ВІН І ВОНА: Шукаєте кохання? Спочатку закотіть губу

ВІН І ВОНА: Шукаєте кохання? Спочатку закотіть губу
  • Яка ймовірність побудувати довготривалі та гармонійні стосунки з людиною, яка ну дуже сильно відрізняється від вас? 
  • За соціальним статусом, матеріальним або просто за інтересами. Нульові, чи не так?
  • Адже люди, які існують в різних площинах, не перетинаються.
  • Але як тоді бути з історіями магічних зустрічей, що послужливо підсовують нам в кіно, романах. Нам брешуть?

 

В основному чарівні історії кохання розраховані на дівчат. Це вони все життя мріють про заплановану на небесах зустріч з принцом. І навіть не задаються питанням: «А я точно принцеса?».

Цей перекіс в мізках пов'язаний, напевно, з тим, що чоловіки більш адекватно сприймають свої можливості, а ще не прагнуть забратися на ручки, не шукають у партнерові надійне плече і кам'яну стіну. А з панянками біда.

Тому ось кілька пунктів для роздумів та перевірки адекватності.

Відео дня

Мріяти дуже шкідливо

Навіть не потрібно дуже сильно шукати, просто забити в пошук гугла — «стосунки» — і тупо дивитися все, що спливає. Зокрема, багато відгуків на цю тему набрало відео, де українських дівчат опитували на тему: «Скільки повинен заробляти чоловік, щоб ви погодилися з ним зустрічатися/жити/одружитися?».

У відео показали понад десять учасниць опитування, і лише одна з них озвучила більш-менш адекватну сумму — трохи більше 10 тисяч гривень. Решта, не моргнувши оком, відсівали претендентів з місячним заробітком в 100 тисяч (самі при цьому навряд чи заробляють мінімалку).

А ще дівчата скрупульозно прораховували, скільки і що конкретно їм повинні, на лобі рядком бігли цифри чужих мільйонів.

Деякі говорили, що теж будуть працювати, а ще надихати своїх партнерів на майбутні кар'єрні висоти і стимулювати, стимулювати. У коментарях з цього приводу жартували на тему стимуляцій, припускаючи, що всі вони будуть через одне місце.

Під відео також були припущення: може дівчатка — доньки багатих батьків або утриманки, які звикли до статусних чоловіків? Але тут же їх розвіювали, тому що 90%, не те що на багатих дочок, навіть на прислугу багатого будинку не тягнули.

Протилежності не притягуються

В ЖЖ, кому цікаво, можете пошукати статтю про роботу агентства знайомств в Нідерландах «Як знайти хорошого чоловіка» називається. У ній агент Personal matchmaking (дуже затребуваний сервіс знайомств, незважаючи на велику кількість подібних сервісів, сайтів, мереж) розповідає, як люди обирають собі пару.

Послугами даного агентства користуються зайняті люди, які з певних причин не знайшли пару в колах спілкування. Або мають певний статус і тому не можуть світити свої профілі на сайтах знайомств. А стосунків хочеться всім.

За словами агента, їх база складається на 40% з чоловіків і на 60% з жінок. У віці 30-40 років чоловіків і жінок (претендентів на стосунки) приблизно однаково і майже всі хочуть створити сім'ю. Від 40 до 50 років жінки хочуть сім'ю без дітей (у них свої вже є), а чоловіки в цьому віці шукають маму своїм дітям. Після 50 років люди хочуть знайти партнера для спільного проведення часу, але дуже рідко для спільного життя.

Так ось, статистика свідчить, що освічені шукають освічених, спортивні — спортивних, заможні — заможних... Зрозуміло, що звертаючись за допомогою до таких ресурсів, люди діють раціонально, а в реальному житті можуть закохатися в кого завгодно. І такий сценарій напевно найкращий. Але все ж подібне тягнеться до подібного.

Наприклад, випадок з практики агентства: чоловік, який звик все життя розраховувати тільки на себе, мав хороший дохід, кілька друзів, практично нуль родичів, зблизився з жінкою з великої і дружної сім'ї (батьки, тітки, дядьки, хрещеники, племінники), яка збиралася майже кожні вихідні.

Здавалося б, у одного є в надлишку те, що в іншого дефіцит, тож пазл можна склеїти і отримати гармонію. Але ні. Чоловік втік з середини першого сімейного зборища. Стосункам було трохи менше тижня.

Це простий приклад, але дуже показовий. Якщо у людини чогось немає, а у вас є — ви можете дати їй відсутнє. Але швидше за все у неї немає, тому що не треба.

Як жити після цього

Якщо повернутися до теми мрійників, що такого вони можуть запропонувати успішній людині, чого вона не може взяти сама?

