Чому у війну випадає волосся і що з цим робити? Запитали поради у лікаря

Чому у війну випадає волосся і що з цим робити? Запитали поради у лікаря
  • Багато людей, особливо жінки, почали скаржитися на різке випадання волосся: проблема стала помітна зараз, під час війни.
  • Чому саме зараз почалися проблеми з волоссям і як повернути в норму локони — порадами ділиться лікар-дерматолог.

На фоні стресу організм людини виснажується, що впливає на самопочуття та зовнішній вигляд. Дуже часто першим на тривожний стан реагує волосся: людина помічає, що після миття й розчісування багато волосин залишається у ванній чи на гребінці.

Різке випадіння волосся пов'язане не тільки зі стресом, локони можуть постраждати через дефіцит вітамінів або неправильний догляд. 

Запобігти випадінню волосся

Якщо ви у відносній безпеці, то продовжуйте доглядати за волоссям так, як ви це робили до війни,— рекомендують фахівці. Мити голову потрібно регулярно, навіть якщо ви в стресі й не хочеться: якщо шкіра голови жирна, схильна до себореї, то буде накопичуватися шкірне сало, з'являтиметься лупа або дерматит.

Відео дня

А ще з чистою головою людина краще почувається у ці складні часи — про це говорять багато психологів. Щоб зберегти волосся здоровим і красивим, важливо справлятися зі стресом, добре харчуватися та підтримувати здоров'я в цілому. А не тільки правильно доглядати локони.

Ті, хто в безпеці — робіть те, що працювало у мирний час: повноцінно харчуйтесь, дбайте про достатній сон та свій психоемоційний стан. Пам'ятайте, що волосся — це орган, який може служити індикатором та показувати: організм у стресі. Однак не варто панікувати, адже проблеми волосся можна вирішувати комплексно. 

Оновити засоби для догляду

Ви вже звикли до певних косметичних продуктів, проте час спробувати інші. Адже якщо волосся стає тьмяним, з’являються посічені кінчики та проблема випадіння, значить час міняти свої звички.

  • Замініть звичний шампунь на безсульфатний. Навіщо? Тривалий вплив сульфатів має погані наслідки. Тому варто обрати безпечніший засіб для очищення
  • Використовуйте бальзам і маску відповідно до вашого типу волосся. Обирайте перевірених виробників, які створюють косметику на основі рослинних олій та екстрактів.
  • Проти випадіння волосся добре діють професійні чи аптечні засоби. 

Побороти наслідки стресу

Якщо наслідки стресового стану сильно впливають на якість вашого життя та стан волосся, варто спробувати вирішити проблему зсередини, — говорить фахівець.


Катерина Копилова, лікар-дерматолог:

— Під час стресу гормональний фон змінюється, тому варто проконсультуватися в лікарів, які допоможуть нормалізувати функції організму, зокрема стан обмінних процесів. Якщо зараз у вас немає можливості лікуватися в професіоналів, є прості методи, які можуть допомогти вийти зі стресового стану самостійно.

Важливо навчитися перемикати переживання на фізичну активність, вправи, що знімають напруження. Для початку частіше гуляйте. Масаж шкіри голови теж допомагає розслабитися й активізує фолікули. Зробіть те, що давно хотіли, але відкладали. Наприклад, змініть зачіску чи спробуйте маску для волосся, яку рекомендував ваш майстер.

Важливо забезпечити собі повноцінний сон і харчуватися корисною їжею, збагаченою необхідними мікроелементами, які покращують стан усього організму, волосся в тому числі.

Як не дивно, стрес є захисним механізмом та цілком нормальною реакцією на подразник. Однак, щоб така реакція не стала нищівною для вас і вашого волосся, допоможіть собі впоратися із цим станом або зверніться по допомогу до фахівців.

 

Читайте також:

На холеру сіяти паніку про холеру? У Вінниці моніторять водойми, щоб спалахів інфекцій не було

Після війни буде вал пацієнтів з діабетом, щитовидкою… Нас скосить стрес, — вважає ендокринолог

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (14)
  • Оксана Краско

    В моєму випадку випадання волосся було спровоковане сильними стресами. Я Альпента почала приймати за рекомендацією трихолога. Одночасно з цим пила заспокійливо препарати. Вже за 2 місяці помітила значні поліпшення.
  • Татьяна Коваленко

    У моєму випадку випадання волосся було спровоковане сильними стресами. Я Натубіотин почала приймати за рекомендацією трихолога. Одночасно з цим пила заспокійливо препарати. Вже за 2 місяці помітила значні поліпшення.
  • Sichova Anna

    Ніколи в житті в мене так не лізло волосся, як у перші місяці війни. Сиділа на заспокійливих, а потім Альпента купила, щоби зупинити волоспад. Комплекс розрахований на три місяці прийому. Мені він дуже допоміг!
  • Victoria Kushnir

    В мене проблем із волоссям ніколи не було. Скільки себе пам'ятаю, вони завжди були у мене довгі, густі та міцні. А ось з початком війни вiд стресу та переживань почались проблеми, воно стало ламкими і почали сильно випадати. Це наслідки пережитого сильного нервового стресу. Спочатку я значення цьому не надавала, але коли у ванні після миття голови залишався величезний шматок волосся, що випало, я забила тривогу. Звернулася за допомогою в аптеку, менiАльпента порадили пропити. Почала приймати строго за інструкцією. Спершу ніякого ефекту не було. Відчутні зміни настали лише після 1 місяця прийому. Волосся перестало так сильно сипатися. Ефект не швидкий, але він все ж таки є. Я задоволена, тож ці вітаміни можу сміливо рекомендувати.

keyboard_arrow_up