Він і Вона: ТОП-6 речей, які говорять про довіру в стосунках

Він і Вона: ТОП-6 речей, які говорять про довіру в стосунках
  • Довіра — це той елемент у стосунках, який тримає на собі все інше.
  • Якщо цей фундамент встановлений неміцно, то будь-який подих вітру обвалить ваш «будиночок» в секунді.
  • Представляємо на ваш розсуд кілька важливих життєвих пунктів, які варто впровадити у взаємини.
  • Адже саме за ними можна судити — є у вас стосунки, чи зовсім скоро їх не буде

1. Знайомство з друзями-батьками

«Скажи мені, хто твій друг, і я скажу, хто ти». Стара добра приказка не бреше. Адже,  безумовно, людину багато в чому визначає її оточення. І якщо ваше оточення або оточення вашого партнера закрите і доступу туди немає — починають виникати питання. Якщо ж ви самі зачиняєте двері вашому партнеру до деяких ваших контактів — не дивуйтеся крокам у відповідь. Ваші стосунки з часом перетворяться на зустрічі для конкретних цілей, і рано чи пізно прийде пора розійтися по тих місцях, які ви так старанно одне від одного приховували.

З чого почати: Ви можете почати як з друзів, так і рідних. Найкраще знайомити спочатку з тими, хто для вас є найближчими людьми, або людьми, з якими ви найбільше спілкуєтеся.

Відео дня

2. Відкритий доступ до роботи

Чим займається ваш партнер на роботі? Хто його колеги? Хто його клієнти? Ви знаєте, скільки триває його робочий день? Звичайно, можна сказати, що ця інформація потрібна тільки параноїкам і взагалі, це вторгнення в особистий простір. Однак якщо розібратися в суті того, що відбувається, то особистим простором тут і не пахне. Це просто робота, але там ваш партнер проводить більшість свого часу, тож місце і подробиці цієї самої роботи не секрет. Хіба що ваша любов — це Джеймс Бонд. І взагалі ви пам'ятаєте, чим закінчуються всі відрядження Бонда? 

З чого почати: З корпоративів. Багато компаній влаштовують корпоративи якраз для того, щоб всі співробітники познайомилися одне з одним, а також з сім'ями. Якщо такий випадок передбачається не скоро – можете знайти інший спосіб познайомити партнера з тим місцем, де ви проводите дві третини доби.

3. Розкриваємо рахунки

Цей етап потрібно обговорити, перед тим як ви збираєтесь жити разом. Наприклад, як ви домовитесь про ведення бюджету? Чи буде у вас «загальна сімейна каса»? Або кожен витрачає свої гроші? Або у вас є два види грошей: «мої і наші»? Варіант можна вибрати, в принципі будь-який. Головне, щоб він влаштовував обох. Питання полягає в іншому: чи знаєте ви про витрати одне одного? Куди йдуть гроші, на що саме, які суми? Тут мова навіть не про той момент — що коли ваш партнер приховує свої фінанси, то він веде подвійне життя. Однак це може стає неприємним моментом, коли ви й гадки не маєте про всі аспекти життя вашого партнера.

З чого почати: Почніть планувати спільні покупки. І виходячи з цього, звіряйте доходи з планами. Поговоріть про те, що важливо об'єднати зусилля для спільної мети.

4. Домовляємося про поняття

Ви впевнені, що розумієте під словами (які ви кажете, чи вам кажуть) одне і те ж? Припустимо, вам кажуть слово «яблуко». Воно досить конкретне. Яке ви собі яблуко уявили? Зелене з листочком? Або червоне з відблиском? Або соковите, жовте? А ви впевнені, що ваш партнер уявив собі те ж саме? Зверніть увагу, ми поки що говоримо про конкретний предмет. А якщо ми поговоримо про такі поняття, як «любов», «дружба», «вірність»? Впевнені що ви домовитеся з першого разу?

З чого почати: Якраз з розмови про найважливіші для вас цінності та поняття.. Дізнайтеся, що розуміє під конкретним словом партнер і розкажіть, що розумієте під цим ви.

