ВІН І ВОНА: Як впоратися з нервами на першому побаченні

ВІН І ВОНА: Як впоратися з нервами на першому побаченні
  • Поступово переходимо з онлайну в офлайн режим і призначаємо побачення.
  • І це нервує — відвикли, що там казати. Тому беремо за правило тактику «першого побачення».
  • А це як про перше враження, яке двічі не справити. Тому бажано показати себе з кращого боку.

Дуже часто чоловікам і жінкам в голову лізуть думки: «Чи добрий я маю вигляд?», «що він/вона про мене подумає?» Це часто заважає залишатися в першу чергу собою і тверезо оцінювати рівень симпатії. Для того, щоб краще зрозуміти себе і оволодіти мистецтвом проганяти подібні думки, потрібно для початку їх вивчити. Пропонуємо розібратися, які ж найпоширеніші думки приходять нам в голову і відволікають нас, змушуючи відчувати себе невпевнено.

Про що турбуються жінки

1. «Я буду мати вигляд доступної»
Одна з найпоширеніших думок, яка корінням сягає в дитинство, коли мама або тато турбувалися за свою принцесу і пояснювали їй, що будь-яка відповідь на увагу на адресу хлопців може розцінюватися як «поганий тон». Але давайте подивимося на це з іншого боку: якщо ви весь час будете мати вигляд неприступної фортеці, то як чоловіки зрозуміють, що з вами можна знайомитися і проявляти інтерес? Не бійтеся виглядати доступною. Природно, в рамках пристойності.

2. «У мене непривабливий вигляд!»
Якщо ви чекаєте якогось особливого моменту, коли ви будете максимально привабливою, щоб знайомитися з чоловіком, знайте — він вже настав. В ідеалі, виходячи з дому ви кожен день можете зустріти цікавого чоловіка. І для того, щоб позбутися всіх сумнівів, створюйте такий зовнішній вигляд, за який буде не соромно. Не обов’язково для цього кожен день виходити з вечірнім макіяжем. Пам’ятайте: для чоловіка краса далеко не завжди стоїть на першому місці.

Відео дня

3. «Якщо я буду багато говорити, я буду йому нецікава»
Часто через це виникають незручні паузи і мовчання. Повірте, воно не набагато краще за ту ситуацію, в якій ви багато говорите. Не забувайте — чоловіки люблять жіночі емоції. Сюди входить і радість без приводу, і балакучість, і смуток. Цим жінки і відрізняються від чоловіків — емоційністю. І те, що вам ваша подруга або мама каже, що ви «балаболка», ще не означає, що ви не зацікавите чоловіка.

4. «Наскільки він безпечний? Може, він маніяк?»
Це теж такий собі «привіт з дитинства», коли мама і тато говорили, що до чужих дядьків краще не підходити, що вони можуть забрати, вкрасти і т. д. Але ви ж навряд чи вибираєте для знайомства темні провулки? Ризик потрапити на маніяка, звичайно є. Але їх взагалі-то не так багато і ймовірність його зустріти набагато менша, ніж потрапити в авіакатастрофу. З іншого боку, розцінюючи кожного чоловіка як джерело агресії, ви пропускаєте безліч сильних і впевнених чоловіків. Якщо він не буде мати такі риси, як же він буде вас захищати?

5. «Він мені не підходить»
Типова відмовка, яка сидить в голові навіть у тих випадках, коли чоловік начебто цілком симпатичний. Подумайте: як визначити, підходить чоловік вам чи ні? Логічно припустити, що з ним треба провести якийсь час, поспілкуватися, дізнатися його смаки, інтереси, уподобання. Найцікавіші любовні історії починаються з фрази: «Він мені спочатку так не сподобався!» Так ось, для того щоб людину пізнати, її потрібно підпустити до себе. Хоча б випити разом кави для початку. Ось якщо вже там за всіма ознаками ви розумієте, що вам не по дорозі — можна сміливо прощатися.

Про що турбуються чоловіки

1. «Я напевно маю дурнуватий вигляд»
Думка, яка прищеплюється хлопчикам з дитинства. В основному батьками. Насправді, практично всі чоловічі думки, які заважають знайомитися, пов’язані зі страхом ганьби і відторгнення. Називаються вони по-різному, але призводять до одного і того ж джерела страху. «Я маю дурнуватий вигляд» — це ключова установка. Хлопчики знають ще зі школи: якщо ти публічно зганеблений або принижений, від тебе відвертаються всі. Ось тільки одне маленьке «але» — школа давно позаду.

2. «Вона вважатиме мене ідіотом»
Якщо перша думка тривожить через страх низької оцінки оточуючими, то тут зчитується страх мати нерозумний вигляд в очах конкретної дівчини. Можна довго копатися в причинах цієї думки, тільки це марно. Швидше за все, ви докопаєтеся до чогось такого: хлопчик подарував дівчинці в 6 років квіточку, вона її не взяла і таким чином відкинула. А хлопчик зробив висновок на все життя. Повірте, щоб вас визнали ідіотом, доведеться дуже сильно постаратися. Викиньте цю думку.

