Щеплення проти коронавірусу в умовах війни. Де та чим зараз вакцинують у Вінниці

Щеплення проти коронавірусу в умовах війни. Де та чим зараз вакцинують у Вінниці
  • У місті діє п’ять пунктів щеплення проти коронавірусу. Де вони знаходяться? Які вакцини доступні? Як переселенцям записатися на вакцинацію? 

Наразі в області та місті немає спалаху коронавірусу. Це нам підтвердили у департаментах охорони здоров’я Вінницької міської ради та Вінницької обласної військової адміністрації. 

Про це ж свідчить й остання інформація від Вінницького обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України. За минулу добу у Вінницькій області зареєстровано 77 нових випадків захворювання на ковід. З них 21 випадок у Вінниці. Про летальні випадки даних немає. 

Однак вакцинацію проти коронавірусу ніхто не скасовував. Зокрема, це бустерна доза та щеплення людей, які приїхали до Вінниці з регіонів з активними бойовими діями. Ми дізналися, де, чим та за яких умов наразі вакцинують. 

Відео дня

Заступниця директорки департаменту охорони здоров'я Вінницької ОВА Тетяна Бондаренко розповідає, що в області розгорнуто близько 240 пунктів щеплення. Центри вакцинації, пояснює вона, не працюють. 

— Щоб записатися на вакцинацію або ревакцинацію, потрібно звернутися до сімейного лікаря, незалежно від задекларованості, — розповідає Тетяна Бондаренко. — В наявності: Pfizer, Moderna та CoronaVac.

Очільник міського департаменту охорони здоров’я Олександр Шиш говорить, що безпосередньо у місті зараз діє п’ять пунктів щеплення — це центри первинної медико-санітарної допомоги (ЦПМСД).

— Перед вакцинацією, людину має оглянути сімейний лікар на наявність протипоказів,  — пояснює Олександр Шиш. — Якщо мова про переселенців, їм лікар запропонує стати на облік у департамент соціального захисту, як ВПО. Якщо людина хоче залишитися у Вінниці, їй запропонують укласти декларацію, але це не є обов’язковим. 

Ми додзвонилися до трьох міських ЦПМСД та дізналися про умови проведення у них вакцинації. Незалежно від того, чи є людина переселенцем або має вінницьку прописку, потрібно попередньо зателефонувати до центру, щоб уточнити графік роботи та наявність необхідної вам вакцини. Нам підтвердили наявність Pfizer та CoronaVac.

Для проходження вакцинації, при собі потрібно мати паспорт.

Контакти пунктів щеплення у Вінниці

  • ЦПМСД №1

Вулиця Москаленка, 42
Тел: (0432) 56-35-18, (097) 929-91-02;

  • ЦПМСД №2

Вулиця Магістратська, 44
Тел: (0432) 67-53-94, (0432) 67-03-34;

  • ЦПМСД №3

Хмельницьке шосе, 96
Тел: (0432) 46-78-93, (0432) 46-02-63;

  • ЦПМСД №4

Вулиця Замостянська, 18
Тел: (0432) 53-43-77, (096) 863-92-09;

  • ЦПМСД №5

Вулиця Замостянська, 49
Тел: (0432) 60-24-49, (067) 384-78-08

 

Читайте також:

З яких міських криниць можна пити воду? Ми зробили інтерактивну карту

Допомагають пенсіонерам, лікарям і не тільки. Вінничани створили спільноту волонтерів-кур’єрів

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (13)
  • Алла Лищенюк

    А 1000 как получить???
  • Вадим Балынский

    Та йдіть на хуй з вакцинами своїми разом.Ще хтось ведеться на коронавірус.?

    Марина Тарасова reply Вадим Балынский

    Проблема не в тому що ведуться, а в тому що на роботу не приймають в сферу обслуговування  якщо чують що не маєш сертифікату🤦‍♀️
  • Alexander Boyko

    а що знову л1карн1 переповнен1 ? )))))) на 150% ? ))))
  • Валя Котик

    Треба разом вакцинувати Ляшка. Може він тоже та руска гнида, що винищує нашу націю.

keyboard_arrow_up