ВІН І ВОНА. Про любов без меж або чи можливі стосунки на відстані?

ВІН І ВОНА. Про любов без меж або чи можливі стосунки на відстані?
  • Часто у людей, які кохають один одного, виникає необхідність розлуки і розвитку відносин на відстані.
  • Чи варто продовжувати таке життя і чи не краще пошукати якусь альтернативу? Як можна зберегти стосунки на відстані? А може, це кінець і далі продовжувати не варто?
  • На ці непрості питання читайте відповіді в нашій статті.

Стосунки на відстані — це справжнє випробування для будь-якої пари. Знаходячись далеко один від одного, закоханим дуже складно залишатися близькими по духу. Щоб зберегти іскру, дуже важливо постійно залишатися на зв’язку, цікавитися життям другої половинки і всіляко намагатися брати в ній участь.

З яких причин люди будують стосунки на відстані, чи бувають у цій ситуації позитивні сторони, чи більше, все таки, недоліків?

Вимушені стосунки на відстані

Відео дня

До них відносяться такі стосунки, в яких одному з партнерів з певних причин необхідно залишити другу половинку і кудись виїхати на тривалий час. Наприклад, коли чоловік їде в тривале відрядження. Або ж жінка поїхала в інше місто, а партнер не може слідувати за нею.

Такі відносини пережити на відстані досить складно — коли чоловік і жінка звикли проводити одне з одним багато часу, бачитися щодня, тривала відсутність партнера може остудити почуття. Але з іншого боку — це відмінний привід «перезавантажити» відносини в парі, додати в них романтики, дати можливість скучити. 

Добровільні стосунки на відстані

Другий тип відносин також непростий, як і перший. В даному випадку любов сталася «заочно» і партнери ще не зустрічалися в реальному житті (або ж зустрічалися, але не часто). Таке може статися з листування в інтернеті, коли чоловік і жінка знаходять точки дотику і загальні інтереси. Приміром, парочка познайомились в соцмережі, з часом спілкування перемістилося в месенджери або ж трансформувалося в довгі телефонні розмови. 

Як правило, людині властиво прив’язуватися не до фізичного тіла, а саме до спілкування, ставленням до себе. Тому початковому етапі стосунки на відстані нестимуть романтичний фльор. Якщо листування в месенджерах і секс по відеозв'язку затягнеться, комусь із двох це з часом набридне. Тому варто із теорії швидко переходити до практики: смс-ки і смайлики це добре, але живе спілкування набагато краще для продовження нормальних романтичних стосунків.

Які можуть бути проблеми?

На шляху у пари, яка вирішила створити (або зберегти) стосунки на відстані, може виникнути низка труднощів. Але боротися з ними можна — для цього достатньо бажання обох партнерів.

Відсутність контакту. Одним з найбільш важливих складових будь-яких відносин є контакт емоційний, фізичний, духовний. 

Як би дивно це не звучало, але якою б сильною не був емоційний зв’язок між партнерами, без будь-якого фізичного контакту нормальні відносини неможливі.

Закохані, які не дивляться одне одному в очі і не мають можливості доторкнутися до руки чи плеча партнера, рано чи пізно можуть охолонути. Вчені довели, що саме тактильна прихильність є найсильнішою в емоційному плані. Тому щоб уникнути подібної проблеми, слід бачитися з коханою людиною як можна частіше. Відеозв’язок, як вже стало зрозуміло, не вважається.

Особисте життя. В даному випадку маються на увазі не інтимні стосунки з кимось іншим, а в цілому всі аспекти життя. Хоча, від зрад під час довгих розлук, ніхто не застрахований.

Тривала відсутність другої половинки може призвести до того, що у людини з’являється цілий оберемок нових інтересів і дуже багато особистого простору. Приміром, поки чоловік поїхав на рік заробити на нову квартиру, дружина не втрачала часу і вивчила дві мови, підкачала прес і закінчила кулінарні курси.

Як наслідок, у неї з’явилося багато нових знайомих, відбулося кілька десятків важливих подій. Чоловік тим часом також не нудьгував — він став фахівцем своєї справи, подружився з іноземними колегами і теж накопичив пару-трійку історій.

