Він і Вона: ТОП-6 правил знайомства

Він і Вона: ТОП-6 правил знайомства
  • Знайомство для романтичних стосунків мало чим відрізняється від простого знайомства людей для дружби, спілкування, роботи.
  • У всякому випадку на першому етапі, коли треба справити гарне враження для можливого продовження.
  • Тут важливо показати себе адекватною людиною, активною і цікавою, а не «голодною» та зневіреною

Тема стосунків завжди актуальна, але особливої гостроти вона набирає навесні. Коли хочеться почуттів, емоцій, кохання... Ми ставимо собі питання, а що взагалі таке — стосунки, і як люди починають зустрічатися?

У Вікіпедії, наприклад, визначення слова «зустрічатися» полягає в «бути в близьких, інтимних стосунках, ходити на любовні побачення». Тобто для того, щоб зустрічатися, необхідно бути досить близькими як морально, так і фізично. Тож якщо ви просто ділитеся секретами та спілкуєтесь (навіть нон-стоп) — ви не зустрічаєтесь. Якщо ви просто спите, не надто пізнаючи одне одного — ви не зустрічаєтесь. І тут знову виникає питання: скільки потрібно часу для того, щоб саме почати зустрічатися?

І відповідь ще більш заплутана: у кожній ситуації по-різному. У середньому, за статистикою, на це йде від кількох тижнів до місяця. Це може статися явно, коли хтось з пари просто скаже: давай зустрічатися. Або неявно, коли з плином часу ви бачите, що у вас стосунки.

Відео дня

Тим не менш, не завжди це все настільки очевидно (як для хлопця, так і для дівчини). Є типові проблеми, з якими зустрічаються люди на самому початку стосунків.

А що, можна було?

Згадайте, завжди ви розуміли і зчитували сигнали свого візаві про те, що час іти «далі»? Причому це може стосуватися як хлопців, так і дівчат. Чому так відбувається?

Відповідь дуже проста: справа в тому, що нікому не хочеться помилитися. Дівчина боїться проявити ініціативу. По-перше, просто тому, що це не прийнято. По-друге, тому що в голові з'являється думка: «А раптом я помиляюся, і я йому як дівчина не подобаюся?». У чоловіка з'являються приблизно такі ж думки. Страх помилки і безглуздого вигляду при відмові відлякує багатьох. Тому багато людей на самому початку дуже-дуже обережні. Приходять до друзів, до подруг і радяться, який сенс в смс «Давай ввечері зустрінемося, погуляємо». Що він/вона має на увазі? Це просто зустрічатися по дружбі або з натяком?

Обережно, френдзона

Початок — цікава штука, в стосунках, особливо. Тут потрібно і витримати необхідний час, а з іншого боку не перегнути палицю очікування. Інакше людина просто звикне бачити в вас друга, співрозмовника і аж ніяк не романтичного героя.

Потрапити у френдзону — кошмар для всіх і кожного. Тема — як вийти з френдзони, настільки широка, що краще туди просто не потрапляти. Тому важливо розуміти, що у будь-який комунікації, у будь-якого спілкування, перш за все є мета. Мета є у вас, або у вашого співрозмовника. Інакше спілкування не було б.

Якщо ваша мета — це стосунки з конкретною людиною, то пам'ятайте про це. Інакше ви просто загубитесь в дорозі. Доволі часті випадки трапляються, коли люди залишалися просто друзями через те, що витримували велику паузу, яку потім стає дуже некомфортно переступати.

Знову ж таки, якщо ваша мета стосунки, то секс на першому побаченні теж зовсім не той варіант, який потрібен. Він точно так само створює певну незручність, яку потім не так просто обійти. Можна, звичайно, тільки навіщо собі створювати додаткові труднощі? Саме комбінація дистанції і правильного інтересу до людини дозволить створити потрібну атмосферу.

Правила знайомства

1 Тут і зараз
Ви бачите цікаву людину і перша думка, яка виникає в голові (перед очевидною — хочу познайомитися) це, як правило, «як я виглядаю», «як би мені сподобатися». Тобто ще нічого не відбулося, а ви вже турбуєтесь про враження, яке справили. Хоча насправді перше, що повинно хвилювати. «що людині цікаво», «про що б їй хотілося поговорити», «як її зачепити». Тобто перестаньте концентруватися на собі, подумайте про іншу людину. Тоді і страх знайомства стане набагато менше. Ось ця зайва рефлексія з приводу себе вбиває спонтанність, думки застрягають, слова плутаються. Бути тут і зараз, це не думати, що подумає інший. Це побачити чужий інтерес і підключитися до нього.

