Він і Вона. Жіноча ініціатива або як одружити занадто нерішучого чоловіка

Він і Вона. Жіноча ініціатива або як одружити занадто нерішучого чоловіка
  • Незважаючи на те, що шлюб сьогодні швидше формальність і тисячі пар живуть щасливо без штампу в паспорті, в глибині душі кожна дівчина мріє, щоб коханий одного разу назвав її своєю дружиною.
  • Але що робити, якщо вам попався нерішучий партнер і заповітної обручки ви чекаєте так довго, що вам уже починають ставити незручні запитання? 
  • Можна терпляче чекати, а можна взяти ініціативу в свої руки і зробити коханому чоловікові пропозицію самостійно.
  • Як провернути цю авантюру максимально безболісно для вас і самолюбства вашого обранця, давайте розглянемо.

Та перш ніж розбурхувати власну уяву сумнівами, уявіть, що, зокрема, співачки Пінк Гвен Стефані та Мерайя Кері, а ще ікона краси та зірка Голлівуду Анджеліна Джолі, та що там, навіть англійська королева Вікторія одного разу не побоялися громадського осуду і зробили пропозицію своїм обранцям.

Так, для цього потрібно бути сильною жінкою і вміти брати ініціативу в свої руки. Однак перш ніж ви зважитеся, вам необхідно врахувати кілька моментів, щоб ваша романтична пропозиція не перетворилася в катастрофу вселенського масштабу.

Як зробити пропозицію? 

Насправді не важливо, як ви це зробите — з мільйоном свічок і зі сцени, або просто під час романтичної вечері вдома. Головне, щоб це було щиро. Для того, щоб вибрати спосіб, як ви плануєте це здійснити, враховуйте хобі, інтереси і темперамент партнера. Якщо ви не впевнені в його позитивній відповіді, уникайте зізнань і грандіозних церемоній на вулиці (типу флешмобів, зізнань перед прем’єрами вистав, галаконцертів). Так ви вбережете і своє, і його самолюбство, а ще нерви. 

Відео дня

Дарувати обручку, то прерогатива все ж таки чоловіча, тож коли ви ініціатор пропозиції, хоч в у випадку заповітної шкатулки не зазіхайте на його територію. Як символ обітниці краще підберіть щось не таке коштовне, але не менш символічне. Подаруйте сувенір, який буде нагадувати про приємні моменти ваших стосунків, або ж подарунок, який він давно хотів (так він точно не відмажеться від позитивної відповіді). 

Підготовка до часу Х

Перш ніж зважитись на такий крок, варто підготувати грунт (так, так все як у сільському господарстві). Говоріть про шлюб, але тоді, коли ваш партнер у хорошому настрої. Дуже класно в цьому плані допомагають різноманітні свята, їх розслаблююча, або ж відповідна романтична атмосфера. Наприклад, день народження, День святого Валентина, або ж атмосфера чужого весілля...).

А ще можна піти одразу з козирів, і скористатися звичаєм, який поширений у Великобританії, Фінляндії і Данії. Згідно з легендою, 29 лютого святий Патрік оголосив, що саме в цей день будь-яка дівчина може зробити пропозицію своєму обранцеві, а він не має права відмовитися. Якщо ж він відмовляється, то зобов'язаний забезпечити «наречену» повним приданим для наступного весілля (є навіть такий художній фільм, подивіться для розуміння, що і як робити).

Звісно, то все жарти, а до питань шлюбу потрібно підходити усвідомлено і вдумливо. Тож, наважуючись на такий відповідальний крок як пропозиція своєму обранцю, важливо враховувати безліч факторів і бути готовою до будь-яких наслідків.

Шість моментів, які варто врахувати, перш ніж робити пропозицію


1. Його ставлення до шлюбу

Якщо ваш обранець засуджує саму концепцію шлюбу (про що він неодноразово вам говорив, а ви з ним погоджувалися), то ваша пропозиція напевно його збентежить, і не обов'язково в хорошому сенсі. Звичайно, він (якщо вас дійсно кохає) зробить усе, щоб ви не відчували себе принизливо. Втім, варто розуміти, що таким кроком ви воюєте з його переконаннями, і досить висока вірогідність, що програєте цю війну. Зважте всі за і проти.

