За попереднім записом і з чергою на вулиці. Як зараз приймають в сімейних амбулаторіях

За попереднім записом і з чергою на вулиці. Як зараз приймають в сімейних амбулаторіях
  • Осінь — небезпечна пора для здоров'я, у цей холодний період організм може легко підхопити застуду чи грип.
  • У зв'язку з цим у сімейних амбулаторіях Вінниці значно збільшилась кількість відвідувачів.
  • Ми дізнавалися, як в період епідемії ковіду відбувається прийом у цих медзакладах.

І старі і малі, із застудами та іншими недугами, всі гуртуються біля в ходу в амбулаторію сімейної медицини. Хворі в масках бідкаються, що їм не дозволяють зайти в приміщення закладу.

Трішки поспілкувавшись з людьми, виявилося, що пацієнтів приймають лише за попереднім записом і за викликом, щоб ті не створювали натовп на коридорах і дотримувалися дистанції. Пацієнти послухали медиків, і як консерви в банці, набились в предбаннику амбулаторії, — ну, щоб і не в лікарні, і не на вулиці. Біля реєстрації теж зібрався натовп.

Відео дня

— Я по швидкій, температура висока, — жінка з черги ловить за руку терапевта.

— Лікар поїхала на виклик, буде за хвилин сорок, чекайте, — відповіла медик в тонкій блакитній масці.

— А може в мене корона, як я годину тут чекатиму? —  бідкається хвора.

— Тоді хвилинку, вас прийме інший терапевт, — відповідають в амбулаторії.

В період міжсезоння кількість хворих на грип та застуду збільшуються в рази, не лише під час епідемії, говорять сімейні лікарі. Ця осінь — не виключення. Із застудою, чи з травмою— всі йдуть до свого дільничного лікаря на прийом.

— В мене тиск скаче, хочу щоб лікар оглянув, — бідкається інша літня жінка в черзі під медзакладом. — Та боюся вже йти, бо ще цього вірусу підчеплю. Не знаю, що робити.

Під стінами іншої вінницької сімейної амбулаторії ситуація та сама. Жінка з дітьми чекає виклику педіатра в дворі лікарні.

Люди старшого віку в масках, але щільно один до одного притулившись, сидять в прихожій клініки.

— Одні у дворі лікарні чекають виклику, інші скупчилися в передбаннику... не розумію цих карантинних норм і дистанцій, —  посміхається молодий чоловік.

Вирішили зайти у цей медзаклад, подивитися на ситуацію зсередини. Медсестра на вході лише в простій захисній масці, перевіряє температуру. В реєстратурі повідомляють, що тут теж вхід до лікаря дозволяється лише за попереднім записом і за викликом. Насправді це так, бо черг на коридорах амбулаторії не бачимо.

— Не дивно, що лікарі від коронавірусу хворіють, — при виході з клініки говорить чоловік. — Ви бачили, медики сотні людей за день приймають в одній лише найдешевшій масці.

 

Читайте також:

Бджолиний пилок і свіже повітря, або як зміцнити дитячий імунітет восени

«Помаранчеве» навчання: або як вінницькі школярі знову ходять в школу за графіком
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Александр Нагорняк

    А дiагноз один-КОРОНОВIРУС!!!
  • Олена

    20хвилин
    👎авторизуйтесь сами👎
    Ужасная газета вы видно не хотите,чтоб вас читали.

    Рембо reply Олена

    им все всеравно они имбицилы
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:24 До Небесного легіону приєднався Віталій Лукіянчук з Сальника 16:23 Внаслідок нічної атаки на Вінниччині є пошкодження енергетичної інфраструктури 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 30 та 31 березня 15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up