Епідемія грипу на порозі. Медики дали рекомендації перед сезоном застуд

Епідемія грипу на порозі. Медики дали рекомендації перед сезоном застуд
  • Фахівці розповіли про те, що вже зовсім скоро почнеться сезон застуд, і вже зараз потрібно подбати про власне здоров'я.
  • У першу чергу медики настійно рекомендують пройти вакцинацію від грипу, а також зміцнити імунітет.

Щоб імунна система протистояла різним вірусам і бактеріям, необхідно обов'язково почати прийом вітаміну D в лікарській формі. Як відзначили лікарі, в осінні місяці цей вітамін необхідний людині, оскільки має антибактеріальний ефект.

Якщо говорити про інші вітаміни, то їх може призначити тільки лікар після повного обстеження. Вітамін D можна приймати без показань фахівця.

Також медики наголосили, що восени потрібно скорегувати раціон харчування і збагатити його морською рибою, сезонними овочами та фруктами, зерновими і зеленню.

Відео дня

«Низька температура повітря, зміна вологості, більш короткий світловий день — все це може стати причиною знижених настрою і працездатності, сонливості, апатії», — попереджають лікарі.

За їх словами, осінні місяці точно не є найкращим часом для різних дієт, кардинального перегляду способу життя і серйозних фізичних навантажень. Намагайтеся підтримувати вологість повітря на рівні 50% в житловому приміщенні, постійно провітрюйте квартиру і при необхідності зволожуйте слизову носа.

Впродовж минулого тижня, нагадаємо, на Вінниччині за медичною допомогою з приводу ГРВІ звернулось 3735 осіб, серед захворілих 2063 (55,2 %) дітей. Було госпіталізовано 197 осіб, в т. ч. 121 дитину.

 

Читайте також:

Кабмін готує зміни адативного карантину в «жовтих» і «червоних» зонах

Невакциновану вчительку ледь не звільнили з роботи. Чим все закінчилось?

У МОЗ видали нову постанову про карантинні правила у школах

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up