ВІН І ВОНА: Як задовольнити пристрасть і не втратити інтерес

ВІН І ВОНА: Як задовольнити пристрасть і не втратити інтерес
  • Створюючи комфорт партнеру, є ризик погасити вогонь пристрасті власними руками.
  • Адже задоволення народжує спокій, а спокій - нудьгу.
  • А там, де нудьга, яка може бути пристрасть?

Ймовірно саме цього і бояться жінки, коли їм здається, що чоловіки з них хочуть зробити домашніх курочок. А потім втрачають до них сексуальний інтерес. І з'являється вічна опозиція, оспівана в народній творчості - кохана і дружина. Першу люблять і оспівують у віршах, а другий дають своє прізвище і навантажують домашніми турботами. Чоловіки теж не дуже хочуть бути йолопами, на яких одягнуть хомут шлюбу, любити і цінувати не будуть, а будуть тільки підганяти, шпиняти і командувати. Та ще й змінювати.

Примітно і те, що в житті набагато частіше виходить так: жінки закохуються в покидьків, а чоловіки - в стерв. І дуже мало прикладів, коли хтось був ідеальним, послужливим, щедрим і його за це пристрасно полюбили. Буває, що до таких непогано ставляться, але от щоб горіти пристрастю...

Гра проти себе

Хороша новина в тому, що більшість людей, якщо бачать, що їх зовсім не хочуть і не люблять, вибирають розчарування і перестають любити теж. Тому нескінченними відмовами мало кого вдасться розігріти і заінтригувати. Таке буває хіба що випадково. Коли людина вибрала вас для своєї проекції через якісь обставини, а ви тут зовсім ні до чого.

Відео дня

Саме тому «бути стервом» або «бути покидьком» в більшості випадків буває неефективно. Поки потяг людини до вас тільки зароджується, будь-яка стервозність може зіграти проти. Мозок наш дуже розумний (хоч ми його не дуже слухаємо) і вимірює шанс на щасливий союз. Якщо мозок зрозуміє, що шанс невеликий, то ніяких ілюзій щодо щасливого майбутнього створювати не буде.

А що там пристрасть? 

Насправді вона виникає тоді, коли очікування задоволення велике, а перешкода здається цілком переборною. А от коли перепони немає зовсім, потреба задовольняється і виникає насичення - комфортний стан. Через якийсь час пристрасть може знову спалахнути, тому задовольняти бажання людини навіть корисно, це викликає довіру. Головне - не перегодовувати. Якщо продовжити насичувати і напихувати іншого увагою і любов'ю, коли він і так всім задоволений, часто виникає пересичення. І це вже не комфорт.

У гонитві за безумством

Але ж часто хочеться безумств, пристрастей, які можуть виникнути лише від дискомфорту і сильного незадоволеного бажання. Здавалося б, все просто - створюй дискомфорт і менше потурай. Однак дискомфорт часто спричиняє розвиток хворобливої ​​пристрасті. А на такому фундаменті гармонійних стосунків не побудуєш. Як тільки голодна і хвороблива пристрасть до вас буде задоволена, її об'єкт, тобто ви, буде повалений з п'єдесталу на землю. Ви були занадто ідеалізовані, а тепер викликаєте розчарування, тому що перетворилися на звичайну людину.

Розчарування також виникає, якщо дискомфорту в стосунках надто багато. Якщо людина досить стійка і сильна, то, помітивши дискомфорт, вона не буде будувати ілюзій і педалювати азарт, а просто розчарується.

Лише у відповідь

Як же зробити так, щоб викликати азарт і змусити за собою ганятися? Можливо, подумати, як і чим можна зачепити людину навпроти. Або розробити стратегію наближення і відштовхування таким чином, щоб не перейти поріг. Тобто щоб людина продовжувала витрачати на вас свої сили і час, але продовжувала вважати гідним уваги, привабливим об'єктом.

До речі, дуже прокачані люди (насправді це просто нормальні люди, але їх замало) взагалі не закохуються в тих, хто не любить їх. Їх важко зачепити, з ними марно грати в ігри, вони хочуть щирих рівноважних стосунків, їх не збуджує погоня, їх збуджує тільки взаємність. Вони і самі вміють створювати драйв.

Загалом все, що люди можуть отримати від пристрасті в гармонійних стосунках, - це динамічний баланс. При такому балансі теж можлива пристрасть. Але це не зубодробильна пристрасть, і така пристрасть, що розриває мозок. Це - пристрасть, яку можна сублімувати, звертати в інші сфери, надихатися нею на щось добре і світле. Таку пристрасть можна усвідомлювати, оскільки вона дає багатий матеріал для саморефлексії і особистого розвитку.

Валерій Андросов, психолог:

- Пристрасть у стосунках - це той гніт, який повинен бути постійно запаленим. Що робити, якщо інтерес одне до одного пропадає, а хочеться зберегти приємні, і можливо драйвові відчуття у стосунках? Перше. І найголовніше. Говорити одне з одним. Тобто не допускати типової помилки більшості пар: думати, що це якось само собою пройде, налагодиться. Другою типовою помилкою при налагодженні інтересу по відношенню одне до одного є взаємні звинувачення. «Я тебе не хочу, тому що ти змінилася!» або «Ти мені став менш цікавий, тому що раніше у тебе не було цих зайвих 30 кілограмів!» Це не вирішить проблему, а тільки її посилить. Пам'ятайте, що за всі проблеми у стосунках відповідальні обоє. В однаковій мірі. 

Тепер, що стосується рішень. Одним з найпростіших і швидких способів почати вирішувати цю проблему стане спосіб, побудований на тому, що в НЛП називається якорі. Якорі - це асоціації якихось зовнішніх стимулів (звуку, картинки, відчуття) і емоційного стану. Простіше кажучи, якір - це зв'язок за типом «стимул-реакція». Почули мелодію - нахлинули спогади. Зайшли до рідної домівки - на секунду відчули себе дитиною. І так далі. За часів цукерково-букетного періоду з нами відбувається величезна кількість приємностей: наплив гормонів, побачення, яскраві емоції і інші радощі. І це все крутиться навколо вашого обранця. В голові формується зв'язок між приємними і яскравими емоціями та людиною. Так закладено природою, багато в чому саме це явище підштовхує нас створювати сім'ї. Потім, під час сімейного життя, починається «битовуха» і ті найприємніші якорі затираються. Що робити? Відповідь проста: створюйте нові якорі! Набридла квартира, в якій живете? Зробіть ремонт або перестановку! Секс набрид? Купіть кілька цікавих гаджетів (благо, дефіциту в них зараз не спостерігається). Візьміть відпустку і поїдьте кудись удвох, залишивши дітей на бабусь з дідусями. І важливо в цій відпустці не на екскурсії їздити, а робити щось приємне, шалене, карколомне... Ну ви розумієте, про що я. І найголовніше - разом.


Читайте також: 

ВІН І ВОНА: Шість безвідмовних способів знести дах коханій людині
ВІН І ВОНА: Стосунки на грані — реанімація чи смерть

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Тор Онтуй

    Ковид на улице а у них епля в голове.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up