Масове отруєння в Могилів-Подільському ліцеї спричинили брудні руки кухарки

Масове отруєння в Могилів-Подільському ліцеї спричинили брудні руки кухарки
  • У Могилів-Подільському отруїлася викладачка та 11 школярів. Спеціалісти перевірили столову і кухню закладу та встановили причини, які до цього призвели.

10 травня до лікувального закладу Могилів-Подільського району звернулися батьки дітей та викладачка з ознаками отруєння. Усі пацієнти лікувалися амбулаторно. Поліція за даним фактом відкрила кримінальне провадження.

Сьогодні, 17 травня, Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області оприлюднило результати перевірки навчального закладу.

Зазначають, що отруїлися учні Сугаківського ліцею та викладачка молодших класів. У неї та у восьми дітей виявили РНК норовірусу. Заключний діагноз — «Гостра кишкова інфекція, спричинена норовірусом».

Відео дня

Для лабораторних досліджень з ліцею взяли проби продуктів, води та зробили 20 санітарно-гігієнічних змивів.

«У шести випадках (30,0%) виявлені бактерії групи кишкової палички (руки кухаря, обладнання та інвентар). Вказаний факт свідчить про порушення санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режимів, недотримання правил особистої гігієни, що і сприяло виникненню спалаху в організованому колективі», — зазначають у повідомленні.

Навчальному закладу видали припис на усунення порушень. Також до адміністративної відповідальності притягли відповідальних осіб.

 

Читайте також:

Розвінчують міфи та відповідають на питання: українців навчатимуть онкосвідомості в YouTube

З 1 квітня ліки відпускатимуть лише за е-рецептом: зібрали відповіді на поширені питання

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Ирина Ирина

    В каком году?
  • Татьяна Мирошниченко

    Продукти потрібно перевіряти, а то знайшли крайню

keyboard_arrow_up