Хірурги за допомогою робота видалили пухлину наднирника 4-річній дитині з Вінниці

Хірурги за допомогою робота видалили  пухлину наднирника 4-річній дитині з Вінниці
  • Хірурги у Львові видалили пухлину наднирника Алінці з Вінниці. Зробили це з допомогою робота Da Vinci. Пацієнтці чотири роки.

Донині таких операцій у дітей із застосуванням робота-хірурга Da Vinci в Україні не виконувалось. Лікарі кажуть: такий метод більш точний та менш травматичний. Адже операція відбувається через мінірозріз, а вбудована мінідіагностична система дозволяє лікарям проводити ювелірні втручання.

Злоякісний утвір загрожував життю дівчинки, яка до цього перенесла трансплантацію кісткового мозку. Прооперували її спеціалісти Дитячої лікарні Святого Миколая.

Відео дня

«З минулого літа дитина бореться з тяжкою недугою. Спершу в Аліни з’явився біль у животі та піднялася температура. Сім’я відразу звернулася до лікарів. Дитині діагностували нейробластому четвертої стадії — злоякісну пухлину нервової системи. При нейробластомі пухлини можуть розвиватись в будь-якій ділянці симпатичної нервової системи. У дівчинки вона локалізувалася в правому наднирнику — ендокринній залозі, що відіграє важливу роль в обміні речовин. При цьому пухлина сягала аж 15 см, — зазначають медики. — Аби видалити пухлину, тривалий період хірурги Дитячої лікарні Святого Миколая очікували етапу лікування, на якому операцію можна зробити за життєвими показами. Тому спершу в Вінниці та Києві Алінка пройшла хіміотерапію. Також у столиці їй пересадили кістковий мозок. І коли пухлина зменшилась до 5 см, Алінка з батьками приїхала до Львова».

Пухлину у дитини вдалося видалили повністю не пошкодивши життєво важливих структур. Алінка уже вдома. У Вінниці дівчинка продовжуватиме лікування: прийматиме хіміотерапію.

 

Читайте також:

Ромчик, який дивом вижив після ракетного обстрілу Вінниці, повернувся з Німеччини в Україну

Швидка допомога вам не таксі, хоча кожен випадок має маршрути. Куди нас везуть, коли боляче?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • AK

    Бідна дитина, таке пережити з самого початку життя. Сподіваюсь, з нею все буде добре. PS. Наднирники не є вегетативною системою.
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Завжди свіжа та перевірена інформація на нашому Телеграм-каналі 👇
    https://t.me/+i-ok5yoWHO0xNTQ6

keyboard_arrow_up