«Бог забирає найкращих». Друзі розповідають про загиблого Олександра Цішенко і просять допомоги

«Бог забирає найкращих». Друзі розповідають про загиблого Олександра Цішенко і просять допомоги
  • Два дні тому Вінницю облетіла трагічна новина: загинув вінничанин, учасник АТО/ООС Олександр Цішенко. 
  • Друзі та колеги говорять про Олександра, як про людину щиру і порядну. Просять допомогти доправити тіло військового з Дніпра до Вінниці.

Олександр Цішенко загинув 9 березня в боях за Сєвєродонецьк під обстрілами «Градів». 41-річний учасник АТО/ООС працював у «Муніципальній варті», захищав громадський порядок у місті. А коли російські війська напали на Україну, пішов захищати рідну землю. 

Як повідомляють на Facebook-сторінки «Муніципальної варти», він займав посаду інспектора відділу контролю об’єктів комунальної власності. Працював у колективі з 2017 року. До цього захищав Батьківщину на сході — був мобілізований в 2016 році.

Відео дня

— До мобілізації в АТО/ООС Сашко служив в 24-й окремій механізованій бригаді. — розповідає Сергій Попко, колега загиблого. — З весни 2017 року почав працювати в «Муніципальній варті». Був комунікабельним, товариським, з тонким почуттям гумору. Гостро реагував на несправедливість, тому, коли почалася війна, не чекаючи дзвінка з воєнкомату, долучився до своєї 24-ї бригади…

Друзі Олександра Цішенко, які теж воювали в зоні АТО/ООС, не приховують суму і сліз, розповідаючи про загиблого товариша. В загиблого військового було чимало планів і все життя попереду.

— Він був добрим, чесним і порядним, відповідав за свої слова, мав велике серце, — говорить друг Ярослав Герич. — До АТО Сашко працював зубним техніком в Києві, в вільний час любив посидіти з вудочкою. Нещодвано ми з ним навіть відкрили соціальне підприємство з виготовлення аксесуарів для риболовлі, оскільки це наше спільне хобі. В нього були золоті руки, сам планував виготовляти принади. Не судилося, всі плани перекреслила війна. Почувши, що таке почалося, відразу звільнився з роботи і поїхав на схід. Адже, коли п'ять років тому мобілізувався, з побратимами домовилися — якщо буде війна, всі одразу зберуться боронити рідну землю. Шкода, що Бог забирає найкращих. Певно для свого небесного війська...

Поки йдуть експертизи, тіло вінничанина Олександра Цішенко знаходиться в Дніпрі.

— Всіх небайдужих просимо допомогти доправити тіло Олександра на Вінниччини, — каже друг Ярослав. — Батьки і сестра хочуть поховати свого рідного на Бершадщині, звідки загиблий родом.

Редакція інформаційного сайту 20minut/RIA висловлює співчуття всім вінничанам, чиї рідні загинули у війні за Україну.

 

Читайте також:

Забрала війна. Загинув вінничанин Олександр Цішенко

Гайсин в жалобі. Громада поховала чотирьох військових, які віддали життя за Батьківщину

В останню путь проводять двох військових — Сергія Котенка та Ольгу Свіргун

«Розривається серце». На війні загинув 23-річний військовий з Ямпільщини

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (142)
  • Любов Лисогор

    Біль на завжди, пам'ять вічна.
  • Антоніна Примха

    Вічна пам'ять Герою!!!!Рідним співчуття.!
  • Tania Lendyuk

    Вічна пам'ять герою
  • Лариса Кондратюк

    Вічна пам'ять ґерою

keyboard_arrow_up