Сімейна амбулаторія чи жіноча консультація: кому належатиме лікарня на Воїнів- інтернаціоналістів?

Сімейна амбулаторія чи жіноча консультація: кому належатиме лікарня на Воїнів- інтернаціоналістів?
  • Проти переїзду жіночої консультації першого пологового будинку виступили лікарі амбулаторії на Воїнів-інтернаціоналістів. Кажуть, що фактично залишаються на вулиці.
  • В департаменті охорони здоров'я переконують, — це тимчасові незручності, сімейну амбулаторію не виганятимуть.

 «У відремонтоване приміщення лікарні переведуть жіночу консультацію, а 45 лікарів сімейної амбулаторії залишиться на вулиці». Таким був зміст звернення до редакції 20 minut.ua від імені співробітників Центру первинної медико-санітарної допомоги №3, що по вулиці Воїнів-Інтернаціоналістів, 10.

 Приводом для тривоги медиків стало рішення перевести до приміщення амбулаторії жіночу консультацію пологового будинку №1, який перепрофільовують у лікарню для хворих на коронавірус.

Відео дня

За словами лікарів, спочатку їм сказали, що амбулаторія і жіноча консультація знаходитимуться в одному приміщенні, лише вхід буде з різних боків. Зараз адміністрація поліклініки мовчить, а фахівці хвилюються,— чи не виженуть їх з будівлі взагалі.

Крім того, показують умови, в яких доводиться в карантин працювати. Поки у половині приміщень амбулаторії ведуться ремонтні роботи, то в іншій — один в одного мало не на руках сидять лікарі і їх пацієнти. 

Якщо в інших поліклініках пацієнти чекають на вулиці, аби уникнути скупчення на коридорах, то тут — всі хворі густо сидять на лавках. Не кажучи вже про самі кабінети сімейних лікарів.

В маленьких кабінетах здійснюють прийом одночасно по три-чотири медика. Звісно, про дотримання дистанції тут не йдеться.

— Бачите, в яких умовах приходится працювати, — говорять лікарі сімейної амбулаторії ЦПМСД №3. — А ремонт вже рік іде, і ми ось так один на одному сидимо. А ви врахуйте, що зараз епідемія, а ми обслуговуємо більше 32 тисяч людей. Думали, ремонт закінчиться, ми полегшено видихнемо, сядемо кожен у свій кабінет. Де там, мають жіночу консультацію сюди перевезти.

— Ми готові зібрати підписи, аби сімейну амбулаторію звідси не перевезли,— говорить пацієнтка біля дверей лікаря. — Поліклініка знаходиться у спальному районі, нам зручно з дітьми сюди приходити. 

За відповіддю на задачу про амбулаторію з багатьма невідомими, ми звернулися до директора департаменту охорони здоров'я Вінницької міської ради Олександра Шиша.

— Щодня у Вінниці збільшується кількість хворих на коронавірус, відтак  ми маємо збільшити кількість лікарняних ліжок. Для цього плануємо переобладнати відділення лікарень №1 та №2, та пологових будинків №1 та №2, — пояснює Олександр Шиш.— Якщо у пологовому будинку буде розташовуватися ковідне відділення,то жіночу консультацію ми маємо перенести в інше місце. Сімейна амбулаторія ЦПМСД №3 знаходиться найближче, тому вирішили саме туди, і лише на період карантину. Зараз в будівлі амбулаторії йде ремонт, виселяти ніхто нікого  не буде. Якщо ж буде незручно консультації та амбулаторії в одному приміщенні,— знайдемо для поліклініки інше. Ми маємо з розумінням пережити ці тимчасові незручності. Лікарі мають бути впевнені, що ніхто їх виганяти не буде, без роботи вони не залишаться.

Читайте також:

«Привіт з поліклініки!», або про резонанс через допис пацієнтки сімейної амбулаторії
За попереднім записом і з чергою на вулиці. Як зараз приймають в сімейних амбулаторіях

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Стас Павловский

    Лікарні СБУ та МВД ...чому не чіпають?
  • Алеся Пирожкова

    Знущання над людьми, задовбали вони цим коронавірусом, зажухали людей остаточно, люди зробились злими, так залишилось більша частина людей без роботи, вони і надалі продовжують це робити, а самі пруться до влади, бояться залишитись, як ми, але нічого життя це бумеранг, він ще просто до них в дорозі.
  • Liudmila Shugaeva

    За час ремонту в умовах епiдемii covid-19 персонал амбулаторii  та пацiенти добре натерпiлися вiд незручностей.Епiдемiя набирае обертiв , тож чому невiрно розставляються приорiтети? Де справедливiсть? Цiкаво, хто приймае таке рiшення?
  • бр

    о чем и для кого статья? для прочтения нужна регистрация. редакция, у вас сервер не выдерживает, когда на странице больше двух людей? вы так на рекламных банерах ничего не заработаете.

    бр reply бр

    посмотрите, сколько мало людей читает вашу газету - вы всех отпугиваете.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Нагородили 21-річного воїна, який врятував життя побратимам під час обстрілу «Градами» 20:21 «Продемонстрували майстерність у сфері, що стрімко розвивається». Про конкурс юних програмістів photo_camera 19:58 В Іллінцях через несправну пральну машинку ледь не згоріла квартира 19:04 На Вінниччині зафіксували 57 випадків браконьєрства під час нересту Від читача 20:49 Прагнеш знайти роботу своєї мрії? Відвідай Ярмарок кар‘єри 2024 на стань на крок ближче до професійної реалізації! 18:23 «Де мій лист, Укрпошто?» Два тижні журналіст чекає конверт з Могилів-Подільського 18:17 На Вінниччині судитимуть учасників масштабного підпільного виробництва алкоголю photo_camera 18:02 Мільйони, бізнеси та енергетика: декларації членів медкомісій розкривають несподівані зв'язки 18:00 Де замовити передвеликоднє прибирання: огляд клінінгових компаній та хімчисток Вінниці (партнерський проєкт) 17:23 Оголосили підозру жінці, яка бреше про українських полонених та виправдовує агресію рф 17:07 Захисник з Козятинщини отримав «Золотий Хрест» від Головнокомандувача ЗСУ 16:19 Поліція шукає 16-річну дівчину та 17-річного хлопця 15:55 Вкрала понад 200 тисяч? ОСББ на Лялі Ратушної звинувачує колишню бухгалтерку в махінаціях photo_camera 15:14 На Калинівщині перекинувся легковик. Загинула 20-річна пасажирка 15:00 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:21 Двоє чоловіків продавали за $6000 ухилянтам «путівки» до Молдови 13:57 «Почули» після публікації: чоловік, якому без пояснень не дали групу, добився справедливості 13:13 У Вінниці збільшили кількість автобусів на одному маршруті 12:08 Терор України окупантами: 170 атак на фронті, загиблі та поранені серед мирних жителів 11:14 Родом з Калинівки, але жив у Вінниці. На війні загинув військовий Павло Радецький
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up