ВІН І ВОНА. Ранок добрим буває або Чому вранішній секс корисніший?

ВІН І ВОНА. Ранок добрим буває або Чому вранішній секс корисніший?
  • Класно почати день можна не лише з кави зі смачним круасаном. Чудовим способом прокинутись є ранковий секс. Він допомагає вам легше увійти у робочий ритм. Може підвищити енергійність і знизити стрес. А оргазм точно покращить ваш настрій.

Серед чоловіків і жінок здавна ходять суперечки про користь ранкового сексу. Вся справа у відмінних біологічних годинниках, згідно з якими чоловіча половина схильна до раннього підйому і активної діяльності в першій половині дня, в той час як жінкам ще хочеться поспати. Ранковий підйом тестостерону у чоловіків з 7 до 9 ранку. У жінки найчутливішим тіло є з 8 до 10 ранку. Тому, золотий час ранкового сексу — з 8 до 9 ранку.

Фахівці переконують, що бурхливий секс відразу після пробудження — чудовий початок дня. Він не просто корисний для здоров'я, але й приносить набагато більше задоволення.

Причина прекрасного сексу вранці в тому, що саме в ранні години гормони, які відповідають за пристрасть і посилення відчуттів, знаходяться в самій високій концентрації — на 25% вище, ніж в інші години доби.

Відео дня

Ранковий секс — томливий, безтурботний, ніжний та не поспішний. Організм тільки починає прокидатися, і тут важливо більш активному партнеру бути делікатним. Але все це може затьмарювати необхідність терміново бігти на роботу. Спробуйте виділяти для нього достатньо часу. Поекспериментуйте у вихідні, продовжіть прелюдію, заплануйте достатньо часу для того, щоб поніжитися в ліжку.

 Причини для ранішнього сексу

Ваше тіло готове до нього. Ранок — ідеальний час для сексу. Адже, відверто кажучи, ваше тіло до нього готове. У цей період рівні тестостерону та естрогену на своєму піку. Дослідження показало, що на лібідо впливають рівень гормонів — чим він вищий, тим ви грайливіші.

Він триває довше. Мовою гормонів: чим більше тестостерону, тим кращий секс. Високий рівень тестостерону покращить чоловіче лібідо та сексуальну функцію, може підвищувати силу ерекції.

Виробляє окситоцин. Ранковий секс може зблизити вас з коханою людиною ще більше. Як? Під час сексу виробляється окситоцин, відомий як «гормон обіймів». Окситоцин викликає почуття задоволення, зниження тривоги і відчуття спокою поряд з партнером.

Вивільняє ендорфіни. Під час ранкового сексу виробляються також ендорфіни, вони допомагають покращити настрій. Саме тому ви зазвичай після сексу почуваються щасливішими.

Корисний для мозку. Ряд досліджень показали, що секс вивільнює ряд нейро передавачів та гормонів — зокрема, дофамін. Це гормон хорошого самопочуття, він може приносити користь для здоров'я мозку.

Це хороший антистрес. Хочете позбутися стресу? Займайтеся зранку сексом. Фахівці твердять, що вранішня сексуальна активність, яка приносять задоволення, може знижувати рівень гормонів стресу. Тобто задоволення перед тим, як іти на роботу, може запустити відчуття хорошого настрою на весь день.

Це як зарядка. Звісно, це не можна порівнювати з годинною пробіжкою, але це теж хороше спортивне заняття. Секс спалює близько 5 калорій за хвилину, стверджує дослідження Гарвардської школи медицини. Це як піти на прогулянку.

Здійснює профілактику. Ранковий секс є непоганою профілактикою серцево-судинних захворювань, головного болю, діабету, мігрені, а також дозволяє набагато легше перенести ПМС жінкам.

Починати день з сексу — правильне рішення

Наталія Тернова, психолог:

— Ви напевно помічали по собі, наскільки поліпшується настрій після ранкового сексу. Адже секс вивільняє окситоцин, бета-ендорфіни, та інші позитивні молекули. Регулярні ранкові ласки зміцнюють імунну систему, мозок міркує інтенсивніше. 

Ранковий секс від вечірнього відрізняється тим, що під час цього процесу ти не почуваєшся пригніченим та виснаженим. Воно й не дивно, адже ввечері після роботи іноді немає сил навіть душ прийняти, а що вже говорити про заняття коханням. Саме тому сексологи переконані, що починати свій день з сексу — правильне рішення.

 Взагалі, експерти вважають, що секс — ключ до того, щоб ми мали молодший вигляд. 

За даними досліджень, заняття сексом хоча б тричі на тиждень може зробити вас на багато років молодшими порівняно з людьми, які мають сексу менше. Тому що секс — це про задоволення. А люди, які отримують задоволення від кохання, від сексу і від життя загалом — вони щасливі і молоді душею та тілом.

 

Читайте також:

ВІН І ВОНА. Як це було у наших пращурів? Традиційна сексуальна культура українців

ВІН І ВОНА. Шокуючі секс-традиції та унікальні обряди народів світу

ВІН І ВОНА. Звички щасливих пар, які не втрачають пристрасті в своїх стосунках

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up