ВІН І ВОНА: Стосунки на грані — реанімація чи смерть

ВІН І ВОНА: Стосунки на грані — реанімація чи смерть
  • Уявімо пару — чоловік і жінка. Спочатку в них все добре, аж ось починається — чим сильніше кохає один партнер, тим холоднішим стає інший.
  • Це пастка, в яку потрапляють 90 % пар. Хтось так і живе, хтось рве стосунки.
  • А хтось намагається знайти вихід і повернути баланс

Один все ще любить (або любить набагато сильніше), а інший вже не дуже — сумна ситуація. Подібний «перекіс» у почуттях відбувається не випадково. Це сигнали того, що пара втрачає гармонію (до речі, в більшості пар її ніколи і не було). У таких ситуаціях психологи радять працювати над собою обом партнерам, щоб зберегти стосунки. Звісно, якщо вони того варті, наприклад, пару пов’язує щось дійсно серйозне: вони тривалий час разом, або мають спільне майно, або спільних дітей, або бізнес чи перевірену роками дружбу — за таке варто боротися. В іншому випадку пара швидше за все розпадеться, і напевне воно і на краще. Тому що працювати над собою, якось змінюватися, іноді навіть ламати себе через коліно (на іншу людину ми вплинути ніяким чином не можемо), лише для того, щоб спробувати зберегти стосунки, які одному з вас вже не дуже потрібні — тупо. Особливо, коли зі спільно нажитого у вас лише цуценя і два приятелі.

Щоб визначити, переживають ваші стосунки дисбаланс, оцініть, наскільки ці твердження характеризують вашу пару.

Ознаки дисбалансу

  1. Один партнер ревнує більше, ніж інший.
  2. Один партнер зазвичай чекає дзвінка або повернення додому своєї половини.
  3. Один партнер докладає більше зусиль, ніж інший, щоб почати спілкування.
  4. Один партнер частіше, ніж інший, вимовляє слова: «Я тебе люблю».
  5. Один партнер привабливіший для протилежної статі, ніж другий.
  6. Один партнер менш ніжний, ніж інший, після фізичної близькості.
  7. Один партнер більше хоче «попрацювати над стосунками», ніж другий.
  8. Один партнер зазвичай відчуває, що ним нехтують на вечірках, у той час, як інший відчуває в компанії скутість через присутність другої половини.
  9. Один партнер сильніше тривожиться і відчуває невпевненість у стабільності стосунків, тоді як другий сприймає їх як належне.
  10. Один партнер висловлює роздратування або збентеження з приводу поведінки іншого на людях.
  11. Під час сварок один партнер скаржиться на егоїзм, самозакоханість і неуважність іншого, в той час як останній — на ревнивість, нав’язливість і завищені вимоги.

Що ж робити «некоханому»?

Перше, на що потрібно звернути увагу, це на те, як ви ставитесь до себе. Перестаньте себе жаліти, а ви це робите напевне. Якщо ви потрапили в залежну ситуацію, то у вас явний брак навіть не любові до себе, скоріше, самоповаги.
Тому що ви бажаєте і кохаєте того, хто не відповідає вам взаємністю. Ви прагнете отримати кохання від партнера, але не отримуєте. І тут є пастка — в інтернетах дуже багато порад для таких, як ви. Наприклад: «Вам, щоб отримати кохання, потрібно для початку потрібно навчитися бути добрішими до себе і любити себе. Зробіть собі подарунок, доставте собі задоволення, навіть, якщо це незначна дрібниця».
А насправді вам потрібно перестати «вішатися» на свого партнера. І знайти для себе нове джерело сили і натхнення. Одним словом, займіться хоч чимось, краще роботою, звісно, але можна і лайт версію зайнятості. Навчіться малювати, придумайте собі спортивне хобі, знайдіть нову ідею, яка буде вас надихати і змушувати підніматися з ліжка. Зрозумійте, що світ не обертається навколо вашої другої половини.

