Допомагають пенсіонерам, лікарям і не тільки. Вінничани створили спільноту волонтерів-кур’єрів

Допомагають пенсіонерам, лікарям і не тільки. Вінничани створили спільноту волонтерів-кур’єрів
  • Вело, авто та мотокур'єри безплатно розвозять ліки, харчі, волонтерську допомогу — так на базі спільноти «Велосипедна Вінниця» сформувався штаб волонтерів. 
  • Як ця доставка працює? Хто може нею скористатися? Та як долучитися до волонтерів, якщо у вас є будь-який вид транспорту?

Розпочалося все з велосипедистів, а тепер штаб волонтерів-кур’єрів складається з майже пів сотні небайдужих вінничан. Люди, які мають власні велосипеди, мотоцикли та автівки — розвозять все необхідне безплатно. Долучитися до їхньої спільноти можете й ви, якщо у вас є машина, мотоцикл чи велосипед. 

Безоплатною доставкою від волонтерів можуть користуватися: переселенці, волонтери, лікарі, заклади харчування, люди похилого віку, учасники тероборони, поліція. 

А, якщо пересічна людина хоче замовити, щоб їй щось привезти, і вона не відноситься до жодної з вище перелічених категорій, то платить за доставлення символічних 50 гривень. 

Відео дня

Створити такий штаб волонтерів вирішив вінничанин Анатолій, адміністратор спільноти «Велосипедна Вінниця», який до війни працював кур'єром у одній зі служб доставок міста.

— Коли розпочалася війна, я відвозив сім'ю в Львів на вокзал, і побачив там місцевих велосипедистів, які волонтерять, — розповідає Анатолій. — Там для цих волонтерів-кур’єрів навіть видали перепустки, що вони могли доставляти необхідні речі цілодобово. Я повернувся у Вінницю, і вирішив не сидіти, склавши руки. Тому написав у спільноту велосипедистів, і вінничани одразу ж підхопили мою ідею на час війни стати кур’єрами-волонтерами. 

Наразі, за словами Анатолія, у них у штабі 28 велосипедистів, четверо мотоциклістів та одинадцять вінничан з власними автівками. Розвозити можуть все, що потрібно: медикаменти, продукти, страви з закладів харчування, гуманітарну допомогу. Потрібно лише до них звертатися за допомогою. 

— Поки у нас не дуже багато замовлень, але ми відкриті до усіх звернень. Наприклад, на днях відвозили продукти для дідуся, якому самому важко їх було б нести, — говорить велосипедист-волонтер. — Зараз такий час, що кожен має допомагати, як може, бо тільки разом ми переможемо!

Одним з волонтерів також став вінничанин Андрій, який може розвозити все необхідне на своїй машині. Каже, долучився до цієї ініціативи, бо хоче бути корисним у цей складний час. 

— Я сам з Вінниці, але останніх 15 років жив у Києві. Проте кілька днів тому вимушено приїхав з Києва із сім'єю, зараз живемо у батьків, — розповідає чоловік. — Я допомагав у столиці чим міг, а тепер й у рідному місті хочу долучитися до волонтерства. 

За словами Андрія, він у соцмережі побачив, що в людей був запит завести допомогу у село під Вінницею. Чоловік подумав, що велосипедом буде зробити це складно, тож запропонував свою допомогу. 

Ще один волонтер Богдан закликає вінничан звертатися за їхньою допомогою. 

— До війни я працював кур'єром у одній зі служб доставки Вінниці, але зараз роботи немає, а бути корисним хочеться, — каже хлопець.

А вінничанин Микола долучається до волонтерської доставки за допомогою і велосипеда, і мотоцикла. Вид транспорту обирає в залежності від ваги замовлення. 

— До війни я працював на заводі, а поки сидимо вдома, то чого час гаяти? Треба долучатися до допомоги, — каже чоловік. — Хочеться, щоб до нас зверталося більше вінничан, яким потрібна кур'єрська допомога. 

Як скористатися доставкою?

Заявки потрібно присилати сюди: @Bicycle_Vinnytsia. В ній потрібно вказати таку інформацію:

  1. Потрібно забрати (пакет/коробку)
  2. Який кур'єр потрібен (авто/мото/вело)
  3. Вказати, що в середині 
  4. Забрати з (точна адреса)
  5. Доставити у (точна адреса)
  6. Примітка (кому віддати або де залишити)
  7. Контактний номер телефону

Після того, як кур'єр доставить замовлення, вони сповіщають про успішне доставлення. Наразі волонтери ще працюють над розробкою сайту та чат-ботів. 

Якщо ви волонтер або працівник закладу харчування, які допомагають людям чи теробороні чи інше, то можете зв'язатися з волонтерами для координації доставки по місту.

Контактні номери волонтерів-кур'єрів: (066) 6837984; (066) 8945834 — Анатолій.

Як долучитися до волонтерів?

Якщо ви кур'єр або бажаєте ним стати і готові допомогти, то можете залишити вашу заявку за посиланням: https://t.me/volonter_cur_vnn. 

 

Читайте також:

«Ми тікали, плакали, а місто закидали бомбами»: про евакуацію біженців з Харкова до Вінниці

Безкоштовні онлайн-уроки з англійської мови для дітей шкільного віку

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Galina Vasyukhno

    🙏🙏🙏
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    ❗️ Коротко про головне — долучайся до нашого Telegram-каналу: https://t.me/vn20minut

keyboard_arrow_up