ВІН І ВОНА. Втрата сексуального бажання. Чому ми не завжди хочемо тих, кого любимо?

ВІН І ВОНА. Втрата сексуального бажання. Чому ми не завжди хочемо тих, кого любимо?
  •  Чому люди не завжди жадають тих, кого люблять?
  • Напевно, кожному, хто перебуває у тривалих стосунках, знайома ця ситуація: чоловіка або дружину ми кохаємо, поважаємо, цінуємо, але часом намагаємося вигадати купу причини, аби не займатися сексом.
  • Чому з часом ми перестаємо хотіти свого партнера і що з цим робити — відповідають психологи.

Охолодження на любовному фронті часто миттєво й однозначно трактується як те, що він або вона вже не кохають. Ба більше: що партнер, без сумніву, зраджує. Так чи інакше, охолодження в ліжку може призвести до віддалення людей одне від одного. І не через відсутність сексу як такого. А тому, що гарний секс у наш час багато хто вважає найкращим виявом любові. Чому ж так відбувається, коли ми, щиро кохаючи, часом не відчуваємо шаленого сексуального потягу?

Процес збудження у чоловіків справді відбувається набагато швидше, ніж жінок. Від стимулу до реакції їм потрібно значно менше часу. З точки зору психології, для того, щоб у жінки склалися всі пазли в ліжку, їй необхідно розслабитися. Вона має впустити його в себе, а для цього потрібно почуватися безпечно та комфортно. Деякі підказки психологів чоловікам на тему,  чому жінки можуть їх не хотіти.

В деяких чоловіків бажання сексу можна порівняти з відчуттям голоду. Хоче їсти — заглядає до холодильника і їсть те, що потрапляє під руку. І якщо ви саме так ставитесь до справ інтимних — не дивуйтесь, що у вашої коханої буде «постійний головний біль». Підходьте до процесу не лише з позиції «задоволення маю отримати я». Пам'ятайте про її бажання.

Відео дня

Чому вона не хоче його?

 Комплекси. Жінки часто комплексують. Тож частіше робіть їй компліменти й акцентуйте увагу на її плюсах. Але не на тих, які з'явились навколо її талії. Вона через зайві кілограми може комплексувати роздягатися перед вами. Переконайте її, що ви закохані в кожну клітинку її тіла, а покохали її не за те, що вона колись була худою. 

Регулярні конфлікти. Стосунків без сварок не буває, але і часті сварки ні до чого доброго не приводять. Хоча є пари, які спеціально провокують один одного, щоб у результаті зайнятися пристрасним сексом. В переважній більшості ж після скандалу жінці хочеться ночувати в іншій кімнаті, а не вдавати пристрасть з об'єктом конфлікту.

 Постійний стрес. Життя в сучасному мегаполісі сильно виснажує, і немає нічого дивного, що під кінець важкого трудового дня ваша кохана не хоче думати ні про що, крім ліжка. І то лише для того, щоб добряче виспатися, а не зайнятися сексом. Хочете змінити щось у цій ситуації — оточіть її турботою і теплотою, заваріть теплого чаю, приготуйте легку вечерю, запаліть свічки. Це відмінно зніме з неї втому та може надихнути на бажання зайнятися сексом.

Ваш поганий настрій. З часом жінка стає для вас найкращим другом. Але якою б ваша друга половина не була вам близькою, і неважливо як довго ви її знаєте, ніколи не допускайте скарг і особливо ниття в її сторону. Вона не повинна вислуховувати від вас як вам важко і наскільки сильно ви втомилися на роботі. Ви — міцна опора, на яку вона може у будь-який момент спертись. Чи ми помиляємось?

Монотонність. Щоб ваша кохана отримувала оргазм, а не просто імітувала його, потрібно щось трохи більше ніж роками кохатися в одній позі. Ви ж не любите суп щодня? Ну і їй ваша пісна страва з часом набридає. Згадайте про романтику, ерогенні зони. Скільки можна бути монотонним гравцем на інструменті, станьте врешті віртуозом. 

 Хочете, щоб вам не відмовляли в сексі? Допомагайте своїй коханій по дому: миття гори посуду перед походом у сімейне ложе не надихає на інтим. Нагадуйте про те, наскільки вона важлива для вас, а також не забувайте засипати її компліментами, проявляйте ніжність. Усе це дозволить не лише бути щасливими у стосунках, а й насолоджуватися один одним щодня!