2. Будьте готові до будь-якого відповіді

Звичайно, не потрібно себе заздалегідь налаштовувати на відмову. Однак ви повинні усвідомлювати, що своєю пропозицією ви можете сильно шокувати свого обранця. І він не зможе вам дати позитивну відповідь відразу або, злякавшись, відмовить. Боятися цього приводу не потрібно. Ви — смілива жінка, ви чітко позначили свої наміри, тепер дайте вашому чоловікові «переварити» цю інформацію.

3. Усе може піти не за планом

Перш ніж робити пропозицію, ретельно продумайте план «Б» або шлях відступу на випадок непередбачених обставин. Тому що в період стресу (а це для нього точно буде стрес неабиякий) люди можуть поводитись досить неадекватно (про що потім пошкодують, можливо, та сам факт залишається таким, як є). Не важливо, що може статися, нервовий регіт, черезмірні сльози чи танці, коротше, будьте готові. Навіть тікати задвірками. 

4. Сумніви щодо його щирості

Рано чи пізно, якщо ваш обранець погодиться, вас напевно відвідає думка про те, чи любить він вас насправді? Чи взяв вас в дружини лише тому, що ви застали його зненацька, а далі все закрутилося само собою. Якщо у вас виникли сумніви, постарайтеся м'яко обговорити це питання з нареченим. Вам же не хочеться до кінця своїх днів вислуховувати докори типу: «Це ти мене на собі одружила!»

5. Будьте готові до жартів

Пропозиція від дівчини — досить незвичне явище, незважаючи на те, що ми як суспільство розвиваємося дуже швидко. Потрібно бути готовою до того, що вам доведеться зіткнутися з неприйняттям і насмішками оточуючих. Пам'ятайте: подібна реакція — захисна і виникає тоді, коли людина стикається з тим, що не поміщається в її світогляді. Не потрібно слухати дурниці на свою адресу, розумні й освічені люди навряд чи стануть засуджувати вашу пару за таке незвичайне рішення.

6. Ваша пропозиція може образити чоловіка

Якщо вам дістався коханий строгих консервативних поглядів, де важливі рішення сім'ї повинен приймати чоловік, ваша пропозиція може образити його. З іншого боку — чоловіки дійсно старої закалки, як правило, зі шлюбом не затягують і вміють брати на себе відповідальність. Так що непогано було б дізнатися, чи ваш обранець дійсно такий суворий і непохитний, або ж прикривається зручними ідеалами, щоб не робити ніяких серйозних кроків.



Психолог про плюси жіночої активності

Коментує Вікторія Андросова:

 У тому, що жінка робить пропозицію, немає нічого дивного. Усе-таки 21 століття на дворі, як-не-як. Правда, тут багато що залежить від того, які стосунки у людей в парі. Розглянемо кілька варіантів і саме розуміння того, що означає «робить пропозицію».

Якщо пара давно вже разом і у них неодноразово піднімалася тема весілля, і в принципі все до цього йде, тоді абсолютно нормально, що в якийсь момент жінка скаже: «Все, пора. Хочу заміж! Пішли!»

Інша ситуація, коли люди знайомі не дуже довго і жінка починає різко проявляти ініціативу. Тоді чоловік може просто злякатися такого напору. І виникає логічне запитання: «Чому раптом вона так сильно хоче заміж?»

Плюси жіночої активності в тому, що вона сама вирішує, чи хоче вона бути з цим чоловіком, і сама ж вирішує, як скоро це станеться. Мінус в тому, що чоловік може відмовитися від цієї затії. Та знов-таки, це автоматично може стати плюсом, адже жінка економить свій час і не живе з чоловіком, якому не потрібен такий рівень стосунків.

У подібних питаннях варто включати всю свою жіночу інтуїцію і знайти підходящий момент, щоб підняти розмову про заміжжя. Поглянути на реакцію чоловіка, чи потрібно йому, чи актуально і хоче взагалі цей чоловік бачить себе в статусі одруженого? Якщо чоловік реагує на подібні теми досить спокійно, тоді немає сенсу відкладати і можна брати ініціативу в свої руки.


Читайте також:

Він і Вона: Як позбутися партнера раз і назавжди або 10 «порад» майбутній одиначці

Він і Вона: ТОП-6 речей, які говорять про довіру в стосунках

Речі для дорослих: за чим вінничани ходять у секс-шопи та що купують найчастіше

Він і Вона: ТОП-10 заборонених тем для першого сексу
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up