ВІН І ВОНА. Шокуючі секс-традиції та унікальні обряди народів світу

ВІН І ВОНА. Шокуючі секс-традиції та унікальні обряди народів світу
  • У кожного народу світу є свої звичаї і традиції, які можуть здатися дивними. Це стосується не лише харчування та побуту, а й сексу. 
  • Розповімо про секс-традиції народів світу, які справді вражають розкутістю і пікантними особливостями інтимного життя.

У різних куточках Землі люди живуть за своїми правилами, і ці правила можуть нас дивувати і навіть шокувати. Але не треба забувати про те, що європейська культура — це ще не культура всього світу. Скільки країн, стільки й традицій. Це також стосується і інтимного життя їх мешканців, племен і прогресивних держав. 

Храм Каджурахо

Почнемо із Індії. Про сексуальні традиції цієї країни не даремно писали книги. Деякі з них можна прочитати у знаменитій Камасутрі або на стінах храму Кхаджурахо. На приклад, щоб зробити партнерці приємно, індійські чоловіки робили пірсинг із золота, кістки, дорогоцінного каміння. Ці прикраси-кільця прикрашали інтимну зону. А ось аналогом презервативу була дерев’яна трубка. Індійські коханці не забували й про свою зовнішність. Вважалося, що хороший коханець повинен фарбувати свій статевий орган яскравою фарбою. 

Далі вас чекають не менш оригінальні та вражаючі секс-традиції.

Відео дня

Секс культура

На Тибеті дівчина вважалася завидною нареченою тільки тоді, коли змінила десяток-другий статевих партнерів. Незаймані тут не були в особливій пошані.

У Кенії кожну дівчину вчила любовній справі найстарша жінка у роді. Інколи вона навіть проводила першу шлюбну ніч разом із молодятами під їхнім ліжком.

Кенійські дівчата

У племені Тробріанців (Нова Гвінея) дівчата починають займатися сексом з 6-8 років, а хлопчики — з 10-12. Дівчатка з дитинства ходять топлес. Секс до шлюбу не має безладний характер, все контролюється плем'ям. Зате приймати разом їжу до весілля заборонено. Жінки острова Бугенвіль вважають за краще заявити про своє любовне томління, прилюдно роздягаючись. Така поведінка має стати сигналом обранцеві. Мовляв, забирай мене скоріше, вісімнадцять мені вже.

Жінки Нової Гвінеї

У Непалі і зараз зустрічається поліандрія — рідкісна форма полігамії, за якої жінка має право брати шлюб із різними чоловіками. Як правило, спершу дівчина виходить заміж за найстаршого сина в родині, а потім за його молодших братів. Щодо сексуального життя відбуваються переговори. Таку схему шлюбу місцеві жителі розробили давно. Так їм набагато легше вдавалося зберегти земельні ділянки в руках однієї сім’ї. 

Мешканка непалу зі своїми чоловіками

В Заїрі (Конго) дівчата свято берегли цноту до весілля. Позбавити наречену невинності перед одруженням міг лише вождь племені. А якщо він не справлявся з цією важливою місією, то плем'я обирало нового, більш відповідального і темпераментного вождя.

На Північній Камчатці в глухих селищах досі є традиція занять сексом дружини господаря будинку з гостем. Вважається, що згода гостя — велика честь для сім'ї, особливо якщо після акту жінка завагітніє. Часто жінка сама вмовляє гостя, що саме по собі вже дивно.

У патріархальної Камбоджі мешкає плем`я креунг. Місцеві звичаї наказують відправляти досягати повноліття п`ятнадцятирічних дівчат шукати собі супутника життя досить незвичним способом. Дивно, але факт: батьки своїми руками будують для дочок маленькі бамбукові хатини недалеко від будинку, куди дівчина може призводити хлопців і займатися з ними сексом.

Хатинки для сексу в Камбоджі

В Ірані сучасні мусульманські закони забороняють секс до весілля. І це ще не все — всі пози, крім місіонерської, вважаються протизаконними, буцімто вони принижують гідність дівчини. 

