ВІН і ВОНА: Що робити, коли ви ревнуєте партнера

ВІН і ВОНА: Що робити, коли ви ревнуєте партнера
  • Є дівчата і хлопці, які вважають себе вище цього і обирають взагалі не ревнувати.
  • Так, це краще і начебто спокійніше. Хоча працює такий метод в одному єдиному випадку — приводу для ревнощів немає.
  • У всіх інших з часом рве дах і проблема, яку ви «великодушно» від себе приховували, валить з ніг.

 

Чудове порівняння з униканням проблем демонструє страусина дупа, яка стирчить назовні в той час, коли голова сховалася в піску. Я нічого не бачу, я нічого не чую, значить, нічого не відбувається. Так?

Найкращий друг

Один момент. Якщо ви у випадку зради коханої людини готові розвернутися на 180 градусів і зникнути з її життя — ревнувати і справді немає сенсу. А якщо ні, тоді не занурюйтеся в пісок ілюзій, що «все добре і це пройде». Коли є можливість діяти і якось впливати на своє життя — дійте і впливайте.

Найпоширеніша ситуація. У вашого партнера з'явився друг, звичайно ж протилежної статі. Начебто нормальна ситуація, що тут такого. Але дружать вони вже дуже тісно, ​​листування, зустрічі за кавою, розмови, жарти. Одним словом, багато часу проводять разом. Ваші дії?

Відео дня

Складно, правда? Більшість теж застигає в ступорі — куди бігти і що робити, не знають. Здавалося б, кожна людина має право на своє коло друзів і знайомих. І ви теж, так. Але підла думка не дає заснути — друг там на стороні або вже не друг, а може практично не друг, а в процесі.

Можна не лізти до свого партнера зі своїми висновками та просто поспостерігати за розвитком ситуації. Згодом, правда, приходить розуміння, що подібна дослідницька діяльність забирає чимало ресурсів (типу часу та нервів), а на виході інформації у вас нуль, або перекручена до невпізнання. Крім того, «підробляючи» Шерлоком Холмсом, велика ймовірність себе злити. Як?

Почуттям приниження. Все-таки досить принизливо бути шукачем у власному «домі», та й партнера можна зненавидіти. Правда, нічого не робити — це ще гірше.

Гойдалки – піти чи залишитися

Найбільша проблема ревнивців — це серйозного приводу начебто як не видно, а щось свербить. Повірити відчуттям за такого роздраю досить складно, та й стосунки, яким може бути не один рік, через банальні ревнощі (можливо помилкові) втрачати не хочеться. І починаються емоційні гойдалки, навколо одні протиріччя і, щоб встояти на ногах, людина починає собі брехати. Тобто вибирає одну версію (як правило, більш приємну для своєї самооцінки) подій.

На рішучі кроки, типу поскандалити, розірвати стосунки, знайти собі теж «друга» і так далі жертва ревнощів піти не може. Тому що справжньої реальності бачить. А щоб її побачити, гойдалки треба не зупиняти — навпаки розігнати. Але ноги /руки тремтять — типу як так можна підозрами зруйнувати довіру, або ж принизити партнера ревнощами, чи з'ясовувати стосунки — це ж фу-фу. І тоді на допомогу приходять «порадники»... І давай радити. І все одно все руйнується. А чому?

Коли охопили ревнощі

Перелік, чого не варто робити

1. Чого тобі не вистачає?
Тобто порада номер один — поговоріть зі своїм супутником по душах. Насправді ви хочете отримати чітку інструкцію дій, щоб, втіливши її в життя, ваша кохана людина закохалася знову і знову у вас. А тепер поставте собі питання, ви можете на замовлення закохатися? Ось є перелік умов — його виконали для вас, як відчуття? Вже палаєте від кохання?

Чому це шкідливо
Коли ви звертаєтеся з питанням — що тобі не вистачає, готуйтеся слухати претензії: ти занадто товстий/а, ти погано до мене ставишся, ти занадто багато часу приділяєш роботі, а не мені, або — та все ок і справа не в тобі. Ну звідки людині знати, чому вона вас не хоче. Ну от просто так склалося. І навіть якщо ви схуднете, кинете роботу, не будете відсвічувати — толку нуль. Ви станете дуже хорошую людиною, але хочуть же не за це. Завжди, коли вас хочуть чи кохають не дуже, а когось аж занадто, немає сенсу запитувати «чому?» Тому що...

