«Прикро. Несправедливо. Обурливо». З посад звільнили двох керівників лікарень

«Прикро. Несправедливо. Обурливо». З посад звільнили двох керівників лікарень
  • Вінницька обласна рада сьогодні, 22 вересня, звільнила керівників двох лікарень. Таке рішення обурило колектив одного із цих закладів. І не тільки їх.

Кого звільнили

Мова про медиків:

  • Ігоря Матковського — з посади керівника «Клінічного центру інфекційних хвороб.
  • Світлану Голодюк — з посади директорки «Вінницького обласного клінічного медичного реабілітаційного центру ветеранів війни та радіаційного захисту населення».

— Сумно і соромно, коли Вінницька обласна Рада приймає сумнівні рішення, тихо, без пояснень, щодо звільнення професіоналів у своїй справі у сфері медицини. В цій сфері політики і особистих інтересів не може бути. Під час війни, — написала народна депутатка з Вінниччини. — Звільнили без пояснень. Без обговорень. Без комісій.

Реакція колективу

На звільнення керівника відреагував колектив Клінічного Центру інфекційних хвороб та зробив наступну заяву:

Відео дня

«Сьогодні, 22 вересня 2023 року, у зв’язку із закінченням строку дії контракту Розпорядженням Вінницької обласної Ради №227 звільнено з посади директора Матковського Ігоря Анатолійовича.

ПРИКРО. НЕСПРАВЕДЛИВО. ОБУРЛИВО.

Колектив категорично не погоджується з тим, що Заслуженого лікаря України, лікаря, який створив службу ВІЛ-інфекції/СНІДу у Вінницькій області, очолюючи заклад протягом 17 років вивів Центр СНІДу на рівень надкластерного закладу Вінницького госпітального округу - Клінічний Центр інфекційних хвороб, прийняв виклик пандемії COVID-19, і забезпечує безперебійне функціонування та розвиток сучасного медичного закладу в умовах повномасштабного вторгнення, безпідставно звільнили.

Розуміємо, що таке виконувач обов’язків директора, що було запропоновано як «компроміс». Ранком в.о. директора на роботі, а в обід Розпорядження на звільнення.

Колектив звертається до усіх небайдужих з проханням підтримати наш протест проти цього рішення та надати максимального розголосу цій ситуації».

Заява Борзова

Голова Вінницької військової адміністрації Сергій Борзов ексклюзивно для «20 хвилин» прокоментував дану ситуацію:

«Я шокований таким розпорядженням голови обласної ради, яке прийнято одноосібно, без жодних консультацій і обговорень з профільним департаментом охорони здоров'я та реабілітації ОВА, депутатським корпусом. Це питання не виносилося і не розглядалось на профільній комісії обласної ради з питань охорони здоров'я. І це питання не подано на розгляд сесії обласної ради. Я впевнений, що депутати не підтримали б таке рішення. Ігор Матковський, Світлана Голодюк — фахівці своєї справи, справжні професіонали, які у найскладніші часи (спочатку ковід, зараз війна) змогли оперативно реагувати на ситуацію, рятувати людей і головне — розвивати медичні заклади. Ми втрачаємо професіоналів через безглузді рішення засновника цих обласних комунальних закладів. На жаль, зупинити це рішення обласна військова адміністрація повноважень не має».

Злиті професіонали

Головний редактор «20 хвилин» Вадим Павлов на своїй сторінці у фейсбук опублікував допис. Цитуємо:

«Сьогодні отримав купу дзвінків.

Люди в шоці, що звільнили Світлану Голодюк — директорку «Вінницького обласного клінічного медичного реабілітаційного центру ветеранів війни та радіаційного захисту населення». Вона (так кажуть люди) на руках носила наших бійців. І зробила для реабілітаційного центру більше, ніж будь-хто.

Звільнили і Ігоря Матковського — керівника «Клінічного центру інфекційних хвороб. Хто пам'ятає як було/стало в другій інфекційній той зрозуміє. Колись там щурі бігали. А зараз приклад як все має бути!

Але цікаво те, як так сталося. А все просто. Голова Обласної Ради В'ячеслав Соколовий (Людина Гройсмана), одноосібно звільнив цих профі. Просто і без зайвих розмов. Без сесії. Бо під час війни має право.

Ще раз. Звільнив. Професіоналів. Своїм власним рішенням.

Таким ж самим рішенням місяць тому пан Соколовий призначив екс-регіоналку Лідію Діденко директрисою обласної дитячої лікарні.

А ще цікаво і те, що в крісло Світлани Голодюк мітить сестра нардепа Олега Мейдича. Отакої.

Я не знаю що і як…але звільняти професіоналів…Це дно.

І в облраді це усвідомлять в понеділок, коли під стінами будуть стояти лікарі».

 

Читайте також: 

Що може зіпсувати відпустку для військового? Про ситуації в мирному житті, які роздратують

Якщо не можеш повпливати на ситуацію, впливай на себе. Як? Прості поради на складний час

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (49)
  • Ірина

    Так іди вже. 🙏
  • Таня Дишкантюк

    Ігор Матковський дуже прекрасна людина і професіонал ,якби не він мене могло б  і не бути на цьому світі я дуже йому вдячна) і дійсно неприємно таке чути ,що його звільнили (клініка відколи він там ну просто на найвищому рівні ,чиста і персонал дуже крутий )я б все зробила , шоб цю людину повернули на свою посаду
  • Толян Дрейк

    Вах,вах,вах, звільнив " професіоналів". А точніше- покривачів і спільників афер у ВЛК і МСЕК з відмазуванням ухилянтів. Туда їм і дорога

    Сергей reply Толян Дрейк

    Так врачи которые помогали ухылянтам и защищают своих руководителей. А еще журналисты и разные там чиновники встали на защиту , почему защищают,так были посредниками дляоформления ухилянтов.
  • Читач40

    Колаборанти, коли вже нажеретесь????

keyboard_arrow_up