Фітнес-тренерка Марина Боржемська: яким має бути харчування перед тренуванням

Фітнес-тренерка Марина Боржемська: яким має бути харчування перед тренуванням
  • Правильна їжа перед тренуванням допоможе інтенсивніше і довше займатися та досягти кращих результатів.
  • Фітнес-тренерка Марина Боржемська рекомендує перелік продуктів, які варто вживати перед походом у зал.

Правильне харчування перед силовим тренуванням — один з ключових чинників успіху. Якщо вашою головною метою є набір м’язової маси, вам необхідний не просто порція спортивного протеїну, а повноцінний обід за кілька години перед тренажерним залом. В іншому випадку у організму просто не буде енергії для тренування, — говорить Марина Боржемська.

 Аби ваше тренування було максимально ефективним та повноцінним, потрібна енергія, — каже фітнес-тренерка. — Саме тому прийом їжі перед заняттям спортом є обов’язковим. Однак зверніть увагу, що харчуватися потрібно не менш, ніж за 1,5-2 годин до тренування, аби їжа встигла засвоїтися та вас не турбувало відчуття важкості. Що ж краще з’їсти?

  • Якщо ви запланували тренування зранку, це не привід пропускати сніданок. Хай він буде легким, але буде. Приготуйте вівсянку з горіхами/фруктами/сухофруктами чи тост з цільнозернового хлібу (наприклад, з авокадо, яйцем пашот, червоною рибою), омлет тощо. Вранці можете спробувати тренуватися на голодний шлунок, але за умови, що не відчуваєте дискомфорту.
  • Перед обіднім або вечірнім тренуванням потрібно як слід поїсти. Найкраще — за 3 години. Це може бути: м’ясо індички або куряче філе з салатом, заправленим оливковою олією, рис або гречка з м’ясом чи запеченою рибою, тушковані овочі. Ваша страва має містити інгредієнти, збагачені вуглеводами, білками, правильними жирами.

Якщо ж ви не встигли повноцінно поїсти перед заняттям спортом, постарайтесь хоча б за півгодини до цього вжити грецький йогурт з фруктами або ягодами, з’їсти фрукт, протеїновий батончик чи інший перекус, збагачений вуглеводами.

Відео дня

Не забувайте пити воду: як під час тренування, так і впродовж всього дня, аби підтримувати оптимальний водний баланс організму.

А ось чого варто уникнути перед тренуванням, так це алкоголю, занадто жирних продуктів, значної кількості кофеїну, газованих напоїв, випічки, цукру, продуктів з надмірною кількістю клітковини.

 

Читайте також:

Як припинити заїдати стрес? Поради від вінницької фітнес-тренерки

Сидяча робота «добиває» спину? Вправи для поліпшення стану рекомендує Марина Боржемська

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • AK

    Дурні поради і суцільна маячня. Перед тренуванням не їдять, бо це ще більше розтяне шлунок під час тренувань, відповідно, туди ще більше ккалорій влазитиме. Але нехай зе-лєкторат вірить, поф..
  • Сергей

    Автор? давай уже новые фото. И на кого расчитаны эти понты ?

    AK reply Сергей

    На інших інста-самок.
  • Vendetta Alive

    як ця вискочка вже з///ла!

    Читач47 reply Vendetta Alive

    Агов, а чому щоразу така негативна реакція в читачів на Боржемську? Вам подавай лише війну та злочини? Вам тільки це додає  життєвої енергії та морального задоволення?! Людина не винна в тому, що інтерв‘ю з нею часто публікують!

keyboard_arrow_up