2 Впевненість у собі
З упевненістю (не плутати з самовпевненістю) на етапі знайомства у багатьох виникає затик. Але з цим можна працювати. Потрібно зовсім небагато — просто посміхатися. Можна ще допомогти собі чисто фізично: розправити плечі, не метушитися, не махати руками. І ще бажано не перевіряти вираз обличчя і тіла в кожній вітрині чи склі авто (це відразу зчитується як невпевненість). Добре бути просто задоволеним собою, новому знайомству, погоді хоча б.

3. Вести бесіду
Правила етикету — просто знахідка для людини, яка прагне нових стосунків, але не знає, як і що до чого. Правила хорошого тону і вміння вести світські бесіди. Це ні до чого не зобов'язує, просто обмін люб'язностями, який може плавно перейти до більш серйозної розмови або до більш романтичної. Такі розмови дуже швидко знаходять спільні захоплення, знайомих, хобі... (все те, від чого можна «танцювати»). Наприклад, дівчина каже, що терпіти не може дощ, ви можете поцікавитися, як вона проводить час в сонячну погоду і запропонувати варіанти спільного дозвілля.

4 Компліменти
Якщо від хлопця компліменти дівчині сприймаються адекватно, то зворотна ситуація для багатьох здається абсурдною. Але це не так. Компліменти потрібно і важливо говорити, щоб позначити свій інтерес і своє ставлення. Єдина умова — це повинно бути доречно, а ще краще ненароком. На початковому етапі знайомства не варто зловживати компліментами, які стосуються зовнішності. «Класні ноги і попа» або «ого, які біцепси» може і спонтанно звучать, але надто прямолінійно. А ось «дівчата, які грають на гітарі, дуже привабливі» або «хлопці, які захоплюються спортом — цілеспрямовані» — краще.

5. Не варто поспішати
Щоб зрозуміти, про що мова, можна уявити, що ваша історія (яка можливо перетвориться в романтичні стосунки), це комп'ютерна гра з різними рівнями складності. Коли ви вперше сідаєте за неї, то починаєте не з 10 рівня, правда? Так і тут. Почніть з самого початку, запам'ятайте правила і поступово освоюйте складності. Тому так важливо не починати знайомство з особистої інформації про себе і не випитувати її в іншої людини. Має безглуздий вигляд людина, яка з ходу розповідає про свої перемоги на особистому фронті, або навпаки — жваво описує тривалу депресію від невдач.

6 Недоречні запрошення
Ви познайомилися. Поспілкувалися. Не проти краще пізнати одне одного. Можна запросити вашого візаві для продовження знайомства. Куди? До себе додому? Якщо новий знайомий/ма погодиться, це буде трохи дивно. Чи не так? Ще більш дивний вигляд матиме ініціатор зближення (коли отримає відмову). Такі запрошення роблять і приймають доволі близькі люди. Для першого побачення найкраще підійдуть громадські місця: виставки, концерти, фестивалі. Навіть ресторан не дуже. Ви не так близько знайомі, щоб без нудьги і незручних пауз (які можуть сильно охолодити і вас, і співрозмовника) провести приємно хоча б годину один на один.

«Люди завжди судять одне одного»

Валерій Андросов, психолог:
— При знайомстві важливе ще одне вміння — вміти приймати відмову. Тобто, якщо не дивлячись на всі ваші зусилля, опонент явно не налаштований на знайомство, нічого страшного. Можливо ви десь повели себе не так, як очікувалося або хотілося іншому — це нормально. Простіше, звичайно, образитися, проте так ви нічого не доб'єтеся і не зможете об'єктивно проаналізувати себе і свою поведінку, щоб змінити її на краще. Зрозумійте і прийміть те, що люди завжди судять одне одного. Не думайте, що зміна своєї поведінки, щоб сподобатися іншим, означає те, що ви повинні переступити через себе і стати кимось, ким ви не є. Найімовірніше, ваша унікальність буде помітніша, якщо ви просто будете самим собою. Ставтеся до відмови зі спокоєм. Деякі люди просто не можуть відреагувати так, як вам хотілося б. Бесіда не завжди може піти так, як ви очікували. Можливо, у людини був поганий день, вона нервує, хоче побути наодинці. Спокійно поставтеся до цього, і спробуйте ще раз з ким-небудь ще, або з цією самою людиною, тільки пізніше.


Читайте також:

Він і Вона: Незабаром виходимо на весняне полювання

Він і Вона: 10 порад для тих, хто не хоче залишатися одиноким до весни stars Преміум новина
 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up