Донорський орган доправили гелікоптером: у Вінниці провели третю трансплантацію серця

Донорський орган доправили гелікоптером: у Вінниці провели третю трансплантацію серця
  • Вінницька обласна клінічна лікарня імені М.І. Пирогова успішно провела третю трансплантацію серця від померлого донора.

Ця операція стала можливою завдяки злагодженій роботі багатьох людей. Донорський орган знаходився за сотні кілометрів від лікарні, і його доставка автомобільним транспортом була неможливою через обмежений час, протягом якого його можна зберегти. Для транспортування серця виділили гелікоптер. Про це розповіли на сторінці Вінницької обласної державної адміністрації.

Операція пройшла успішно, і сьогодні людина вже живе з новим серцем.

«Шана та повага донору за те, що врятував життя, а родині щирі співчуття», — зазначила перший заступник начальника ОВА.

Відео дня

Вона також додала, що Вінницька обласна клінічна лікарня імені М.І. Пирогова стала одним із лідерів у державі з трансплантації органів.

А в лікарні, де робили пересаду, розповіли трохи згодом: «Нове» серце бʼється в грудях матері шести дітей... І вже сьогодні молода жінка, багатодітна мати, продовжує жити з новим серцем».

Також в цей же день, як розповіли в лікарні, їх спеціалісти виконали трансплантації нирок двом пацієнтам, які довгі роки страждали від важких захворювань нирок.

«Вічна світла пам'ять донору. Безмежна шана і подяка родині донора за таке непросте, але шляхетне і правильне рішення порятунку життя. Подяка державі за злагодженність та підтримку трансплантації регіону», — написали лікарі у фейсбуці.

До речі, нагадаємо, днями у «Пироговці» 33-річній пацієнтці успішно видалили складну паразитарну кісту печінки.

 

Читайте також:

Найкращий в регіоні. Розповідаємо про оновлений Вінницький центр термічної травми та пластичної хірургії

Найбільше порушень через вимагання грошей: на які медзаклади і чому скаржаться вінничани

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up