ВІН І ВОНА: Коли ти кажеш кохаю, що ти маєш на увазі

ВІН І ВОНА: Коли ти кажеш кохаю, що ти маєш на увазі
  • Практично всі романтичні книги і пісні порівнюють кохання з вогнем.
  • Тому що від кохання ми палаємо, від кохання ми згораємо, а ще в стосунках буває, що кохання подекуди ледве жевріє, а то і зовсім згасає.
  • І який тут можна зробити висновок: хочеш горіти, і щоб горіли тобою — треба подумати, як розпалити і підтримувати полум’я

З чого ж складається любов? З обіймів, ласки, поцілунків і купи мі-мі-мішностей. Дорослі люди, які вже побували в стосунках, кажуть, що кохання — це відповідальність, робота, турбота, конкретні вчинки. Однак все вище перераховане можна віднести і відносно, наприклад, до близького друга, тим паче, батьків і дітей. Хіба ви відмовте їм в турботі, хіба не візьмете за них відповідальність в складний період, або хіба хоч тінь сумніву промайне, коли потрібно заради близьких людей вчинити якийсь сміливій чи навіть безрозсудний вчинок? Але чи говорить це про кохання?

Насправді кохання дуже просто описати, коли ваша пара знаходиться на самому початку стосунків. Нехай всі кажуть, що це лише закоханість, але це ще й найприємніший період стосунків. І саме цей період хочеться розтягнути якомога довше в часі. Це і є те саме багаття — емоцій, почуттів, відчуттів. Чим же його підживлювати?

1. Флірт

Флірт — це гра. У неї грають, тільки коли цікаво. Жарти, посмішки, випадкові дотики, провокативні погляди і слова, все трішечки на межі. Це дуже бадьорить, змушує кров швидше венами бігти. І вже точно збуджує. Флірт, це завжди двоє. Гра в одні ворота не пройде. Інакше флірт перетвориться в звичайне приставання, нав’язливе, недоречне і дратуюче.

Відео дня

Флірт дуже допомагає налагодити стосунки і перевести їх в необхідну вам площину. За допомогою такої гри він і вона, не втрачаючи рамок пристойності, можуть говорити багато про що і особливо про заборонене. На жаль, з часом, коли стосунки стають «серйозними», з них йде флірт. Хоча це природно, адже ти вже пізнав людину поруч, вивчив її у всіх сенсах. Ти маєш до неї почуття, воно стале, але чомусь гратися вже не хочеться, не цікаво. А даремно.

Флірт, якщо порівнювати з паливом для любовного багаття — це ті самі дрова. Тож що, якщо не хочете стояти та щосили роздмухувати жарини почуттів, побільше грайте і фліртуйте.

2. Ніжність

Ніжність — це чуттєвість та розчулення. Ми посміхаємося людині, до якої відчуваємо ніжність, більше того, наша посмішка виникає на обличчі мимоволі. Варто подумати про кохану людину — посмішка, варто лишень згадати про кохану/ного чи заговорити — посмішка, варто побачити — посмішка. А ще бажання обійняти, притиснути до себе. Коли до коханої людини звикаєш, ти як і раніше обнімаєш її, ти як і раніше про неї думаєш, але все рідше на твоєму обличчі мимоволі виникає посмішка.

Існує теорія, що аби зіпсований чи просто поганий настрій трохи підвищився, або просто щоб твій день заграв новими фарбами, потрібно посміхнутися. Звісно, спочатку це буде через силу, але потім якось воно само піде. У стосунках ця теорія теж має гарно працювати, спробуйте посміхатися частіше. Вищий пілотаж, щоб цей простий рух губами в зв’язку з конкретною людиною, зафіксувався як безумовний рефлекс. Не факт, що все вийде — але спробувати варто.