2. Робота над собою
Самовдосконалюватися ніколи не шкідливо — навіть корисно. Правда, робити це потрібно постійно, а не тоді, коли кохана людина знайшла іншу/го. Тому що, поки ви стаєте ідеалом, стосунки (на стороні, звичайно) вашого супутника набирають обертів. Чим більше ваш партнер спілкується з «другом», тим більше з'являється емоційних прив'язок, точок дотику, а також спільних тем і потягу.
Не варто думати, що перш ніж закохатися в нового «друга», ваш партнер повинен розлюбити вас. Не з'являється в серці людини порожнеча, яку з успіхом заповнює інша людина. Вас можуть ще любити і вже бути готовим любити іншого. Незамінних, як то кажуть, немає і це сувора правда життя, що в роботі, що у стосунках.

Чому це шкідливо
Важливо пам'ятати, що спілкування на стороні — це потенційна загроза вашим стосункам. І думати «нехай дружать», адже люблять мене, а значить ревнувати безглуздо — це нерозумно. Ну поки можливо любить, а поспілкується з іншою людиною — розлюбить. І що?

3. Дати те, що дає інша (інший)

Ця порада «наймудріша». Правда, виникає питання — як це зробити і чому раніше не давали те, що так потрібно коханій людині як з’ясувалося? Жадібні дуже? Самим не смішно? Невже якщо ви почнете мати вигляд як його/її порно фантазія (можливо ви в курсі, яка вона, хтозна), ваш партнер раптом такий: ого, і розвернеться до вас і душею, і тілом. Невже ви думаєте, що бажання можна упакувати і за потреби діставати, задовольняти і таким чином знизити пошукову активність. Ну хіба не маячня?

Чому це шкідливо
Просто уявіть. Дівчина зацікавилася качком, таким в трицепсах і біцепсах. І ось її партнер подумав: чим я гірший, піду тягати гирі (що, до речі, дуже навіть добре, просто мету скоригувати треба) і завоюю свою жінку знову. Ну і пішов... Тільки-тільки став наближатися до ідеалу коханої, а вона задротом в окулярах захопилася. Скажіть, ви не замахаєтесь змінюватися?

Що робити варто

1. З'ясувати відстань

А саме: наскільки спілкування з третьою особою близьке. Якщо ваш партнер товариська людина, це одне. Але якщо один з його друзів став занадто близьким, то це вже великий інтерес до конкретної людини і цілком можливо взаємний.

 

2. Просіть більше інформації

Скажіть чесно: є підозри і що ви проти занадто близького друга. А тому хочете бачити подробиці спілкування, листування, наприклад (кричати не треба, особливо якщо це всього лише припущення).

3. Припинити негайно 

Якщо інформації не дають або близькість підтверджена, просите припинити. А за окремих випадків, то і вимагайте. Тут потрібен ультиматум. Без блефу. Якщо говорите, інакше піду – йдіть.

4. Будьте готові до війни

Ховати голову в пісок марно, у вас проблема. Не уникайте відкритого конфлікту, так як він все одно буде розвиватися приховано і руйнувати ваші стосунки.

 

Валерій Андросов, психолог:

– Ревнощі точно така ж емоція, як і всі інші. Ми припускаємо, що всі емоції, які відчуваємо, несуть в собі якусь функцію. Так і з ревнощами. Основна функція ревнощів – це показати людині, що в її стосунках є ймовірність загрози, яка може ці самі стосунки зруйнувати. Ця загроза може бути, як всередині стосунків, так і всередині людини. І тут є одне «але». Ніхто не сказав, що емоція, яку ми відчуваємо, адекватна. Не факт, що у нас є на неї підстави. Саме тому перше, що ми робимо при появі якоїсь негативної емоції — це перевіряємо її на адекватність. Тобто, які зараз є підстави вважати, що в цих стосунках є загроза? Може, партнер став більше проводити з кимось часу, може вас насторожує спілкування з кимось, яке сильно схоже на флірт. Якщо ви перевірили доречність ревнощів, і там дійсно йде мова про загрозу вашим взаєминам, на місці ревнощів з'явиться образа. Тому що ревнощі мають місце тільки тоді, коли є припущення. Коли у вас є факти, це вже не ревнощі. З іншого боку, легко може бути таке, що людина себе просто накрутила і ця перевірка на факти також допоможе скинути пару.

 

Читайте також:

Як не повбивати одне одного в умовах самоізоляціїї

ТОП-6 правил знайомства
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up