Створили гід про те, як впоратись з ПТСР. Що цікавого там можуть знайти вінничани

Створили гід про те, як впоратись з ПТСР. Що цікавого там можуть знайти вінничани
  • Платформа доказової інформації про здоров’я «Бережи себе» разом із соціальним психологом Іллею Бачуріним та психотерапевткою Анною-Марією Бресешер підготували гід про те, як впоратись із посттравматичним стресовим розладом. 

Посттравматичний стресовий розлад (ПТСР) — це розлад психічного здоров’я, який може виникнути після того, як людина пережила або стала свідком травматичних подій. 

До травматичних подій можна віднести терористичний акт, бойові дії, сексуальне насильство, події, при яких була загроза життю, пережите в дитинстві насильство тощо. Травма — це індивідуальна емоційна відповідь на такі події. Але важливо розуміти, що ПТСР добре піддається лікуванню. 

З досвіду попередніх воєн, близько 20-30% жителів країн у післявоєнний період страждають на ПТСР. Тому чим більше ви знатимете про цей розлад, тим простіше вам буде розпізнати його та допомогти собі або близьким людям. Як це зробити, розповідається у гіді на платформі «Бережи себе».

Відео дня

Гід складається з 15 невеликих розділів, що описують ПТСР та доступні методи його лікування. Усі розділи розроблялися у співпраці з фахівцями, які спеціалізуються на цій темі. Гід також містить актуальні контакти гарячих ліній та організацій, які можуть надати психологічну допомогу та проконсультувати про подальші кроки. 

У гіді ви дізнаєтеся, що таке ПТСР і чому він виникає. Чи у всіх, хто переживає травматичну подію, може виникнути такий розлад. Які його симптоми. Як довго він може тривати. 

Які зміни відбуваються в організмі при впливі сильного стресу та розвитку ПТСР. Як зрозуміти, коли вже час звернутися по допомогу і до кого. Як діагностують цей розлад. Як лікують ПТСР і чи існують ускладнення. 

Що буде, якщо не лікувати та не звертатися по професійну допомогу при такому розладі. Чи існує профілактика ПТСР. Як жити після лікування розладу. Як можна підтримати близьку людину, яка переживає ПТСР. 

Гід ви можете безплатно прочитати або завантажити ТУТ.

Читайте також:

«Люди невтомні, готові пляшку пива за 6 тисяч купити». Як в одному барі допомагають нашій армії

Дрони або ремонти доріг? На що у Вінниці витрачають більше грошей

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up