Чому він не хоче її?

Багато працює. Якщо він багато працює, то йому може і не захотітися сексу після повернення додому. Краще поспати зайві півгодини! Крім того, в довгих стосунках людину цікавить не тільки секс, а ще та ж робота або нове хобі. Не приставайте до нього ввечері, коли втомлений. Зробіть це вранці.

У нього стрес. Деякі періоди житті приносять немало стресу. Чоловіки нерідко переймаються через роботу або гроші, особливо якщо трапилося несподіване звільнення. Рішення: допоможіть йому пройти через це, а коли труднощі залишаться позаду, інтим повернеться у ваше життя.

Монотонність. З роками все стає звичним і зрозумілим. Секс часом взагалі зникає через кругообіг робочих і домашніх справ, а стосунки переростають у дружні. Рішення: повертайте близькість назад! Це не миттєвий процес, а покроковий: тут — еротичне повідомлення, там — легкий флірт. І обов'язково знаходьте час побути удвох, не відволікаючись на гаджети.

Не подобається ініціювати секс. Всупереч поширеній думці, далеко не всі чоловіки приділяють багато уваги сексу. Рішення: брати справу у свої руки та не вважати, що він не хоче займатися сексом. Подумайте, який ключик може завести саме  вашого чоловіка.

У нього низьке лібідо. З часом воно знижується у більшості чоловіків. Генетика, зовнішні фактори — все має значення. Рішення: шукати нові способи вираження почуттів у ліжку — від рольових ігор до еротичного масажу. І головне: не замовчуйте проблему!

Хвороба. Можливо, у чоловіка еректильна дисфункція, і це впливає на сексуальне життя. Але секс не обмежується проникненням, під ним розуміють багато різних інтимних речей. І якщо партнер отримав якийсь неприємний діагноз, надайте йому моральну підтримку і покажіть свої почуття.

«Бажання йти на зустріч одне одному»

Наталія Козак, психолог, психотерапевт:

— Що робити, якщо ваш партнер не хоче з вами сексу? Перше, про що вам варто подумати в такій ситуації,— це чи хотіли би ви себе самі. На перший погляд питания може здатися дивним, але ми, насправді, часто вимагаємо і очікуємо від нашого партнера чи партнерки набагато більшого, чим ми можемо і хочемо дати їм взамін. І тут грають роль усі критерії: чи подобаєтесь ви собі зовні, чи подобається вам ваше тіло, або, навпаки, ви його соромитесь і намагаєтесь приховати, навіть під час сексу. І вага чи кубики пресу абсолютно не є гарантією самоприйняття. Це внутрішній стан прийняття себе та своєї індивідуальності. І, якщо у вас з цим проблеми, партнер не зможе або не захоче тішити або лікувати ваші комплекси. Тут вам можуть допомогти лише ви та ваш психотерапевт.

По-друге, частою причиною того, що люди перестають хотіти один одного, є накопичення дрібних та великих образ та неможливість їх висловити. У цьому моменті важливо шукати можливості поговорити, відпустити образи і визначитися з питанням, що для вас є важливішим та вагомішим: образа, яку ви не можете пробачити, і тоді немає сенсу псувати життя собі та іншій людині, чи бажання знаходити порозуміння й продовжувати щасливі стосунки із вашим партнером чи партнеркою. 

Інколи буває й так, що люди люблять одне одного, але у їхніх стосунках згасає пристрасть, і вони починають відносить одне до одного як до родичів чи друзів, але не як до сексуальних партнерів. І в такому випадку можна організувати романтичне побачення, застосувати рольові ігри, обговорити свої фантазії, переглянути надихаюче відео, влаштувати уїк-енд в готелі, поїхати у подорож удвох (без побутових та родинних проблем) та спробувати щось нове у сексі. Але, що б ви не робили, головне — це бажання йти на зустріч одне одному, долаючи перешкоди та проблеми разом. 

Читайте також:

ВІН І ВОНА. Точка кипіння: ерогенні зони жінки, як шлях до насолоди
ВІН І ВОНА. Забити на себе, або Чи варто йти на компроміс з партнером
ВІН І ВОНА. «69» — найкраща поза для приголомшливого сексу

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up