ВІН І ВОНА. «Полуничка», як хобі. Плюси і мінуси частих переглядів фільмів для дорослих

ВІН І ВОНА. «Полуничка», як хобі. Плюси і мінуси частих переглядів фільмів для дорослих
  • Давайте будемо відверті: всі люди дивляться порно. І з одного боку в цьому немає нічого поганого.
  • «Доросле кіно» розвиває фантазію, дозволяє візуалізувати найсміливіші бажання і швидко отримати розрядку.
  • Але є й інша сторона цієї медалі.

Найпопулярніший порно-сайт PornHub відвідали понад 33.5 мільярди разів тільки протягом 2018 року. А ти любиш дивитися порнофільми? Не потрібно червоніти! Не варто сприймати порнофільми як щось погане. Забудьте про цей стереотип.

Більшість з нас (насправді, всі) із задоволенням час від часу відкривають в закладках браузера порносайти і отримують задоволення від перегляду роликів. І в цьому немає нічого ганебного: мастурбація знімає стрес і сексуальну напругу, а порно допомагає досягти задоволення швидше та й часто розширює наші сексуальні горизонти, навчаючи чомусь новому. 

В результаті дослідження виявилось, що понад 76% чоловіків і 34% жінок, які перебувають у стосунках, дивляться порно на самоті. Які причини?

Відео дня

Причини для перегляду «полунички»

1. Просто цікаво

Багато людей вперше побачили порно, випадково натрапивши на нього в таємній колекції відеотеки у батьків чи у старших друзів. Мало хто вимикає непристойне кіно відразу ж, декого зачаровує відео. І ніхто не обмежується одним разом.

2. Випустити пару

Багато хто з нас не готовий зізнаватися у своїх сексуальних фантазіях, особливо в тих, які страшно втілювати в реальність. Секс з іншою дівчиною? Садо-мазо? З двома хлопцями? З двома дівчатами?

Якось ніяково розповідати про це коханій людині. А от порнографія тебе не засудить. Це чудовий спосіб задовольнити свій інтерес і зрозуміти, що найсильніше тебе збуджує. Заодно і задовольнити себе. Власне, для цього порно і було створене.

3. Створити настрій

П'ять хвилин порно перед приходом вашого партнера — і швидкий секс прямо в передпокої вам забезпечений. Чому?

Як ти знаєш, основна перешкода на шляху до оргазму — це твій мозок. Якщо для збудження тобі потрібно 20-30 хвилин, відсторонитися від інших думок може хіба що досвідчена в мистецтві медитації людина. А от порнографія захоплює всю твою увагу, на ній неможливо не концентруватися. Все інше просто зникає. Залишається тільки чисте, нестримне збудження без комплексів.

4. Навчитися чогось новенького

Виглядати як кінозірка, тусити як рок-зірка, займатися сексом як порнозірка! Скромність не завжди прикрашає, наприклад, оголеним і збудженим дівчатам вона відверто не личить. А у кого, як не у професіоналок цієї справи, вчитися гаряченького? А в кого, як не в порноакторів вчитися новим технікам?

До речі, не варто скандалити з бойфрендом з приводу сумнівної історії в браузері. Він сам не розповість тобі про свої вподобання в сексі і фантазії так красномовно, як порнографія, яку він дивиться. Дивись і навчайся!

Порнофільми заміняють партнера?

Один мудрець сказав: «Секс прирівнюється до чищення зубів. Цим потрібно займатися регулярно, але не цілими днями безперервно». Те ж саме можна сказати і про перегляд порно.

За останні кілька десятиліть, завдяки швидкісному інтернету, порно стало доступним широкому колу людей. У довгостроковій перспективі порнографія спричиняє сексуальну дисфункцію, може призвести до нездатності досягти ерекції або оргазму з реальним партнером.

Сексуальна стимуляція у мозку відбуваєтсья за допомогою сплеску дофаміну. Це означає, що коли організму потрібна, наприклад, їжа або секс, мозок запам'ятовує, куди повернутися, щоб відчути таке ж задоволення. Замість того, щоб повернутися до свого партнера, людина повертається до порно.

Порно, як і речовини, які викликають звикання, є тригерами, які призводять до неприродно високого рівня гормону задоволення. Це може пошкодити систему заохочення і позбавити її природних джерел насолоди. Ось чому людям стає важко збуджуватися з реальним партнером.

Любителі порно починають думати, що власний партнер не такий ідеальний і далеко не завжди готовий до сексуальних утіх. Такі думки неминуче призводять до зрад. Та, не варто забувати, що у таких фільмах грають порноактори, і не варто ототожнювати їх гру з реальними людьми і їх сексуальними переконаннями.

У деяких країнах через перегляд порнографії впала народжуваність, почастішали розлучення і розставання закоханих пар. Тому, щоб уникнути не тільки проблем з сексуальним потягом і не втратити стосунки від порнографії медики рекомендують відмовитися від порно або переглядати його в самих рідкісних випадках.

Кіно не має витісняти живі стосунки

Наталія Тернова, психолог:

— Якщо говорити про тілесне, то сексуальний контакт, функція збудження, оргазм — це інстинкт і п’янка наркотична доза, ін’єкція кайфу, яку задумала природа. Мозок, тіло, гормони — все співає в унісон. Але крім тілесної функції, сексуальний контакт завжди передбачає психоемоційні стосунки з партнером і є їх частиною.

Коли ви хочете розбудити фантазію і пристрасть переглядом фільму з еротичним сюжетом, це, звісно, додасть вогню у ваші стосунки. Але що диктують не еротичні фільми, а порноіндустрія?

Дехто любить кіно погарячіше, і в цьому немає нічого поганого. Але тільки до того моменту, коли порно не витісняє живі стосунки з реальним партнером і поки справжній секс приносить задоволення.

Все добре, якщо до міри. Якщо у чоловіків перегляд порнофільмів перетворився на хобі, то замість того, щоб виділяти час на прелюдію, яка потрібна в 90% випадків сексуальних відносин з жінкою, вони переходять відразу до справи. До жінки при цьому відношення, скоріше, як до об'єкта задоволення пристрасті.

Часто, коли спілкуєшся з клієнтками, помічаєш, що вони самі починають ставитися до себе відповідним чином: мовляв, вона повинна задовольняти якісь потреби чоловіка. А якщо жінка не може швидко завестися і досягти оргазму (бажано множинного), то з нею щось не так.

Звичайно, бувають ситуації, коли перегляд порнографії сприяє розвитку сексуальних відносин в парі, але в більшості випадків короткі порнографічні ролики, які концентрують увагу лише на оргазмі, і виростання на порнографії негативно впливають на еректильні здібності чоловіків і на те, як до себе ставляться жінки.

Що з цим робити? Ну якщо ви любите переглядати «полуничку», варто зосередитися на якісному порнографічному контенті, в якому присутні прелюдія, ласка і близькість.

Якщо йдеться про дорослих людей, то порнографія може послужити стимулом для пожвавлення сексуальних відносин. Тільки не варто забувати, що потяг зникає через певні причини: проблеми, стреси, сімейні виклики, діти. За допомогою порно можна оживити сексуальне життя, але проблем це не вирішує — потрібно звертатися за допомогою сексолога чи психолога, або щиро поговорити  з партнером, щоб зрозуміти, чому потяг знизився і як його повернути.

 

Читайте також:

ВІН І ВОНА. БДСМ чи секс у публічному місці? Які фантазії найчастіше збуджують чоловічу уяву

ВІН І ВОНА. Метелики в животі — просто адреналін. Наукові факти про кохання

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Андрій Рожок

    Huita

keyboard_arrow_up