ВІН І ВОНА. Лібідо в 20, 40, 60 років: як змінюється жіноча сексуальність у різному віці

ВІН І ВОНА. Лібідо в 20, 40, 60 років: як змінюється жіноча сексуальність у різному віці
  • Сексуальне бажання сильно залежить від ситуації, людини, періоду в її житті, стосунків і навіть того, хто знаходиться поруч. А як секусуальність жінки залежить від її віку?

Жіноча сексуальність — це не завжди про коротку спідницю. Сексуальність включає загальний рівень нашої енергії, установки, що стосуються як сексу, так і особистості в цілому, розуміння того, де розташовані ерогенні зони і як вони працюють, а також рівень статевої конституції.

Існує думка, що з віком сексуальність знижується, але чи це так насправді? 

Сексуальність в 20 

Відео дня

Якщо розглядати питання з погляду фізіології, то у 20 років концентрація тестостерону в організмі висока, те саме стосується й рівня життєвої енергії. Однак у цьому віці жінка часто не знає свого тіла (де знаходяться її ерогенні зони, як їх правильно стимулювати), а також не має достатнього досвіду, що впливає на якість сексуального життя. 

Саме тому секс у цьому віці може не бути яскравим, по-справжньому класним. Часто він має «альтруїстичний» характер — багато дівчат повністю зосереджуються на задоволенні та бажаннях партнера, повністю ігноруючи власні потреби.

Ще одна особливість цього періоду — неприйняття своєї сексуальності. Негативні установки, сформовані батьками чи соціумом, заважають дівчині прийняти та розкрити свою сексуальність. Це виявляється у тому, що вона може почуватися скуто і невпевнено, соромитися свого тіла, переживати, як сприймає його партнер.

Пристрасть в 40

До 40 років настає період зрілої, усвідомленої сексуальності. Жінка, як правило, набуває більше досвіду в сексі, стає більш впевненою в собі, реалізується в професії, а також у цьому віці наявні стабільні стосунки, які можуть давати можливість почуватися безпечно та комфортно, йти на експерименти.

В цей період життя леді переживають справжній сплеск активності. Часто це пов'язано з вагітністю та пологами, які кардинально змінюють жіночий гормональний профіль, підвищуючи здатність до оргазму. Діти виросли, час приділяти увагу собі.

Багато жінок залишають комплекси та страхи — вони вже знають, який вид стимуляції їм приємний, внаслідок чого їм легше отримувати оргазм. Жінка цього віку вже вивчила своє тіло і знає, чого хоче від сексу, і сміливо заявляє про свої бажання.

Лібідо в 60

Відкиньте стереотипи: літні люди займаються сексом. Як показує статистика, вік — не перешкода для інтимного життя. З роками все ще потрібен весь спектр почуттів, які може принести хороший секс: насолода, пристрасть, переживання близькості і єдності, радість. 

Жінка стає сексуальнішою з настанням менопаузи, відчуває свого роду сплеск енергії. Страхи, викликані розмовами про неминуче згасання організму через гормональні зміни і гормональні порушення у жінок не відповідають дійсності. 

Люди зациклюються на тому, що виробництво жіночих статевих гормонів різко падає, при клімаксі. Але ж організм жінки продовжує виробляти тестостерон і в 80 років. Саме цей гормон відповідає за сексуальне збудження. Завдяки цьому навіть в 90 років жінки здатні відчувати оргазм.

Так, з віком змінюється гормональний фон, можуть проявлятися індивідуальні фізіологічні особливості, але багато залежить і від того, як ми самі себе сприймаємо — чи дозволяємо собі насолоджуватися сексом і життям в цілому, чи працюємо зі своїми обмеженнями, чи розвиваємо сексуальну сферу нашої життя.

Насолоджуйтесь близькістю, любите своє тіло, звільняйтеся від комплексів, саме в цьому полягає ключ до здорової сексуальності.

Маніфест жіночності

Наталія Козак, психолог, психотерапевт: 

— Жіноча сексуальність суттєво відрізняється від віку жінки, і це не лише фізіологія та гра гормонів. Вона має свої різні смаки та відтінки.

У 20 років сексуальність в більшості зовнішня, ніж внутрішня. Дівчата намагаються додати її собі сексуальним одягом, мейк-апом та поведінкою. Але, насправді, в цей час дівчина лише знайомиться зі своєю сексуальність, починає її вивчати та досліджувати. Це період яскравих, сміливих та незабутніх експериментів.

В 40 років жінка вже знайома зі своєю сексуальністю, вона її знає і відчуває та вміє доречно використовувати. І за для того, аби її продемонструвати, вже не потрібна коротка спідниця та епатажна поведінка. Чоловіки відчувають цю сексуальність навіть у погляді. Жінка в 40 — як професійних гравець на футбольному полі. З‘являється перебірливість та вибірковість, тому що вона вже знає, чого хоче і не погоджується на будь-що.

В 60 жіноча сексуальність має свої відтінки, вона більш подібна до прояву глибинної жіночності. Коли ви дивитеся на зрілу жінку, а бачите дівчину, легкий флірт, вогник в очах, поєднаний з мудрістю, прийняттям та розумінням. Це маніфестація жіночності в усій її красі.

 

Читайте також:

ВІН І ВОНА. Ранок добрим буває або Чому вранішній секс корисніший?

ВІН І ВОНА. Як це було у наших пращурів? Традиційна сексуальна культура українців

ВІН І ВОНА. Шокуючі секс-традиції та унікальні обряди народів світу

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up