На Вінниччину доставили інноваційні ліки прямої дії на коронавірус. Як розподілять?

На Вінниччину доставили інноваційні ліки прямої дії на коронавірус. Як розподілять?
  • В Україну доставили 20 тисяч флаконів Бамланівімабу (Bamlanivimab) та 40 тис. флаконів Етесевімабу (Etesevimab). Це інноваційні ліки прямої дії на коронавірус.
  • Сьогодні, 30 вересня, ліки привезли на Вінниччину та розподілили між дев’ятьма опорними лікарнями.

Ліки діють безпосередньо на вірус — препарати зв’язуються зі спайковими білками вірусу, запобігаючи проникненню у клітину, прискорюють одужання хворих з коронавірусною хворобою та запобігають виникненню ускладнень.

Міністерство охорони здоров’я оновило протокол «Надання медичної допомоги для лікування коронавірусної хвороби», яким передбачено можливість використання лікарських засобів Bamlanivimab та Etesevimab. Це дасть змогу лікарям, які надають допомогу хворим на COVID-19, мати чітку інструкцію щодо того, в яких саме випадках захворювання і як правильно застосовувати ці лікарські засоби, додали в міністерстві.

На дев’ять лікарень області розподілили 730 флаконів Бамланівімабу (Bamlanivimab) та 1460 флаконів Етесевімабу (Etesevimab). Про це повідомила народна депутатка Ірина Борзова.

Відео дня

Вона виклала прямий ефір на сторінку фб з відео, як ліки віддають лікарням.

Ліки доставлені в Україну за сприяння Посольства України в США як гуманітарний вантаж, наданий американською благодійною організацією Direct Relief.

У МОЗ повідомили, що механізм дії цих ліків полягає у блокуванні прикріплення вірусу до мембрани клітини, що унеможливлює потрапляння SARS-CoV-2 в клітини людини, нейтралізує дію вірусу та сприяє запобіганню розвитку та лікуванню COVID-19. Діють ці ліки безпосередньо на вірус — препарати зв’язуються зі спайковими білками вірусу, запобігаючи проникненню у клітину та подальшому розмноженню, прискорюють одужання хворих з коронавірусною хворобою і запобігають виникненню ускладнень та потраплянню в лікарню.

Відслідковувати усі новини на тему «коронавірус» можна за посиланням

 

Читайте також:        

Коли одна смерть рятує життя інших. Ми з’ясували, як можна стати донором органів

СБУ викрила аферистів,  які продавали підроблені міжнародні сертифікати

Вже з понеділка: вчені розповіли про потужну магнітну бурю на Землі

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Я і світ

    Як у них все бистро і вакцину забадяжили за пів року а тут ще і ліки.... От це все і наводе на  думки про  ту всесвтню змову

    Ols Kat reply Я і світ

    Навпаки з лiкiв треба було вченим починати. Це ж класно: хто захворiв - хай лiкується. Хто не захворiв - нiкому нiчого не винен - нi вакцинуватися не повинен, нi маски носити, нi тести здавати, нi якiсь там сертифiкати на кордонi показувати...
  • Читач88

    на вирусы никакие лекарства не действуют - так неоднократно заявляли.... а теперь выходит - или "новое в науке", или очередной "лохотрон"..

    Ols Kat reply Читач88

    А в СССР противовирусные препараты существовали. И даже какое-то время помогали людям. Но вирусы быстро мутируют, поэтому препараты устаревают. https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BD

  • Ols Kat

    Молодцi!

keyboard_arrow_up