Вінницький військовий госпіталь отримав систему, аналогів якій немає в Україні

Вінницький військовий госпіталь отримав систему, аналогів якій немає в Україні
Фото: АрміяInform
  • Вінницьким військовим медикам передали обладнання з Німеччини.
  • Зокрема, систему транспортування пацієнтів інтенсивної терапії, дефібрилятори, а також витратні медичні матеріали, загальною вартістю 70 тисяч євро.

До Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону надійшла партія допомоги благодійників із Німеччини. Вінницьким військовим медикам передали ексклюзивну систему транспортування пацієнтів інтенсивної терапії вартістю в 40 тисяч євро.

Система, аналогів якій немає в Україні, являє собою спеціальне ліжко, призначене для перевезення хворих, які потребують проведення заходів інтенсивної терапії та перебувають у стані медикаментозного сну з можливістю проведення штучної вентиляції легень. 

Відео дня

— Система дає змогу транспортувати пацієнта і перебувати разом із ним в автономному режимі до п'яти діб,— зазначив Андрій Корсун, начальник клініки анестезіології, реанімації, інтенсивної терапії та детоксикації ВМКЦ ЦР, полковник медичної служби. — Наприклад, перевозити, за потреби в наркозі, поранених і травмованих бійців з евакуаційного літака до автомобіля, з приймального відділення — у стаціонар, із діагностичного — до операційної, транспортувати його в укриття та продовжувати там заходи інтенсивної терапії.

Система обладнана необхідним для підтримання життєдіяльності як нестабільних, так і стабільних пацієнтів. Це інфузомат, дефібрилятор, сонячні батареї для автономного живлення, апарати ШВЛ та для моніторингу вітальних параметрів життєдіяльності, витратні матеріали для забезпечення цілісності всієї системи.

 

Читайте також:

Про врятовану дівчинку і ампутовану стопу. Героїчна історія вінницького «Апостола» Євгена Ісаєва

«Бог забирає найкращих». Друзі розповідають про загиблого Олександра Цішенко і просять допомоги

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (14)
  • Антонина Савчук-Сологуб

    А наш Ляшко 91 млн дол кредиту на боротьбу з ковідом 5.03 взяв
  • Лена Голунова

    Журналисты совсем без мозгов
  • Людмила Стахова

    Дякую! Слава Богу!!!
  • Василий Густой

    Потужна допомога, як  для спостерігача війни.

keyboard_arrow_up