Не час на хандру: розповіли про ідеальну дієту проти нудьги восени

Не час на хандру: розповіли про ідеальну дієту проти нудьги восени
  • Відома лікарка Вікторія Савицька розповіла про осінній раціон харчування, який допоможе подолати нудьгу і поганий настрій.

Лікарка назвала продукти, які сприяють виробленню ендорфінів і служать профілактикою осінньої депресії.

— Всі фрукти яскравого кольору при їхньому постійному споживанні позитивно відбиваються на роботі ендокринної системи, в результаті чого вона починає виробляти «правильні» гормони, які активно протистоять занепаду сил і нудьги. Я рекомендую вживати мінімум 3-4 фрукта щодня і мінімум 250 грамів овочів. Причому бажано, щоб плоди були різних насичених кольорів, — заявила Вікторія Савицька.

Крім того, вона застерігла любителів шкідливої ​​їжі, на кшталт напівфабрикатів, консервів, смаженої їжі. За її словами, такі продукти потрібно хоча б тимчасово виключити з раціону.

Відео дня

Також Савицька наголосила, що виробленню ендорфінів сприяють авокадо, болгарський перець, шоколад, грейпфрути і банани.

— Щоб отримати життєво важливі жирні кислоти Омега-3, вживайте морську рибу і морепродукти, оливкову, арахісову і соняшникову олію, — додає лікар.

Вороги гарного настрою

До речі, їжа здатна не тільки приносити задоволення, а й навпаки - приносити роздратування. Названі продукти, які неабияк погіршують настрій і навіть прискорюють запальні процеси в організмі.

Лідерами серед таких стали газовані напої, солодощі та випічка. Далі - ковбаса і сосиски. У цих продуктах багато солі та інших добавок. Постійне вживання ковбасних виробів перенаситив організм сіллю і шкідливими жирами. І ще одним ворогами відмінного настрою є перекушування, якими ми зловживаємо на роботі. 

 

Читайте також:

Найякісніше життя в Україні мають вінничани. Вінниця всьоме очолила рейтинг

Невакциновану вчительку ледь не звільнили з роботи. Чим все закінчилось?

У МОЗ видали нову постанову про карантинні правила у школах

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up