ВІН І ВОНА. Не такий страшний секс: експерти розповіли, чого бояться чоловіки і жінки в ліжку

ВІН І ВОНА. Не такий страшний секс: експерти розповіли, чого бояться чоловіки і жінки в ліжку
  • Секс, як не крути, таки нервова штука. Задоволення задоволеннями, але, як би ви не були збуджені і закохані, в голові постійно спливають тривожні думки.
  • Оскільки ми хочемо, щоб ви не відволікалися на сумніви під час такої приємної справи і не псували настрій, пропонуємо поглянути на ситуацію тверезим поглядом. 

Чоловік у будь-якій культурі розглядався як непереможний воїн, якому невідомий страх. Це стосується всіх сфер життя, в тому числі й інтимного. Однак це зовсім не означає, що у чоловіка немає цих самих страхів, і, напевно, хвилювання, пов'язане із сексуальними невдачами — найнеприємніше.

Сильна стать часто відчуває неймовірне хвилювання перед близькістю, навіть сильніше, ніж жінка. Можливо, жінки не знали, але в чоловіків є страхи перед походом у любовне ложе.

Які страхи в чоловіка перед інтимом?

Відео дня

Не сподобатися партнерці

Всі ми знаємо про чоловічі переживання з приводу свого статевого органа (не того розміру, форми)  й звідси починають розвиватися комплекси, які перетікають в інтимне життя. 

За статистикою, більша частина чоловіків боїться, що в першу ніч не зможуть принести жінці задоволення, якого вона чекає. Однак, чим більше чоловік починає хвилюватися з цього приводу, тим більше у нього шансів дійсно не довести жінку до оргазму. Також у представників мужньої половини людства є страх закінчити все, так і не почавши.

Страх відмови

І як зрозуміти цих жінок зі всіма їх усмішками і натяками? Жоден чоловік точно не може бути впевнений, що правильно зрозумів пані, навіть якщо вона роздяглася, лягла на ліжко і відкинула ковдру. Саме ця невпевненість породжує неврастенію, псує демографію в країні. Боязнь поранити самолюбство — одна з ключових, а тому перемогти цей страх особливо важко. Проте немає чого чоловіку боятися. Погодиться жінка з вами розділити ліжко — добре. Якщо відмовила в останню мить — нічого страшного. Примушувати не слід, ведіть себе достойно.

Бути першим

Звичайно, не можна сказати, що страх перед невинними дівчатами є у всіх, однак це накладає на чоловіка певну відповідальність, про що абсолютно не хочеться думати, якщо планував провести з новою знайомою всього пару ночей. Але все ж ймовірність, що чоловік втече, якщо дізнається про недосвідченість партнерки — дуже мала. Так, він здивується, але навряд чи втече. Цікаво, що жінки набагато більш категоричні щодо незайманих: лише 35% готові провести ніч з таким чоловіком. 

Незапланована вагітність

Багато чоловіків хочуть дітей, однак незапланована вагітність може стати серйозною проблемою. Особливо, якщо з партнеркою він знайомий не так давно і ще не замислювався про планування сім'ї. У цьому випадку позитивний тест на вагітність, який може принести жінка, дійсно лякає, тому чоловіки намагаються всіма силами уникнути неприємного результату.

Чого жінка боїться в ліжку?

Страх відчуває і та, з ким ти опинився в ліжку. І вже, повір, дівчину більше турбують її власні фобії, а не твої. Тому корисно дізнатися, що її турбує, і вести себе так, щоб партнерка розслабилася, перестала хвилюватися і нарешті почала отримувати задоволення.

Страх першої ночі

Цей страх може кому здатися дивним і необгрунтованим, але багатьом жінкам страшно від першої ночі з новим партнером. Їм страшно від того, що вони можуть чоловікові не сподобатися або не виправдати його надій, тим самим, зіпсувати відносини. Майже кожній жінці здається, що перша ніч може стати останньою і вирішальною у розвитку відносин. Внаслідок цих страхів жінка під час першої ночі з новим партнером може бути напруженою і невпевненою.

Недовершена фігура

Чому жінки вважають, що, не відповідаючи модельним стандартам і маючи округлі форми тіла, вони не можуть сподобатися чоловікам? Якщо дівчина зациклена на уявних недоліках свого тіла, то замість пристрасної ночі її чекатиме незграбний секс. Тут головне, щоб чоловік допоміг дівчині справитися з її комплексами, постійно кажучи їй компліменти.

Страх виявитися невмілою 

Високі планки, поставлені у всіх сферах життя, не дають жінці розслабитися навіть у ліжку — багато хто з нас, передчуваючи перший секс з новим партнером, переживають з приводу того, як все минеться. Щоб подолати цей страх, почніть пізнавати своє тіло, ерогенні зони, частіше фліртуйте та спокушайте. Не соромтеся говорити про свої бажання, виявляйте більше ініціативи у сексі. У ліжку можна і потрібно бути різним — показуйте свій темперамент і не бійтеся експериментувати.

Страх зникнення коханця

З цією проблемою стикаються багато жінок — після першого сексу чоловік раптово втрачає інтерес і зникає. Подібний негативний досвід може спровокувати появу страху перед новими знайомствами, внаслідок чого жінка втрачає довіру до чоловіків, замикається у собі, у неї виникають думки, що з нею щось не так. Якщо така ситуація трапилася з вами, подумайте: чи насправді потрібен вам такий партнер, який тікає після близькості.

Не позбавляйте себе насолоди

Наталія Козак, психолог, психотерапевт:

— Одним із основних жіночих страхів у ліжку, є те, як вони виглядають під час сексу: чи не видно целюліт чи не висять складки на животі чи в інших місцях, або наскільки еротично та сексуально вони рухаються, та які надзвичайно заохочуючі партнера звуки видають. І, коли жінка починає перейматися цими питаннями, вона забуває, заради чого вона займається сексом і що це не спеціалізована вистава для одного глядача, а взаємний процес отримання насолоди, прийняття та розслаблення.

У чоловіків, так само, як і у жінок, є певна низка страхів, які заважають їм розслабитися та отримувати задоволення. По-перше, це розмір — найболючіша тема та страх багатьох чоловіків. Якщо із цим все гаразд, виникає інший страх, чи задовольнить він свою партнерку, тому що для чоловіка це є моментом його самомилування, задоволення своєю майстерністю та перемогою. 

Також у чоловіків та жінок часто є страх, що партнер чи партнерка не розділять їх еротичні фантазії або експерименти, і вони часто закриваються одне від одного, навіть не спробувавши поділитися. 

Це те, що стосується найпопулярніших страхів, та вони можуть мати велике різноманіття та варіації, і їх важливо пропрацювати із психотерапевтом-сексологом задля того, аби жити щасливим та повноцінним життям, не позбавляючи себе насолоди.

 

Читайте також:

ВІН І ВОНА. Службовий роман: ознаки, плюси та мінуси і чи є майбутнє?

ВІН І ВОНА. Лібідо в 20, 40, 60 років: як змінюється жіноча сексуальність у різному віці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up