У Вінниці працює Центр лікування головного болю (Новини компаній)

У Вінниці працює Центр лікування головного болю (Новини компаній)

Пульсація, тиск, спазм ... Головний біль знайомий кожному. Він часто застає зненацька, суттєво знижуючи якість життя та вашу продуктивність. 

А деякі живуть з ним роками, пригорщами ковтаючи знеболювальне.

Випив таблетку і готово? Не краще рішення! Важливо розібратися з причинами. А вони можуть бути абсолютно різними.

У Вінниці успішно працює Центр діагностики та лікування головного болю «Нейромед».

Прес-служба «20 хвилин» поспілкувалась з керівником і головним неврологом Центру — Летою Іваном Івановичем.

Експерт — Лета Іван Іванович, Нейромед

Що викликає головний біль? Простіше кажучи: Чому болить голова?

Відповідно до Міжнародної класифікації головного болю 3-ого перегляду (ICHD-3) розділяють первинні і вторинні головні болі. Вторинні — є симптомом іншого захворювання. Наприклад, травми голови або шиї, інфекції тощо. Сюди ж можна віднести головний біль, викликаний прийомом деяких лікарських препаратів або підйомом на висоту (гірська хвороба), хронічні системні хвороби. Первинні головні болі виникають в результаті порушення роботи головного мозку. Саме вони складають майже 90% всіх випадків. Найбільш поширені: мігрень і головний біль напруги.

Головний біль — це небезпечно? Чи варто звертатися до лікаря? Або достатньо просто випити знеболювальне?

Больові відчуття не обов'язково вказують на наявність серйозного захворювання.

У деяких випадках для усунення головного болю буде достатньо випити таблетку. Однак слід з розумом підходити до знеболювальної терапії.

Дослідження показали, що регулярний (10 і більше разів на місяць) прийом ненаркотичних анальгетиків і нестероїдних протизапальних засобів (ібупрофен, анальгін, парацетамол), тобто, саме тих препаратів, які найчастіше і приймають люди, відчувши напад головного болю, призводить до посилення симптомів у майбутньому. Крім того, знеболювальне лише на деякий час знімає симптом, але не усуває головну причину болю.

Якщо головний біль носить тривалий характер, регулярно повторюється, якщо додаються інші симптоми, слід негайно звернутися до лікаря і за необхідності пройти діагностичні обстеження.

Як лікарі ставлять діагноз при головному болю?

Діагностикою та лікуванням головного болю займається невролог.

Перше, що робить лікар на прийомі — виключає вторинний головний біль.

Існує ряд симптомів, так звані «тривожні знаки». Наприклад, коли головний біль супроводжується лихоманкою, висипом, провокується зміною положення тіла, є неврологічні порушення, зміна свідомості тощо. Кожен подібний симптом — тривожний сигнал для лікаря. В цьому випадку пацієнту призначаються додаткові обстеження за показами: УЗД судин голови та шиї (доплерографія), КТ або МРТ головного мозку та інші.

У Центрі лікування головного болю «Нейромед» використовуються найефективніші і доступні методи діагностування: МРТ, УЗД, КТ, які дозволяють зафіксувати найменші зміни в організмі людини і встановити точний діагноз. Завдяки сучасному обладнанню процедура проходить максимально швидко і комфортно для пацієнта.

Щосуботи у нашому Центрі діє соціальний день — знижка 20% на МРТ діагностику.

У чому різниця між УЗД, КТ та МРТ головного мозку? Коли який вид діагностування призначають?

УЗД судин голови та шиї (доплерографія) проводять для уточнення характеру мозкового кровотоку, структурного стану судинної стінки, виключення артеріального або венозного тромбозу.

КТ-діагностика головного мозку ефективна при дослідженні порушень, що виникли внаслідок черепно-мозкової травми та інших проблем з кістками і щільними тканинами черепа.

МРТ використовується при діагностиці захворювань м'яких тканин мозку. Найчастіше її призначають для виключення судинних аномалій (аневризми, мальформації, тромбозу внутрішньо мозкових судин), пухлин, інфекцій.

Крім МРТ, УЗД і КТ-діагностики у Центрі «Нейромед» використовується такий вид дослідження, як електроенцефалографія. А також біологічний зворотний зв'язок. Всі ці методи дозволяють виявити справжню причину головного болю та призначити відповідне лікування. Що в свою чергу сприяє скорішому одужанню.

Які існують методи лікування головного болю?

Це може бути медикаментозна терапія, фізіопроцедури, заняття з реабілітологом або комплекс процедур, в залежності від діагнозу.

У Центрі «Нейромед» пацієнту забезпечується постійний зв'язок з лікарем-неврологом, який супроводжує його протягом усього лікування.

Також в умовах пандемії covid-19 ми запустили онлайн-консультації. Більше не потрібно витрачати час на дорогу та очікування в чергах, ризикуючи своїм здоров'ям. Особливо це стосується пацієнтів, які знаходяться у зоні підвищеного ризику: люди похилого віку, хворі на цукровий діабет, пацієнти з хронічними захворюваннями легень тощо. Наші лікарі консультують онлайн і надають повноцінний висновок по результатам консультації.

БЕРЕЖІТЬ СЕБЕ!

Центр головного болю «Нейромед»

м. Вінниця, вул. Замостянська, 26,

вул. Пирогова, 109

вул. Хмельницьке шосе, 92

Записатися на консультацію до невролога можна за телефоном: (068) 293-18-81

Читайте також:

«Нейромед» запрошує взяти участь у Шаховому турнірі серед медиків (Новини компаній)

Змагання серед інтелектуалів. У Вінниці відбувся чемпіонат з шахів серед медиків (Новини компаній)

Профілактичний check-up організму: навіщо він потрібен? (Новини компаній)

КТ легенів: все, що потрібно знати під час пандемії (Новини компаній)

Вчасна діагностика, або як не пропустити хворобу?! (Новини компаній)

keyboard_arrow_up