Він і Вона. Скільки кроків не вистачає до ідеальних стосунків?

Він і Вона. Скільки кроків не вистачає до ідеальних стосунків?
  • У кожної людини є образ ідеальних стосунків, сформований культурою або власним гірким досвідом.
  • Саме під цю модель ми відчайдушно намагаємося підігнати свою пару і падаємо духом, якщо вона здається не ідеальною.
  • Для когось така еталонна одержимість може стати мотивацією для безперервного вдосконалення, деяких змусить опустити руки.
  • А все набагато простіше. Спробуємо перевірити?

Існує кілька загальноприйнятих думок на тему, якою має бути ідеальна пара. Загалом їх всі можна звести до чотирьох тез.

Перша з них звучить так: в ідеальних стосунках існують лише однодумці, тому серйозних розбіжностей у поглядах просто не може бути. Проте ми живі люди зі своїми почуттями, надіями, переживаннями і страхами. І вірити, що в правильних стосунках не буває сварок, це кожен раз відчувати себе бракованим товаром, коли у вас вони все ж таки виникають.

Або можна робити ще гірше, зокрема, придушувати роками свої негативні емоції, щоб ніхто, не дай Боже, не побачив у вас «базарну бабу» чи «гамірного придурка».

Відео дня

Більшість пар розпадається саме через невміння комунікувати та навіть сваритися одне з одним. Так з'являються приховані образи і накопичується гнів, який одного разу може вилитися не просто в сварку, а в ганебний та принизливий для обох скандал. 

Навіть ідеальні пари (хоча тут більше підходить визначення — гармонійна пара) іноді потрапляють у ситуації, коли не можна обійтися без з'ясування стосунків. 

Від негармонійної пари їх відрізняє те, що партнери затівають сварку не з метою образити кохану людину якомога болючіше, а для того, щоб якось вирішити ситуацію, що призвела до цієї самої сварки. Весь діалог у такої пари націлений на те, щоб донести до партнера максимально коректно (якщо емоції не візьмуть верх), що конкретно їх не влаштовує і спільними зусиллями вирішити проблему.

Потрібно одружитися, завести дітей

Це теж зі списку тез про сутність ідеальних пар. Адже хто про те не знає, такі пари завжди одружуються і народжують дітей (ви дійсно в це вірите?). Хоча дійсно деякі так і роблять, а деякі — сприймають офіційний шлюб як формальність.

І ті, і інші можуть бути абсолютно щасливі, і причина тому — спільні інтереси та цінності. Якщо думки партнерів в парі щодо інституту шлюбу або продовження роду збігаються, то чи є різниця, чи відповідають вони загальноприйнятим нормам? Головне, щоб люди відчували себе щасливими одне з одним. До речі, саме це визначає шлюб двох людей, а не ось це усе: штампи в паспорті, весільний торт, фотосесія.

Соціальні ролі

В ідеальній парі чоловік завжди і неодмінно має нести в хату гроші (а спочатку цю хату купити), а вона — берегиня, або людина, яка своєю красою та легкістю має надихати його на «подвиги» (як правило, в цю пастораль свято вірять непотрібні нікому жінки та чоловіки).

Такий світогляд не лише пережиток минулого, він навіть трохи нездоровий. Тож якщо чоловік пече найсмачніші тістечка, а жінка закидає мамонтів у сімейний бюджет і вони при цьому щасливі — ну і добре, і плювати на всіх, хто говорить інше. Ви все одно нікого не переконаєте, та й не потрібно своїми стосунками комусь щось доводити.

Суто ваші ідеальні (для вас) стосунки головніші, ніж соціальні ролі, нав'язані суспільством.


ТОП-7 кроків до ідеальних стосунків


1. Як пройшов твій день?

Це дуже просте, але дуже важливе питання. І його варто не тільки ставити, ще й реагувати на відповідь. Небайдуже ставлення до власної персони приємне будь-якій людині. Всього чотири слова «як пройшов твій день» демонструють зацікавленість у коханій людині як в особистості, та повагу до її життя за межами ваших стосунків.
 

2. Як ти любиш

Сексуальні бажання, переваги, невдоволення — все це повинно бути озвучено в рамках романтичних стосунків. Читати думки одне одного ви не вмієте, тому говорити про це — єдиний правильний шлях до поліпшення вашого інтимного життя (навіть якщо воно і так здається вам бездоганним).
 

3. Як я люблю

Не обов'язково засипати свого партнера компліментами з ніг до голови. Досить просто демонструвати свою любов і вдячність: просте "дякую" за якусь дрібницю, випадкові обійми або поцілунок, легкий флірт, навіть якщо ви разом вже сотню років. Такі речі показують коханій людині, як сильно ви цінуєте і завдячуєте долі за те, що у вашому житті вона є.
 

