Корисний та багатий на вітаміни. Назвали продукт, який знижує цукор у крові за 15 хвилин

Корисний та багатий на вітаміни. Назвали продукт, який знижує цукор у крові за 15 хвилин
  • Людям з діабетом варто слідкувати за своїм раціоном, аби не спровокувати серйозних ускладнень. Адже підвищений цукор у крові впливає на загальне самопочуття.
  • Дослідники назвали продукт, який допоможе швидко знизити рівень цукру в крові. Корисний він і тим, що багатий на вітаміни.

Цей продукт багатий на вітаміни А, С, Е, групи В, а також кальцій, калій, марганець, цинк, залізо, а також цінні амінокислоти. Мова про мигдаль. Про це розповідають дослідники health.comments.

Що мигдаль швидко може знизити рівень цукру в крові, показали експерименти, в яких участь взяли 100 жителів Нової Зеландії. Учасники щодня з’їдали близько 40 г сирого мигдалю та печива. Робили вони це після їжі, за дві години.

— Показники рівня глюкози в крові вимірювалися перед їжею, а потім через 15 або 30 хвилин після їжі, — йдеться у повідомленні. — Дослідження показало, що цукор був значно нижчим у тих добровольців, які вживали мигдаль.

Відео дня

Довідка

Цукровий діабет — група ендокринних захворювань, що розвиваються внаслідок абсолютної чи відносної недостатності гормону інсуліну, появи інсулінорезистентності, внаслідок чого виникає гіперглікемія — стійке підвищення рівня глюкози у крові.

Захворювання характеризується хронічним перебігом і порушенням усіх видів обміну речовин: вуглеводного, жирового, білкового, мінерального і водно-сольового.

Характерними симптомами є невгамовна спрага (полідипсія), порушення харчової поведінки, що проявляється підвищеним апетитом (поліфагія), та надмірне сечовиділення (поліурія), однак ці симптоми можуть бути слабко вираженими, якщо рівень глюкози в крові підвищений помірно.

 

Читайте також:

COVID-19 в Україні та світі: скільки хворих станом на 21 листопада

Постковідний синдром: що це, його прояви та як повернутися до активного життя

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up