню добу одужали — 258 осіб. На даний час хворіє 5045 осіб, в т.ч. 409 дітей та 278 медпрацівників.

Валентина Зайцева повідомила, що загалом в лабораторіях області методом полімеразної ланцюгової реакції досліджено досліджено 290257 зразків. В результаті досліджень – в 31775 випадках виявлений коронавірус.

Є в наявності тест-систем для ампліфікації на 175600 досліджень та наборів для екстракції РНК на 143200 досліджень.

Зареєстрували 605 летальних випадків, за минулу добу зареєстрували 9 летальних випадків.

Станом на 1 лютого на Вінниччині зареєстрували 507 летальних випадків. У понеділок, 15 лютого померли четверо вінничан, вчора — дев'ять летальних випадків.

 

Читайте також:

Три школи у Вінниці на карантині: для кого припиняється навчання з понеділка?

Вінниччина лідирує за кількістю випадків. Яка ситуація з COVID в Україні?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (37)
  • Жанна Брик

    То дотримуйтесь карантиних норм, тай небуде Вам винних.
  • Андрей Ящук

    А можна скріншот в студію , з тих мереж де скаржаться ? Можна без абревіатур автора щоб анонімно 🤔
  • Денис Танащук

    Пока не поздно,  уезжайте и ищите нормальную жизнь в других странах!

    Vova Zelin reply Денис Танащук

    Денис Танащук молодець

    Денис Танащук reply Денис Танащук

    Vova Zelin ну да)

    Vova Zelin reply Денис Танащук

    Денис Танащук ти вже вийхав?
  • Наташа Середа

    Що бардак то бардак,на даний час таке враження, що окрім ковіду не лікують нічого.чи люди тільки на це хворіють????то якщо це не ковід, а серце чи шлунок чи спина то що вмирати????.ганьба!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничанам нагадують про безкоштовну вакцинацію домашніх улюбленців: графік щеплень на травень 20:55 «Моє життя нічого не варте порівняно з нацією». Історія полеглого Героя Назарія «Грінки» Гринцевича photo_camera 20:17 У Вінниці водій маршрутки збив велосипедиста 19:23 У Тульчинському районі двоє раніше судимих чоловіків вкрали скутер photo_camera Від читача 14:32 ЗАКОН СУВОРИЙ, ПРОТЕ СПРАВЕДЛИВИЙ: НА КОГО РОЗРАХОВАНА ДІЯ СТАТТІ 40 ККУ 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:22 У Вінниці на електронні аукціони виставляють чотири земельні ділянки. Де і коли вони відбудуться? 18:18 Від десяти мільйонів гривень. Як виглядають найдорожчі квартири, виставлені на продаж у Вінниці photo_camera 17:58 «Цинізм та нелюдяність» — читач про МСЕК. Новий огляд декларацій голів міжрайонних медкомісій 17:30 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 17:21 Вночі хлопець намагався відібрати у вінничанина телефон photo_camera 16:23 Черги в інформаційному центрі: пільговики масово поновлюють картки вінничанина 16:08 «Беріть рукавчики, мішки для сміття та гарний настрій». Запрошують на прибирання берегів Південного Бугу 15:37 Незрячий вінницький художник створює картини зі скульптурного пластиліну 15:07 Несіть тільки живі квіти: завтра «живим коридором» зустрічатимуть загиблого «Грінку» 14:19 «Укренерго» попереджає про можливі відключення світла по всій Україні у вечірній час 14:15 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:43 Заступника мера Гнівані Віктора Гавришка відправили під варту. Застава – 2,4 млн гривень 12:47 Майже 1,5 мільйона гривень витратять на підготовку фонтанів у Вінниці 12:22 Надзвичайники Вінниччини показали кадри гасіння пожежі після влучання в об'єкт інфраструктури photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up