4. Що ми робитимемо

Давайте будемо чесними: навіть якщо ви дуже прошарені і за рівноправне партнерство в стосунках, хтось завжди робить більше. Обговорювати це потрібно, разом розподіляти обов'язки, разом займатися якимись домашніми справами, це дуже важливо, ну, щоб надалі не виникало непорозумінь і образи, що ви вкладаєте в ці стосунки набагато більше.
 

5. Це дуже мило

У закоханих пар з часом з'являється своя мова, свої жарти, свої звички та прикмети, зрозумілі тільки їм двом. Це має дуже милий вигляд з боку, тому не потрібно цього соромитися. Це означає доволі сильну закоханість, і те, що ви, як то кажуть, на одній хвилі. До речі, з часом ви навіть у дзеркалі можете побачити дуже схожу на вас людину. Це якраз протирічить міфу про «протилежності притягуються», все навпаки — притягуються схожі за світоглядом люди.
 

6. Хто за що платить

Фінансове питання вирішувати потрібно. Мовчати і пускати все на «якось воно буде» — нерозумно. Якщо ви хочете запровадити сімейний бюджет, почати відкладати і просто бути в курсі фінансових операцій одне одного, це не свідчить про недовіру чи занудство. Фінансове питання в стосунках, це в першу чергу справа безпеки. Не тільки особисто кожного, але й вашої загальної.
 

7. Про що ти мрієш

Нехай цим мріям ніколи не судилося збутися, нехай вони занадто дитячі чи нездійсненні, проте знаючи, про що мріє ваш партнер, ви точно будете розуміти, що рухаєтеся в одному напрямку (чи ні). Тому що мрії людини дуже показова і в етичному, і в практичному плані. Розповідайте своєму партнерові свої найбожевільніші мрії і уважно слухайте і підтримуйте його (не для того, щоб проаналізувати партнера). Просто такі моменти дуже зближують.


«Кожні стосунки мають свої проблеми»

Вікторія Андросова, психолог:

— Ваша друга половинка може бути далеко не ідеальною, однак вона може ідеально підходити вам. Найголовніше, що необхідно запам’ятати, це, насамперед, усвідомлення того, що кожні стосунки мають свої проблеми. Однак ідеальними взаємини стають тоді, коли обидва партнери прагнуть бути парою навіть у найважчі часи. Досить таки часто ми самі ускладнюємо наші стосунки. Складнощі починаються тоді, коли розмови набувають вигляду текстових повідомлень, почуття переходять на рівень підсвідомості, секс стає грою, слово «кохання» випадає з розмовної мови, зникає довіра, а таке слово як чесність і зовсім втрачає будь-який сенс. Ще більше ситуація посилюється, коли невпевненість у собі стає способом життя, ревнощі стають звичкою, як і почуття образи, а виходом із ситуації є тільки ухилення від усіх проблем і небажання щось змінювати. 


Читайте також:

Він і Вона: Як позбутися партнера раз і назавжди або 10 «порад» майбутній одиначці
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • chandler Raymond

    Так, я можу погодитися з тим, що деякі так звані заклиначі є шахрайством, тому що я став жертвою кілька тижнів тому, тому що я так прагнув повернути свого коханого чоловіка Шкурко, звідки я знаю, що деякі заклиначі є шахраями це коли ви починаєте спілкуватися з ними електронною поштою чи телефоном Whatssap, і немає жодних доказів того, що ваша робота виконана або показує вам фотографії поперечного розрізу їх храму під час процедури привороту, або ви просите розповісти заклинателя Ви, що робити вдома, любовна процедура правопису повинна бути практичною, вимовляючи молитви-заклинання також у вашому особистому вільному просторі вдома. Заклинатель Дрігбіновії реальний, тому що він розповість вам, як зробити приворот самостійно у вашому домі, вільному місці вночі, коли всі інші сплять у вашому домі, тоді Дрігбіновія дасть вам інструкцію, як зробити так, щоб молитва заклинала працювала. самостійно, не турбуючи і не вимагаючи більше грошей. Ось як відрізнити фальшивого заклинателя та справжнього добре працюючого заклинателя, який добре працює. Я виявляю це сам, і це працює для мене після того, як я вимовляю якусь молитву заклинання у своєму власному домі, Дрігбіновія розповідає мені все, що потрібно було зробити. Я уважно виконувала всі його вказівки і протягом наступних двох днів мені подзвонив мій колишній коханий Шкурко, він повернувся до мене того ж тижня, коли була зроблена молитва привороту. це дуже вірно, я скористався цією можливістю, щоб порекомендувати канал заклинань Drigbinovia всім, хто шукає справжнього заклинателя, щоб терміново повернути колишнього партнера [email protected] WhatsApp його за номером +12162022709 дякую всім, що виділили час на читання та Бажаю всім удачі та щастя у ваших любовних стосунках/шлюбах. благослови вас бог.

  • Евгений Петрович

    Бред !!!!

keyboard_arrow_up