3. «Я не буду знати, що сказати»
Помічено — якщо людина боїться, що при знайомстві не знайде потрібних слів, вона їх і не знайде. Чому? Та тому, що замість пошуку потрібних слів, буде обмірковувати над черговою помилкою. Виходить замкнуте коло. Що робити? Замість того, щоб зациклюватися на своїх думках, дивіться на дівчину. Вона підкаже вам, що необхідно запитати чи сказати. Своїм зовнішнім виглядом, своїм тілом. Якщо вона не поглинена обмірковуванням своїх поганих думок, які ми описали вище, то спілкуватися з нею вам буде легко.

4. «Вона не вважає мене привабливим»
У психології ця формула називається «читання думок», або іншими словами: «Я думаю, що вона думає». Тут важливо пам’ятати: ви ніколи не дізнаєтеся, що думає дівчина до тих пір, поки самі не перевірите. Для цього потрібно не боятися її реакцій. Не захоче спілкуватися і скаже про це прямо? Не проблема! Познайомимося з кимось ще! А ось якщо і там відмовлять, варто задуматися — може ви щось робите не так і це ніяк не пов’язано із зовнішністю?

5. «Вона мене відшиє»
Страх відмови губить практично всі спроби підійти і познайомитися. Для того, щоб позбутися цієї помилки, пам’ятайте наступне — дівчата точно так само зацікавлені в цікавих знайомствах, як і чоловіки. Інакше, з ким вони будуть знайомитися? Тому: вище ніс, посміхніться, придумайте парочку простих питань, щоб зав’язати розмову, розкажіть щось про себе і просто будьте собою!

 

Валерій Андросов, психолог:

— У більшості людей проблеми зі знайомством йдуть ще з дитинства. Природно, це багато в чому пов’язано з травматичним досвідом. Як правило, дитячим. Звідси з’являється і невпевненість, і страхи. Ті думки, які описані, називаються автоматичними. Тобто більшість людей їх не усвідомлюють в той момент, коли вони з’являються. Замість цього люди відразу відчувають емоцію: невпевненість, страх, тривогу і так далі. Тому дуже важливо навчитися відстежувати такі думки і пам’ятати про те, що вони часом зовсім не пов’язані з реальністю. І часто саме усвідомлення цієї думки може допомогти відкинути її подалі. Є ще один простий і дієвий метод роботи з такими автоматичними думками: ви можете розписати факти «за» і факти «проти» цієї думки. Наприклад, які факти підтверджують те, що вона мене відшиє, а які ні. Така твереза ​​оцінка своїх думок дозволяє не звертати увагу на дрібниці, і, головне, не накручувати себе через дрібниці.

Читайте також:

ВІН І ВОНА: Що важливіше — кохання чи пристрасть?
ВІН і ВОНА: Що робити, коли ви ревнуєте партнера
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Торон Туй

    Детские комплексы. По жизни все срабатывает как в известном анекдоте про поручика Ржевского.

    Андрей Николаев reply Торон Туй

    Анекдот в студию

    Торон Туй reply Андрей Николаев

    -  Поручик Ржевский, Вы в городе всего три дня, но уже Вами
    перепробованы все наши женщины. Как же Вам это удалось?
    - Я просто подхожу к даме и говорю:" Мадам, позвольте Вам впендюрить".
    - Но ведь за это можно получить по мордам...
    - Можно, но обычно впендюриваю.
  • Сергей

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 У терцентрі відновили заняття з психології: навчаються долати стрес у воєнний час 20:28 Дешевше спекти чи купити? Порахували, у скільки обійдеться великодня паска у Вінниці photo_camera 20:11 Ліквідували три канали переправлення військовозобов'язаних через кордон play_circle_filled photo_camera 19:40 «Роби так, щоб тебе порекомендували». «ВінЄвроБуд» провели незвичний майстер-клас для дітей (новини компаній) Від читача 17:22 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 19:15 Дружині та сину загиблого прикордонника Андрія Павлюка вручили орден photo_camera 18:29 Чому тут трапляються ДТП? Розібрали з експертом перехрестя Вінниці з найбільшою кількістю аварій play_circle_filled photo_camera 18:02 Травень-червень без гарячої води: адреси, де проводитимуть ремонтні роботи 17:56 Просто неба у центрі Вінниці відкрили виставку подільських писанок play_circle_filled 17:46 Будівництво на Гоголя: кличуть на чергові слухання по цьому торговельно-офісному центру 17:35 Митці об'єдналися для створення картини на підтримку ЗСУ та встановили рекорд photo_camera 17:15 Не беріть у руки! На Вінниччині розкладають принади з вакциною проти сказу для диких тварин 16:03 Дах не ремонтував, але взяв за це майже 300 тисяч: директору товариства загрожує тюрма photo_camera 15:45 «Мені так добре серед цих мовчазних людей». Жінка прибирає чужі поховання, але не могилу мами play_circle_filled photo_camera 15:18 VinSmart Центр запрошує дітей на творчі майстеркласи до Великодня 14:17 Три учениці здобули перемогу на Міжнародному конкурсі з української мови photo_camera 13:13 Спорт і підтримка ЗСУ. У центральному парку провели забіг з благодійною метою photo_camera 12:10 Вчора внаслідок обстрілів окупантів загинули та постраждали мирні жителі 11:32 На благодійному забігу у Вінниці збирали кошти на квадракоптер 11:02 У Вінниці 20 вулиць без води та світла: адреси та причини відключень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up