Священника, який не відчинив двері церкви для бійця АТО, відсторонили від служби

Священника, який не відчинив двері церкви для бійця АТО, відсторонили від служби

На Вінниччині заборонили проводити служіння і носити хрест протоієрею Геннадію Чернову. Він був заштатним клірком Вінницької єпархії та настоятелем храму святого Архістратига Божого Михаїла села Верболози Козятинського району.

Про це йдеться в Указі Високопреосвященнішого Симеона, митрополита Вінницького і Барського.

Підставою для заборони стало порушення протоієреєм Геннадієм ряду правил.

— 31 Правила святих Апостолів, Правила 13 та 14 Двократного Собору, що проявилося, зокрема, в невиконанні розпоряджень і Указів Правлячого Архієрея, відмові поминати Священноначалля церкви за богослужіннями, нехтуванні соборними службами і відмовою причащатися разом з іншими священиками, — зазначають у прес-службі Вінницької єпархії.

Відео дня

Заборона була накладена на один рік.

Нагадаємо, у 2015 році навколо даного священника був скандал. Він відмовився відкрити храм, аби там провів останню ніч боєць Віктор Крючков, який загинув у зоні АТО.

Тоді селяни написали на нього колективну скаргу. До того ж,  місцеві мешканці села Верболози скаржилися на Геннадія Чернова за його проросійські погляди.

З текстом скарги можна ознайомитись на наступних фото:

Своєї провини священник не визнав. Виправдовувався, що бійця відспівати мав він сам, але родина загиблого хотіла щоб це у його храмі зробили священники Української православної церкви Київського патріархату. 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Артур Волошанський

    В СЕЛІ ВЕЛИКА БІЛИНА ОЛЯНСЬКИЙ ВЛАДИКА ГЕРОНТІЙ  ОБІКРАВ СІМ'Ю  .ДИТИНА ХВОРА НА ЛЕЙКЕМІЮ СТАЛА ЖЕРТВОЮ ОЛЯНСЬКОГО ГЕРОНТІЯ.ОЛЯНСЬКИЙ ПОЄДНУЄ МАГІЮ З МОЛИТВОЮ. ТА ВИКАЧУЄ З ІНВАЛІДІВ ЧИМАЛІ ГРОШІ. ЗА ЗЦІЛЕННЯ ЯКОГО НЕ ІСНУЄ ХВОРІ НА ЛЕЙКЕМІЮ ЗАПЛАТИЛИ 180ТИСЯЧ ГР ЗАМІСТЬ ЗЦІЛЕННЯ МАГІЯ МУКА ТА СМЕРТЬ  ЯК ТАКА СВОЛОТА МОЖЕ БУТИ СВЯЩЕННИКОМ. ЛЮДИ ПІД ГІПНОЗОМ ДУРНІ ГЛУХІ ТА СЛІПІ.ОЛЯНСЬКИЙ  ПРОСТО БІЗНЕСМЕН АФЕРИСТ ЗЛОДІЙ ТА МАГ ПСИХОПАТ ЯКИЙ ЗБАГАЧУЄТЬСЯ ЗА РАХУНОК ЛЮДСЬКОЇ БІДИ  ЦЯ СВОЛОЧ ЯК ВОЛОДИМИР МУНТЯН РОБИТЬ ТЕ САМЕ ВИГАНЯЄ ПРИДУМАНИХ БІСІВ ЗНУЩАЄТЬСЯ З ЛЮДЕЙ БЕРЕ ТИСЯЧІ ЗА БРЕХНЮ ТА МАГІЮ ВІН ЩЕ  НІ ОДНОГО НЕ ЗЦІЛИВ АЛЕ БАГАТЬОХ ОБІКРАВ СКАЛІЧИВ ТА ВБИВ  ГЕРОНТІЙ НЕЛЮД  СУКА ТА СВОЛОЧ ПІДЛА ТА ЗУХВАЛА ЩОБ ВІН ЗДОХ ЗА СВОЇ ЗЛОЧИНИ ВБИВЦЯ ЯКА ПРИКРИВАЄТЬСЯ РЯСОЮ ТА ХРЕСТОМ В МОНАСТИРІ ВЕЛИКА БІЛИНА ДУЖЕ БАГАТО СКАЛІЧЕНИХ ТА ПОСТРАЖДАЛИХ  ЗА ГРАТИ ТАКУ СВОЛОЧ ПОЗОРИЩЕ УКРАЇНИ
  • Volodymir Kotsubinski

    Гнати треба цю всю москальську сволоту з України.
  • З.А.Глядач

    "...селяни написали на нього колективну скаргу...місцеві мешканці села Верболози скаржилися на Геннадія Чернова за його проросійські погляди."

    Вони можуть лише скаржитися? А щоб послати на... того Чєрнова разом з його Сімєоном та всіма москальськими попами?

    Задунайский Торонтуй reply З.А.Глядач

    Сектантам свойственна агрессивность. И секта УПЦ КП не исключение.

    Next reply Задунайский Торонтуй

    No koment

    З.А.Глядач reply Задунайский Торонтуй

    От,якраз гундяйська секта і проявляє нечувану агресивність. А мешканці Верболозів-просто забиті селяни,яким "сіли на вуха" ахтивізди.

    Задунайский Торонтуй reply З.А.Глядач

    А я разницы не вижу между ними. Националисты и религиозные придурки любой направленности - всегда "естественные идиоты". Религия - это антинаука. Это анти-знание.

    PS. Как правильно относиться к ... религии? - Нет, не к религии - к религиозным текстам, мифам, обрядам? - Ровно так же, как художественным призведениям, как к мифам древней Греции и вообще любым проявлениям человеческого творчества. К ним надо относиться  с уважением и интересом. Это атрибут культуры. Тот, кто не знаком с Евангелиями или Кораном, ровно такой же невежда, как тот, кто не знает про подвиги Геракла и/или не читал Шекспира и Толстого. В легендах накапливается и кристаллизуется многовековой человеческий опыт.

    Но тот, кто реально верит в Геракла, Зефса, Прометея, Анну Каренину  или воскрещение Христа - просто психопат и идиот, уровня тех придурков, что Никулина, Вицина и Моргунова всерьез считали алкашами.

    зы. Это Лопатников сказал и я с ним согласен.

    Next reply Задунайский Торонтуй

    ???

    З.А.Глядач reply Задунайский Торонтуй

    "...с нім согласєн"? А ВЛАСНОЇ думки у тебе немає? Звик постійно заглядати до чиєїсь дупи?

    Master Mariner reply З.А.Глядач

    Протоиерей Геннадий истинный раб Божий. Никакой он не сепаратист. Это наглая ложь

    его начальства в Виннице. Они там масоны. Жители и прихожане села за него. НЕ верьте наглой лжи

    Next reply Master Mariner

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна")
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up