У племені Топінама (Бразилія) чоловіки намагалися всіма способами здивувати даму свого серця. Для цього вони в голому вигляді йшли в джунглі і підставляли своє тіло для отруйних змій. Плазуни кусали чоловіка в причинне місце і у нього з'являлася пухлина, а також зниження чутливості. Той біг до жінки, щоб порадувати її довгим актом любові, але найчастіше, що природно, не добігав.

В австралійських аборигенів Мардуджара існує досить дивний ритуал посвяти в чоловіки. Коли хлопчикові виповнюється 10, йому вибивають один передній зуб і проколюють центральну носову перегородку між ніздрями. Після цього його везуть в дику місцевість, де роблять обрізання.

Діти австралійських аборигенів

Згідно з традиціями деяких народів Океанії, обряд позбавлення невинності проводився друзями нареченого. Спочатку це робили за допомогою кам'яного ножа і тільки потім — більш звичним способом. У сумі церемонія займала три дні. Після цього знесилену дівчину передавали законному чоловікові.

Сім раз на рік жителі Індонезії святкують «Пон». Урочиста церемонія проводиться в особливому місці — біля підніжжя священної гори на острові Ява. Там учасники свята в наметах всю ніч займаються сексом з людьми, з якими їх не пов`язують подружні узи. Учасники цієї прекрасної церемонії вірять, що вона залучає удачу і багатство.

Жителі Індонезії святкують «Пон» в наметах

В Ірландії, на острівці Ініс Біг, живе невелика католицька громада — кілька селищ, кілька сотень жителів, все люди глибоко віруючі. З сексом у них строго: сексуальна освіта заборонена, секс до шлюбу заборонений. Батьки влаштовують шлюби своїх дітей не питаючи їхньої згоди. При сексуальному контакті в якості попередніх ласк дозволені тільки поцілунки і ласки сідниць, при цьому вся ініціатива повинна виходити від чоловіка і все повинно відбуватися в класичній позі. Ну і вишенька на торті: партнери зобов`язані займатися сексом не знімаючи білизни, так як оголення неприпустиме і гріховне.

«Секс — це про відчуття»

Наталія Козак, психолог, психотерапевт:

— Не зважаючи на те, що в сучасному світі ми обираємо партнерів не з інших племен і, не так часто, з інших народів, ми маємо різне уявлення про секс, його уявні норми та табу і те, що дозволено в сексі.  

Ми несемо те, що заклали у наше виховання наші батьки, те, в чому вони нас соромили і те, що засуджувалося в колі однієї сім’ї або, навпаки, схвалювалися та заохочувалося в іншій. Звідки та від кого ми дізналися про секс, і як саме ця інформація подавалася, з яким підтекстом, також впливатиме на наше ставлення до сексу навіть у дорослому віці, та може як сприяти нашому розкриттю в сексі так і обмежувати нас.

Та на момент зустрічі із партнером чи партнеркою ми додаємо до усього цього свій життєвий досвід, досвід своїх батьків, друзів та знайомих. І в результаті зустрічаємося ніби з різних племен та світів, з різними уявленнями про секс та очікуваннями одне від одного.

І тут дуже важливо вміти відчувати себе та йти за своїми бажаннями та відчуттями, а не керуватися бажаннями чи вимогами партнера, застарілою картиною світу родичів або чужим досвідом знайомих. Тому що секс — це про відчуття, а не про логічний чи культурологічний аналіз та стереотипи. Інакше, у вас не буде шансу отримати від нього задоволення.

 

Читайте також:

ВІН І ВОНА. Втрата сексуального бажання. Чому ми не завжди хочемо тих, кого любимо?
ВІН І ВОНА. Точка кипіння: ерогенні зони жінки, як шлях до насолоди

ВІН І ВОНА. Звички щасливих пар, які не втрачають пристрасті в своїх стосунках

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up