5. Доступ до телефону

Ви знаєте, хто телефонує вашому партнерові? Коли ви берете його (або її) телефон в руки, чи змінюється обличчя та очі партнера? Може, він нервує або дратується? Поставив пароль або видаляє повідомлення, як тільки їх отримає? Знову-таки, це не завжди ознака зради. Може це всього-на-всього звички «минулого життя» (про них ми поговоримо трохи пізніше). Пари з високим рівнем довіри знають контакти телефонної книги партнера, паролі і явки. І не тому, що вони «параноїки», а тому, що так зручніше і простіше.

З чого почати: Почніть з себе. Якщо вам дійсно нема чого приховувати, відкрийте доступ до своїх ресурсів. Це буде дуже хорошим жестом.

6. Знімаємо гриф «секретно» з минулого

Наше минуле багато в чому формує наше сьогодення. Чому б вашому партнерові про нього не дізнатись, якщо він(а) цього хоче? Розкажіть, ким ви були і що було до ваших стосунків, це значно поліпшить рівень довіри, а також багато розкаже про вас, ваш характер, ваші особисті якості. Необов'язково заглиблюватися в подробиці, якщо партнер сам не хоче цього чути ( та навіть якщо хоче, не варто). При цьому додаткові деталі, які яскравіше розкривають вас, тільки вітаються.

З чого слід почати: Знову-таки з себе. З розповідей про себе, про першу роботу, перші стосунки, старих друзів. І буде доволі розумно проявити інтерес і до минулого партнера.

«Довіра формується співвідношенням слів і справ»

Валерій Андросов, психолог:

— Багато людей вважають, що довіра — це коли «я довіряю», але лише одиниці мислять так: довіра — це коли мені довіряють. Дійсно, якщо ми говоримо про таке крихке поняття, варто подумати про те, на чому саме ця довіра може будуватися. Перш за все, довіра формується багаторазовим співвідношенням слів і справ. Простіше кажучи, виконанням обіцянок і дотриманість словам. Також, говорячи про довіру, не варто забувати і про відкритість. Дуже складно довіряти людині, про яку знаєш тільки ПІБ і кількох друзів. Кращий спосіб почати впроваджувати довіру в стосунки — зрозуміло, почати з себе. 
Дуже часто взаємини руйнуються не тому, що з'явилася коханка, або коханець, а якраз навпаки. А взагалі, відійшовши від незрозумілих критеріїв, дрібних ознак, і іншої шпигунської нісенітниці, просто запитайте себе: ви довіряєте вашому партнерові? Якщо у відповідь внутрішній голос відповість «так», значить все в порядку. Якщо ж є сумніви... Ви знаєте, що робити.


Читайте також:

Речі для дорослих: за чим вінничани ходять у секс-шопи та що купують найчастіше

Він і Вона: Про що не варто забувати, коли ви разом

Він і Вона. Керівництво долею або Зимові свята, щоб влаштувати особисте життя
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? Від читача 21:16 Журналіст знайшов причину, чому справа Шабуніна про ухиляння від армії не розслідується 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким play_circle_filled photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії 20:18 «Вінницькі вовчиці» у Хорватії виграли престижний міжнародний турнір Adria Bowl photo_camera 20:04 У Вінниці затримали водія, який перевищував швидкість. А потім виявили підроблене посвідчення 19:35 Спір з вінницьким МСЕК: юристку звільнили вагітною, вона виграла суд і має повернутися на посаду photo_camera 19:05 Яким нині є укриття для ліцею №30? Його будівництво коштує понад 40 мільйонів гривень photo_camera 18:06 «Матиму ще п’ять років, щоб помститися ворогу»: історія бойового прикордонника з Вінниці 18:00 Перезавантаження та інсайти: художнє та спортивне водночас у Вінниці (Новини компаній) 17:29 Суд арештував обох підозрюваних у вбивстві 20-річного поліцейського 17:01 На Тиврівському шосе піймали водія напідпитку. Його пасажирка мала при собі наркотики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up