Допомога вагітним вінничанкам та біженкам, консультації онлайн: медцентри працюють безплатно

Допомога вагітним вінничанкам та біженкам, консультації онлайн: медцентри працюють безплатно
Фото ілюстративне
  • Життя продовжується: вінничанки і переселенки нашого міста та області дали світу сотні маленьких життів. Пологові Вінниці працюють в штатному режимі, великі медичні центри допомагають безкоштовно, консультують онлайн.
  • Вінницька міська клінічна лікарня «Центр Матері та Дитини» і у війну продовжує працювати і надавати жінкам невідкладну допомогу, навіть онлайн.
  • В Інституті планування сім'ї теж готові безкоштовно допомагати вагітним переселенкам.

В період з 24 лютого по 13 березня у медичних закладах Вінниці народилось 197 дітей: 89 хлопчиків і 108 дівчаток. В пологових будинках за ці дні народжували не тільки місцеві жінки, а й переселенки з Києва, Миколаєва, Чернігова та Харкова.

На території області під час російської війни проти України на світ з'явились 273 хлопчики та 251 дівчинка. Жодній вагітній жінці у допомозі не відмовили. Одні породіллі після виписки з пологового будинку вирішили залишитись в місті, інші — поїхали далі на захід.

Відомі медичні центри Вінниці надають безкоштовну допомогу та консультують онлайн всіх, хто цього потребує — і вінничанок, і переселенок.

Відео дня

Консультації «Центру Матері та Дитини» в телеграмі

Вінницька міська клінічна лікарня «Центр Матері та Дитини» і у війну продовжує працювати і надавати жінкам невідкладну допомогу: акушерсько-гінекологічну та педіатричну. Крім того, колектив Центру створив телеграм-канал для онлайн-консультацій, щоб максимально швидко та якісно допомогти тим, хто не має змоги прийти чи приїхати до закладу.

Директор КНП «ВМКЛ «ЦМтаД» Володимир Присяжнюк розповів, що телеграм-канал в закладі створили ще у перші дні війни російських окупантів проти України.

— Ми розуміємо, що не всі наші пацієнти в такий важкий час зможуть дістатись до лікарні, адже наші відвідувачі — це діти, матері та вагітні жінки, — говорить Володимир Присяжнюк. — Саме тому ми вирішили запустити телеграм-канал. Зазначу, він одразу запрацював. До нього приєднались усі наші лікарі, які щоденно надають десятки консультацій онлайн. Нам пишуть багато жителів Вінниці, але є також звернення від біженців з регіонів, де нині ведуться бойові дії. Багато запитань стосуються лікування дітей, звертаються за допомогою і вагітні жінки, породіллі.

— У кожного з нас буде завтра — саме завдяки тому, що ми всі робимо, — зазаначила репродуктолог Центру Вікторія Гудзяк.— І завдяки тому, що незважаючи на війну, Бог дає майбутнє діткам, які народяться вже після нашої Перемоги... Життя народжується — отже нам є заради чого і заради кого жити. І я знаю, що слово «Мама» почують усі, хто на нього очікує.

  • Телефон для довідок (098) 851 8082
  •  «Центр Матері та Дитини» працює щоденно, а приймальне відділення відкрите цілодобово.

Безкоштовна допомога Інституту планування сім'ї 

У Вінниці в Інституті планування сім’ї під час воєнного стану готові надавати допомогу та приймати пологи у вагітних переселенок безкоштовно. 

В Інституті планування сім’ї вирішили приймати та займатися не тільки своїми пацієнтками, а ще й вагітними українками, які були вимушені переїхати з гарячих точок. Як зазначила акушер-гінеколог вищої категорії «Інституту планування сім’ї» Інна Желіба, у закладі не можуть по іншому вчинити з вагіт ними жінками, які потребують допомоги у такій ситуації.

— Вони зараз дуже вразливі і їм потрібна наша допомога, — зазначила Інна Желіба. — Вони в розпачі, де вони мають бути на обліку. 

Також лікар додає, що вагітні потребують особливої підтримки, тому для них у клініці готові проводити консультації, огляди, скринінги та ультразвукові дослідження. Всі обстеження та дослідження для вагітних у Інституті планування сім’ї для вагітних переселенок буде безкоштовно.

Інна Желіба зазначила, що зараз зі своїми пацієнтками постійно на зв’язку. Після обстеження жінок всі дані заносять до її картки. Тому, в якому медичному закладі вагітна не перебувала б, її лікар матиме інформацію.

— Я впевнена, що нам зараз тут не на стільки важко, як важко зараз на передовій нашим воїнам, — сказала Інна Желіба.—  Ми також переживаємо за них і дуже їм вдячні, низький уклін за те, що вони роблять для нас.

  • Телефон для довідок  (067) 620 7700
  • Під час воєнного стану Інститут планування сім’ї працюватиме щопонеділка та щочетверга з 10:00 до 16:00. 
     

Читайте також:

Вінницький військовий госпіталь отримав систему, аналогів якій немає в Україні

Замість модних шоу — балаклави та броники. Вінницькі дизайнери взялися шити для військових

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    ❗️ Коротко про головне — долучайся до нашого Telegram-каналу: https://t.me/vn20minut

keyboard_arrow_up