Коли робити щеплення тим, хто перехворів на COVID-19? Відповідають у МОЗ

Коли робити щеплення тим, хто перехворів на COVID-19? Відповідають у МОЗ
  • Людина, яка перехворіла на коронавірусну хворобу (COVID-19) може отримати щеплення через 6-8 місяців після одужання. Це відноситься до пацієнтів, які не належать до групи ризику.

Про це в ефірі «Українського радіо» повідомив головний санітарний лікар Ігор Кузін. Він зазначив, що для людей з групи ризику щеплення потрібно отримувати відразу після одужання та після завершення первинного циклу реабілітації.

— Щодо антитіл, то немає референтного рівня антитіл, щоб не захворіти, — сказав медик.

Кузін підкреслив, що вчені довели, що вакцина проти COVID-19 не впливає на РНК або ДНК, геном людини, не змінюючи нічого в організмі.

Відео дня

Головний санітарний лікар запевнив, що в нашій країні застосовують безпечні препарати, що рекомендовані Всесвітньою організацією охорони здоров'я. Над вакцинами здійснюється державний контроль.

— Вакцини пройшли два повноцінних етапи досліджень і вже завершується третій етап клінічних досліджень, а це вже фінальний етап безпеки вакцини, — сказав Кузін.

 

Читайте також:

Штам Дельта атакує. На Вінниччині карантин контролюватимуть поліцейські рейди

Як Церква ставиться до донорства органів? Запитали у вінницьких священиків різних конфесій

На Вінниччину доставили інноваційні ліки прямої дії на коронавірус. Як розподілять?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Ірина Чорна

    А коли і хто нам розкаже, скільки людей захворіли після вакцинації? Чи хворіють повторно люди, які одужали після ковіду, тобто скільки людей в Україні мають 2 позитивних ПЛР тести з інтервалом понад 6 місяців?  Чому цю інформацію не знайдеш "днем з вогнем"? Адже вона допоможе зробити зважений вибір. Українці розумні люди, чому з нами розмовляють лише методом "кнута і пряника" - або звільнимо, або приз виграєте?!!
  • Мирослав Ковтун

    Ніколи!!!!!
  • Руслана Холод

    А чому ж держава не бере на себе відповідальність?????????
  • Alla Grechanovska

    А для чого щеплення,якщо вже перехворіли?)

keyboard_arrow_up