Чверть українців не лікуються через брак грошей. Як вінничани оцінюють медицину?

Чверть українців не лікуються через брак грошей. Як вінничани оцінюють медицину?
  • Щорічне дослідження, що визначає рівень задоволеності людей медичною допомогою показало, що 27% українців відмовилися від відвідування лікарів через брак коштів. 
  • Яка ситуація на Вінниччині? Скільки вінничани витрачають грошей на ліки? Чи задоволені вони своїм сімейним лікарем?
  • Нижче й ви зможете відповісти на питання, чи задоволені медициною, — пройти опитування.

Індекс здоров'я українців складає 63,5 бали, що перевищує результати минулих років, — такі результати дослідження проекту «Індекс здоров'я. Україна 2019». Цей проект створений для того, щоб вивчити рівень задоволеності людей медичною допомогою, а також їхню поведінку в ситуаціях, пов’язаних із здоров’ям. 

Всього дослідники зібрали 10 219 опитувальників та опитали щонайменше по 400 респондентів у кожній області. 

Індекс здоров'я враховує п'ять складових: 

Відео дня
  • задоволеність медичною допомогою, 
  • звернення до лікаря в разі хвороби та запобігання їй; 
  • витрат на допомогу та ліки; 
  • знання про здоров'я та здорова поведінка;
  • стан здоров’я.

Загалом людям ставили 10 запитань, а потім значення індексу рахували як середнє арифметичне значення всіх відповідей.

Найвищим є цьогорічний показник індексу для Волинської області — 73, а найменше балів отримали Миколаївська та Запорізька область — 58. З позитивного — 73% населення задоволені послугами свого сімейного лікаря. А от допомогою, яку хворі отримали в стаціонарі, задоволена лише половина населення — 52%.

Вінничани оцінюють медичну допомогу на 65 балів. Витрати на ліки протягом останніх 30 днів у місцевих жителів складають — 814 гривень. Також 80% — не відмовлялися від вакцинації для своїх дітей, а 73% — не відмовлялися від звернення до лікаря через відсутність коштів за останні 12 місяців. 

Пропонуємо й вам відповісти на питання про задоволеність медичною допомогою . Якщо варіанти нижче не підходять, напишіть свою відповідь у коментарях.

Опитування

Чи задоволені ви медичною допомогою?

 

Читайте також: 

Не страшно. Коли і як підготуватись до першого прийому гінеколога

Коли варто йти до психолога. Та скільки коштують послуги вінницьких фахівців

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Vadim Moroz

    Відомо що все пізнається в порівнянні!! Тож має бути питання чи лікувалися за кордоном або в приватній клініці??? Наприклад в Польщі: + побагаче моєї районної прилади сучасніші і таке інше. Не знаю чи розвинута медична думка  хіба так само як і в нас (бо інститути універи в нас також є а доступ до інформації є всюди). З мінусів: доступність (черги в два три тижні до лора н-д) бюрократія ( гадаю що та мед. Реформа в нашій країні ставе на меті то само - зарегульовати ! Хоча ж медиків можна зрозуміти наслідки невірних дій трагічні!!)  Ще скажу що в Польщі більше приватних лікарів( вважаю це добре хоча не виключено схема '' постійний клієнт '' до речі розкажіть як їх контролюють?)

    Поділяю думку що вся фармакологічна мафія має бути знищена із медицини зостається тільки пологові будинки та травмпункт ! Їмо живе п'ємо живе живемо здорово! Бажати, гірше- пити за ваше здоров'я не буду! Всі знають відчувають що робити щоби бути здоровим тож з ранку жодних тістечок ліфтів і т д До праці!
  • Зиновий www.pruxasorik.ucoz.ru

    Люди, що хотіли, те й отримали! Експеримент з розвалом СРСР для одного ворога нації вдався, а пізніше ще три експериментa зробили - віддали ядерні рогатки за порожні обіцянки, все розвалили першим майданом, то що ще залишилося розвалили другим майданом. Тепер є вибір - або померти або виїхати.
  • Sergio Zagon

    а врачей нет коновалы повыучивались за коров свиней а кто умный за бугром
  • Egor Yogin

    Работал еще  в начале 90х  медбратом  в  травмпункте.   Должен  отметить факт, что у 70%   "пересичных"   бытует мнение, что  их организм как автомобиль -  сломанное поменяли и поехал дальше.    У 20%  - что  их  организм  сплошной, как редиска, нужно выпить волшебную таблетку  и все снова будет "харашо".   Включите мозги, !   Не важно сколько у вас денег,  никто не  может купить здоровье!!!   Даже Рокфеллеры и Ротшильды   одели  деревянный макинтош, не смотря на  миллиарды долларов  в банке!

keyboard_arrow_up