ВІН І ВОНА: Що важливіше — кохання чи пристрасть?

ВІН І ВОНА: Що важливіше — кохання чи пристрасть?
  • Існують стосунки, в яких є багато ніжності, уваги, поваги, але вони зовсім не мають вогника.
  • Він і вона наче кохають одне одного, та дах не зриває, серце не вискакує з грудей. І такі стосунки, то добре. 
  • Є інші, в яких, що не день, то добридень. Пристрасті вирують, посуда б’ється, партнери ображають одне одного, часом зневажають, і про кохання мова навіть не йде, але від сексуальної напруги шаленіють.
  • І що вам більше до вподоби?

Кохання і пристрасть далеко не одне й те саме. Теоретично всі це розуміють, практично розділити ці поняття не завжди виходить. Плутаються навіть в таких простих та звичних словах як: «займатись сексом» та «кохатись». Адже дійсно, наче суть тут одна, тільки по-іншому звучить. Хоча різниця не тільки в звуках, а й в контексті. Коли ми чуємо перше, підсвідомо розуміємо, що йдеться про щось знеособлене. Тому що займатися сексом, не відчуваючи до партнера ніяких почуттів, це все ж таки занадто механічно і не дуже коректно, як стосовно нього, так і стосовно себе.

Проте і щира симпатія до людини (можна сказати, кохання) не завжди може стати запорукою відмінного сексу. Втім, як і відмінний секс не завжди призводить до кохання. Хоча в будь-якому з двох вище названих варіантів шанси високі.

Так, чи інакше

Існують парочки (напевно ви такі бачили, або власний досвід є перед очима), які виникають спонтанно, наче самі по собі, але мета одна єдина — секс. Ось зустрілись дві людини, сподобались одне одному (зовнішність зачепила, поведінка вразила) і захотіли перевірити, чи так все гарно, як здається. Опинилися в ліжку, і все вийшло ок. Але при всьому цьому емоційної близькості не виникло, поки або взагалі — майбутнє покаже. Деякий час ці двоє граються у стосунки, здебільшого вільні та без зобов’язань. Варіантів розвитку такого сценарію кілька. Кохання так і не настає, і секс-зустрічі сходять нанівець (це може зайняти багато часу, особливо якщо на горизонті нікого кращого не видно). Або ж такі «партнери по ліжку» можуть виникати раптом раз на рік, стрибати в ліжко, і розбігатись по своїх життях. Або він і вона прив’язуються одне до одного і виникає традиційна пара (що добре).

Відео дня

Ще один варіант розвитку, коли один (частіше вона) закохується, інший залишається вільним птахом. Тоді в парі починаються непорозуміння, сварки через ревнощі. А головне — від болючого відчуття, що партнера, який все ж таки полюбив — обділили. Якийсь час цей недолюблений з пари намагається закохати в себе іншого, але нічого не виходить і стосунки вщухають. Це найскладніший сценарій і, на жаль, найпоширеніший. Ще більше шкода в цій ситуації жінок, адже саме вони найчастіше стають тими сами партнерами, яких так і не покохали.

Як почнеться, так і закінчиться

Причина «тяжкої жіночої долі» наступна: занадто часто саме дівчата (хлопці набагато рідше) сексуальний потяг як свій, так і партнера приймають саме за кохання. Але досвід вказує на те, що відмінності між пристрастю і коханням все ж таки є. Хтось може розпізнати цю відмінність відразу, а хтось перечепиться за кілька сот грабель, поки до нього дійде. Тож виникає питання, якщо в тебе на підсвідомому рівні не закладена відповідна функція, як визначитися?
От спалахнуло щось всередині (поки не зрозуміло, де саме, вище талії чи нижче) і люди одразу зблизилися (сексуально, звичайно) — це кохання чи слабкість перед сексуальною стихією? А якщо стосунки протягом певного часу (може досить довго) розкручуються за традиційною колією. Наприклад, від дружнього спілкування, зустрічання, спільного життя, шлюбу? Це означає, що пристрасті і не було? Вона зовсім повз пройшла? Чи то кохання таке спокійне? Як визначити, який саме ваш окремий випадок? Чи варто покластися на долю та витратити трохи власної енергії, часу на людину, яка можливо тебе покохає і стосунки переростуть у серйозні взаємини. Або може не забігати вперед паровоза, насолоджуватись пристрастю, і будь що буде. Чи відразу вмикати червоне світло і не пірнати по вуха в болото «секс-онлі». Одним словом, складно все. Може перелік відмінностей допоможе розібратися, на що саме ви натрапили цього разу. Чим ви займаєтесь зараз сексом чи коханням.