Відео дня

Що робити «коханому»?

Якщо «некоханому» не варто себе жаліти, то «коханому» треба навпаки, поспівчувати собі. Адже вони часто звинувачують себе в тому, що стосунки не складаються і беруть відповідальність на себе. Їм здається, що вони погані, оскільки інша людина до них так прив’язалася. Відпустіть нитки контролю і відчуйте себе нормальною людиною.

Крім того, що той, кого люблять, відчуває провину, вона дуже швидко перетворюється на роздратування. Адже всередині зароджується гнів через те, що на ньому буквально «виснуть». Потрібно навчитися справлятися зі своїм гнівом або звернути гнів у потенційну мотивацію словами: «Ця ситуація змушує мене сердитися і я зроблю все, що в моїх силах, щоб її виправити». І варто пам’ятати — в стосунки заходило дві дорослі людини (ну хоча б сподіваємось на це), два партнери з рівноцінними правами і обов’язками, тож зрозуміло, що мамою ніхто нікому не призначався.

П’ять способів пожвавити стосунки — якщо вони того варті

1. Станьте самодостатнім

Зменшіть пресинг на кохану людину і подумайте, як самому стати сильнішим. Працюйте над відновленням своєї індивідуальності. Влаштовуйте вечері, ходить в кіно, подорожуйте, читайте цікаві книги, відвідуйте лекції.

 

 

2. Перестаньте догоджати партнерові

Найпоширеніша панічна реакція на кризу у стосунках, це перебільшено залежна і догідлива поведінка. Однак у вас є прекрасний вихід: навчитися помічати свої рефлекторні реакції і протистояти їм.

 

3. Полюбіть своє тіло

Схильність не любити і критикувати власне тіло — це настільки властиве західній культурі явище, що більшість навіть не розуміє, наскільки воно шкідливо.

 

 

4. Займіться своїм іміджем

Тренажерка, біг, плавання, все, що завгодно, щоб привести себе в порядок. Потім — персональна консультація стиліста, або уроки акторської майстерності. Проти класного іміджу, що включає і манеру триматися, не встоїть ніхто.

 

5. Займіться роботою

Кращі ліки для стосунків, це, як не парадоксально звучить, зайнятися роботою. Перенесіть увагу на професійну сферу.


 

Валерій Андросов, психолог:

— Раз вже пара вирішила дати шанс стосункам (хоча не всі стосунки того варті), тоді партнерам потрібно домовитися, що вони «спробують зблизитись». Ключове слово «спробують». Це слово звільняє їх від будь-яких зобов’язань, звинувачень і почуття провини.
Така стратегія допоможе багато чого прояснити. Це — так званий метод пробної близькості, коли двоє повинні налаштуватися на те, щоб покласти край подвійності ситуації. Яким би не був результат (розгорілося з новою силою кохання або ще більше посилилося бажання порвати стосунки), ви проясните своє становище, отримаєте знання про проблему і більшу визначеність, що завжди дуже важливо.
І ще в даному випадку варто залишити в спокої слово «любов». Багато пар роздирається душевними суперечностями і не знають, що відчувають по відношенню одне до одного. І міркують так: «Я не відчуваю колишню любов, тому і віддаляюся». Цей підхід небезпечний, оскільки перетворює остиглі почуття в головну проблему пари. Варто навчитися міркувати так: «З нашими стосунками щось відбувається, це змушує мене відсторонитися і менше любити». Така постановка питання інтерпретує «втрату» любові як симптом динамічності стосунків і подає надію, адже неправильні моделі поведінки можна змінити так, щоб кохання розгорілося з новою силою.

Читайте також:
ВІН І ВОНА: Шукаєте кохання? Спочатку закотіть губу
ВІН І ВОНА: Фото геніталій в лічку — інтернет-хуліганство чи безболісний спосіб знайомства?

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up