Зрозуміло, на що розраховують, наприклад, дівчата. На те, що їх молодість і краса вирівняє рахунок. Але не зрозуміло, в якому спотвореному світі живуть ці дівчатка, якщо вважають, що вони можуть сподобатися мужику з доходом, що в кільканадцять разів перевищує їх власний. Та навіть дохід чоловіка в три-чотири рази — вже планка завищена до небес. Можливо захоплення і буде, на певний короткий час, як щось новеньке, а потім...

Тому що партнер нам потрібен лише тоді, коли ним захоплюєшся і милуєшся, це правило працює в обидва кінці.

Дівчатка — ви дійсно можете викликати захоплення багатого мужика, та таке, що для нього буде честю представити вас друзям? Ставка на зовнішність? Ну ок. Деякі цілком собі розуміють, що є багато дівчат і красивіших за них, і молодших, і навіть розумніших, але надія... куди без неї? А ще впевненість, що ти точно виняток.

До речі, якщо свою не винятковість відрефлексувати не виходить, фотошоп і глянець на допомогу. В тому сенсі, що подивіться на інстаграмних дівчаток і на тих, кого знімають для обкладинок журналів. Ви з ними схожі? Фігура, волосся, шкіра...

Адже саме такою має бути, на думку багатьох чоловіків, дівчина. Закохатися, звичайно, він може і зовсім не в красуню (для цього повинні скластися обставини), але фільтр уваги у нього десь там, в світі глянцю. Ви туди потрапляєте?

Спробувати виправити

Знаєте, що ще збиває з пантелику? Ось забивають такі дівчатка в гугл тему, наприклад, «багаті і перспективні чоловіки». І потрапляють на добірку типу «найбагатші і знамениті чоловіки і їх некрасиві жінки». Ну правда ж, тільки ледачий не пройшовся по парочці Марка і Прісцилли Цукерберг, або Білла і Мелінди Гейтс.

І це ще мужики там самі по собі непоказні, а вже коли поруч із зоряним і багатим красунчиком з'являється страшненька дружина — все. Мізки дівчат плавляться як смола на сонці, і всі теорії про «подібне тягнеться до подібного» тріщать по швах.

Вони миттєво починають порівнювати себе красуню, з цим «не пойми що» на світлині, і звісно ж, роблять висновок — це якась помилка, вона його обкрутила, підпоїла, до бабки певно ходила. А як інакше пояснити це неподобство? 

Хоча воно пояснюється просто — в цій людині є те, що викликає захоплення чоловіка: розум, талант, характер, життєві цінності, і як не крути, є місце перетину — де зустріч стала можливою.

«Чим більше зв'язків, тим міцніший контакт»

Валерій Андросов, психолог:

— У психології і соціології є дуже цікава концепція. Називається вона «Теорія млинців». Вважається, що міжособистісні зв'язку тим міцніші, чим більше справ і інтересів їх об'єднують. Спільні походи в кіно чи в спортзал, або загальні інтереси, які можна разом обговорити, чи навіть спільне випікання млинців. Чим більше зв'язків, тим міцніше контакт.

Якщо це так, цікаво подумати далі. Звідки беруться загальні справи? Очевидно, із загальних інтересів.

Якщо щось подобається людині, це ж подобається партнеру, і відповідно набагато легше організувати як побут, так і дозвілля.

Що впливає на загальні інтереси і цінності? Впливає якраз рівень: матеріальний, соціальний, інтелектуальний і так далі. Тому що всі ці речі формують нашу ідентичність, допомагають сформувати відповідь на питання «Хто я?» І коли зустрічаються двоє людей, у яких є якісь спільні інтереси, або ці люди просто цікаві одне одному, між ними виникає цікавих хімічний процес, який називається дифузія — проникнення однієї речовини в іншу і навпаки.

Люди починають розчинятися одне в одному. Або цього не відбувається, люди залишаються одне одному чужими, і стосунки тоді тривають недовго.


Читайте також:

Коли ти кажеш кохаю, що ти маєш на увазі

Як впоратися з нервами на першому побаченні

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Анатолий Брянцев

    А с другой стороны если я например имею миллионы, то какой бы ты не была красивой (и только) ты мне быстро перестанешь быть интересна, через пару раз захочется купить что то другое)))
  • Михаил

    если бы действительно они были принцесами а то так. капризули с завышеной самооценкой
  • Дима Мельник

    Понавиховували принцес, а те що принців на всіх не вистачить не сказали 😂🤦‍♂️

    Жора reply Дима Мельник

    Принцы отдыхают, сейчас нужны миллионеры ну хотя бы в грн  а не в баксах.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні Від читача 16:59 Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up