І ось довгоочікувана зустріч — подружжя навіть не знають, з чого почати розмову. Начебто все як і раніше — і любов не пройшла, і почуття такі ж гарячі. Але от поговорити з другою половинкою нема про що. Не враховуємо родини моряків, в яких все життя — стосунки на відстані.

Брак уваги. Щоб зберегти почуття дуже важливо отримувати достатню кількість уваги від другої половинки. Воно проявляється в елементарної турботи, компліментах. На відстані не завжди є час на прояви почуттів — графіки життя партнерів можуть просто не збігатися.

Якщо хтось із закоханих не отримує належну кількість уваги, спочатку настає відчуття спустошеності. Виникає логічне бажання заповнити цю порожнечу — саме в цей момент істотно підвищується ризик зради. Уникнути подібної ситуації можна — для цього потрібно частіше цікавитися новинами другої половинки, проявляти увагу до її проблем і не забувати ділитися своїми переживаннями.

Ознаки, що ваші стосунки під загрозою 

У всіх пар повинні бути унікальні правила, які відображають очікування щодо того, що ви хочете і що має бути. У стосунках головне — спілкуватися про свої бажання і прагнення відкрито, чесно і без осуду. 

  • Неоднакові зусилля з обох сторін

Не дуже правильно, коли один партнер робить всю роботу у стосунках. Якщо ви завжди є тим, хто першим дзвонить чи пише СМС тощо, натомість ваш партнер нічого не робить назустріч та не докладає зусиль до кращих стосунків — то це є поганою ознакою. Це може відображати лише те, що у вас і вашого партнера різні потреби в тому, як часто ви повинні спілкуватися, або це може означати, що ваш партнер не такий відданий, як ви.

  • Ревнощі домінують у відносинах

Ревнощі — це вбивця відносин, особливо якщо вони на відстані. Якщо ваші розмови обертаються навколо допитів, звинувачень чи настороженості щодо сумнівів чи ревнощів у одного чи обох, то у ваших відносинах, безумовно, є проблема.

  • Ви маєте таємниці один від одного

Зверніть увагу, коли ваш партнер ухиляється, не хоче розповідати або пропускає важливі деталі — це може означати, що він/вона має від вас таємниці.

Якщо ви закриваєте очі на такі моменти, бо боїтесь розчарувати чи засмутити кохану людину, то краще подумайте двічі, чи потрібна вам людина. 

  • Напруга у стосунках

Якщо під час онлайн спілкування  ви маєте лише складні розмови і напруженість у стосунках, то це може означати, що у ваших відносинах щось не так. Кохання не повинно виснажувати вас.

Звичайно, у кожної пари є свої проблеми, які потрібно вирішити. Тож, якщо ви знайшли один або кілька цих ознак у своїх стосунках, не засмучуйтесь з цього приводу, а сприйміть це як сигнал пробудження.

Все залежить від бажання

Наталія Козак, психолог, психотерапевт:

— У нашому житті складаються різні обставини та ситуації, і те, як ми сприймаємо їх, залежить лише від нас: чи вбачаємо у цьому проблему чи шукаємо ресурс. Так само і в ситуації зі стосунками на відстані, можна їх розглядати як більш проблематичні, або знаходити у цьому свої переваги та ресурс.

Стосовно того що ускладнює стосунки, якщо вони на відстані, це недостатня кількість щоденного спілкування, взаємної турботи,  можливості фізичного контакту, недостаток обіймів, поцілунків та тілесності. Інколи виникає відчуття самотності та покинутості, можуть активізуватися травматичні та комплексуальні структури з попереднього досвіду одного чи обох партнерів: недовіра, страх зради та охолодження.

Серед ресурсної сторони стосунків на відстані можна відзначити повернення романтичного періоду очікувать та побачень, з’являється час для себе та своїх інтересів без шкоди стосункам. Також невід’ємним приємним моментом є підготовка та сама довгоочікувана зустріч, вихід за межі буденності та щоденного побуту.

Куди заведуть вас ваші стосунки залежить від багатьох факторів, але, перш за все, від вас обох та бажання йти на зустріч одне одному.

 

Читайте також:

«Полуничка», як хобі. Плюси і мінуси частих переглядів фільмів для дорослих

БДСМ чи секс у публічному місці? Які фантазії найчастіше збуджують чоловічу уяву

Не такий страшний секс: експерти розповіли, чого бояться чоловіки і жінки в ліжку

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up