На Вінниччині запрацював пілот системи «e-Stock»: як лікарні будуть його використовувати

На Вінниччині запрацював пілот системи «e-Stock»: як лікарні будуть його використовувати
  • В Україні запрацював пілот системи обліку ліків «e-Stock». На цьому етапі почали працювати модулі збору потреби та управління користувачам.

Вінницька область ввійшла в пілотний проект від МОЗ eStock. Про це зазначають в обласному департаменті охорони здоров’я та реабілітації. Загалом, 162 медичних заклади та всі департаменти охорони здоров’я вже підключені до системи «e-Stock» у пілотному форматі та будуть подавати потребу на 2023 рік за напрямами «Доросла онкологія» та «Ендопротези і набори для трансплантації».

У майбутньому до «e-Stock» будуть підключені понад 10 тисяч користувачів, більшість з яких - заклади охорони здоров’я. Кожен медчний заклад  матиме власний кабінет у системі та буде подавати інформацію про потребу, залишки, утилізацію всіх медичних товарів, що закуповуватимуться коштом держави.

До кінця 2023 року МОЗ та «Медичні закупівлі України» планують повністю завершити розробку.

Відео дня

Нагадуємо, що «e-Stock» — система обліку лікарських засобів та медичних виробів, закуплених за кошти державного бюджету. У системі будуть зібрані всі дані про потребу, доставку, наявність препаратів в лікарнях, їх використання, утилізацію тощо.

Довідка:

Мета пілоту — протестувати та, у випадку необхідності, доопрацювати систему, аби вона була максимально зручна для користувачів та в подальшому покривала всі медичні товари, які закуповуватиме Україна для потреб пацієнтів.

Інструкція:

Нагадаємо, на Вінниччині виявили 31 випадок грипу А. Спеціалісти МОЗ розповіли, яка ситуація з захворюваністю на грип та ГРВІ в нашій області. Зазначають, що впродовж тижня за медичною допомогою звернулося 6 тисяч 89 людей. Серед госпіталізованих є діти.

 

Читайте також:

Головні поради: вінницька лікарка розповіла про післясвяткові гастрити у дітей

У МОЗ відповіли, скільки цукру можна вживати дитині щодня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up