3. Поцілунки

Ви помітили, як з часом змінюються поцілунки в парі. Спочатку ти сходиш з розуму тільки від думки про вуста коханої людини. Ти стежиш за їх рухом, та бажаєш спробувати їх на смак. А лише від дотику до губ коханої людини хвиля тепла розливається по всьому тілу. Потім ваші поцілунки стають все відвертішими, немов для чуттєвості вам вже недостатньо просто спостерігати і торкатися. А потім і цього мало. І ви вже перестаєте одне одного відчувати губами, вам як наркоманам треба постійно підвищувати дозу і, досягнувши свого піку, все йде по нисхідній. Приходить час, і колись най-найкоханіші вуста мало чим відрізняються від вуст інших родичів. І ми перестаємо цілуватися. Навіть є народна прикмета (підтвердженна думкої психологів) — кажуть, коли зі стосунків пішли поцілунки, то чи варто взагалі говорити про стосунки. Не втрачайте цей індикатор близькості — не втрачайте кохання.

4. Захоплення

Як просто захоплюватися людиною, за якої спостерігаєш здалеку. Бачиш кілька годин на добу, а то й рідше. Відомий психолог Тимур Гаген в одній зі своїх книг про стосунки розглядав таке поняття як фронт-офіс, і бек-офіс. Визначення взяті з бізнес-словника, але дуже чітко говорять про особисте. Фронт-офіс — це обличчя фірми, те, з чим має справу клієнт. Тобто це гарна вивіска, усміхнені співробітники і так далі. Бек-офіс, це, простіше кажучи, бухгалтерія, або якщо ще точніше - каптьорка прибиральниці, де зберігаються усі необхідні, але не надто чепурні речі фірми.

До чого тут стосунки? Відомо, що дуже легко захоплюватися людиною, коли ви бачите тільки її фронт-офіс (побачення, він/вона завжди при параді і в чудовому настрої). І набагато важче викликати захоплення, коли у тебе температура, з грошима повний капець, на обличчі сліди вчорашньої вечірки. Коротше кажучи, якщо ви зумієте захоплюватися усіма «людськими проявами», як то прищиками, відрослою щетиною чи корінням волосся…, і це після декількох років разом — респект. І так, це про кохання.

 

Валерій Андросов, психолог:
— Чудеса бувають і чудес багато — одне з чудес — коли люди живуть багато років разом, при цьому не заради квартири, не заради грошей, а просто тому, що кохають одне одного.
На порозі РАГСу це має простий вигляд, з часом стає все складніше і складніше. Є час в шлюбі і у стосунках, який дається на те, щоб притертися одне до одного. Він не для того аби почати перевиховати партнера, а для того, щоб пізнати людину поріч з різних сторін і прийняти її такою, яка вона є (або не прийняти).
При цьому люди повинні чітко розуміти, що якась частина життя у них змінилася і вести звичайний спосіб життя вже не завжди вийде, треба трохи відкоригувати час і для двох.
Існують рецепти тривалих стосунків, у кожної пари вони свої, але є загальні закономірності — як зробити стосунки довгими, насиченими, щасливими. Їх небагато, але вони важливі — приймати партнера, не ображати, не принижувати, вміти чітко говорити і правильно слухати, не порушувати особистого простору, довіряти, не відмовляти в сексі…
До цього кожна пара додає свої рецепти, але в цілому вони однакові для всіх. Якщо хоча б частина виконується, то ваша сім’я або стосунки проживуть довго і щасливо, як і мріялося на порозі. 
Щоб стосунки тривали, потрібно над ними працювати. І хоч в парі двоє, досить вільної волі та бажання одного партнера. Інший підтягнеться, у випадку, коли стосунки важливі (але за правильної поведінки вони стануть важливими), або не підтягнеться і це теж вільна воля. 

 

Читайте також:

ВІН І ВОНА: ТОП-5 помилок у пошуку справжнього кохання
ВІН І ВОНА: Вам сподобалася людина — як сподобатись у відповідь
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Торон Туй

    Глупый вопрос. Маю на увазі вдуть).

    Petro Vasyliv reply Торон Туй

    Діду, вдуть ти можеш хіба що з кисневої подушки, тобі вже про колумбарій треба думати а не про глупиє вапроси
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up