Ви кохаєтесь

1. Коли довіряєтесь одне одному
Ви деякий час разом, відчуваєте взаємні почуття, для вас обох це не пригода на одну ніч. Це означає, що є час пізнавати одне одного, вчитися радувати і задовольняти. Адже ви так добре знаєте одне одного.

2. Коли приділяєте час прелюдії
Найпікантніше і найприємніше в інтимній близькості зовсім не сам акт. А та атмосфера, яка концентрується між двома задовго «до». Коли включаються емоції, вібрує повітря, змінюються погляди, поведінка і дотики.

3. Коли тактильне запускає чуттєве
Це більше жінок стосується, адже у них природою закладено, що секс і кохання нерозривні явища. Але і чоловік може повністю розслабитись, отримати та подарувати задоволення, якщо відчуває певні емоції.

4. Коли хочеться задовольняти
Вважається, що коли двоє займаються сексом, кожен з них хоче побільше взяти (вражень, задоволення), не беручи до уваги партнера, у всякому випадку спершу собі, потім іншому. Коли партнери кохаються, все навпаки. Твоє задоволення, це перш за все задоволення партнера, ніякого егоїзму.

5. Коли включається хімія
Емоційний фон, почуття (особливо сильні) в кілька разів посилюють сексуальне бажання і тіла партнерів перетворюються в єдину ерогенну зону. У даному випадку ні параметри, ані техніка партнера взагалі не важливі.

Ви займаєтеся сексом

1. Коли не важливо, хто там
Щоб утворилася пара, люди повинні мати точки дотику. Тобто протилежності, які повинні притягуватися, це скоріше для того, щоб зачаруватися і… розчаруватись. У проміжку між цими двома пунктами може трапитися секс.

 

2. Якщо не прагнеш пізнати партнера
Секс — це крайня ступінь близькості. Ти пускаєш людину в свій інтимний простір. Але проходять ці 5–7 хвилин (у кого як) і ви знову обертаєтеся на різних орбітах, без будь-якого бажання доторкнутися.

3. Коли не відкриваєшся
Партнер знає, який ти маєш вигляд без одягу, як ти любиш цілуватися, і в якій позиції швидше настає кульмінація. Більше, в принципі, знати і не треба, інакше йде зближення особистостей, а не тіл, як зараз.

4. Коли немає ніяких планів
Плани тільки псують задоволення. Ви не прагнете дійти до вищої точки розуміння, є тільки тут і зараз. Насолоджуємося. Задоволення зовсім не спонукає до мрій про майбутнє. З цим партнером вже точно.

5. Коли нічого, крім сексу
Усе дозвілля вашої пари полягає в з’ясуванні планів на найближчий вільний час з однією метою — щоб зайнятися сексом. А чим же ще займатися з сексуально привабливою, але абсолютно чужою людиною?

Кохання — більш тривале почуття, ніж пристрасть

Валерій Андросов, психолог:

— У стосунках, заснованих на пристрасті, задоволення своїх бажань стоїть на першому місці. У такому стані ми хочемо відчувати яскраві любовні емоції, бути з іншим, але не хочемо прив’язуватися. Ці дві протилежні сили створюють напругу, бар’єр, який не дозволяє побачити і прийняти іншого. Якщо пристрасть заповнює весь простір стосунків, це їх знеструмить, і в кінці кінців призведе до самотності. У гонитві за пристрастями, ми не в змозі прийняти тепло і турботу іншого. Сама по собі пристрасть — це чудово, але тільки коли вона займає лише частину стосунків. Кохання — більш тривале почуття, ніж пристрасть. У любовних стосунках високо цінуються щастя і бажання іншого, поважаються почуття іншого. Такі взаємини завжди тривалі, і як будь-які стосунки вони неминуче зустрічаються з кризами. Однак у випадку взаємного кохання, дії обираються і розглядаються з обережністю, з бажанням домовитися і знайти спільне рішення.

 

Читайте також:

Він і Вона: Про що не варто забувати, коли ви разом

Він і Вона. Скільки кроків не вистачає до ідеальних стосунків?

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up