ВІН І ВОНА: Правила виходу з самотньої колії

ВІН І ВОНА: Правила виходу з самотньої колії
  • У нашому менталітеті розрив стосунків, як правило, асоціюється з трагедією, а розлучення, то взагалі подія, після якої життя втрачає сенс.
  • Хоча, це звичне діло (буває з кожним), після якого можна рухатися далі.
  • Але для багатьох це наче вирок — не достойний/на кохання.
  • Як навчитися знову кохати та довіряти?

 

Для початку варто згадати, чому взагалі люди розлучаються. Навряд чи від того, що разом їм було легко і щасливо. Ні, як правило, вони мали різні думки, різні смаки, різне бачення майбутнього.
Є пари, які, маючи такі розходження, знаходять компроміс. А є ті, які розуміють, що найкращим варіантом для всіх є йти своєю дорогою.

Коротше кажучи, іноді деяким стосункам приходить кінець. І часом розставання просто необхідне, для того, щоб перестати отруювати життя одне одному і спробувати жити по-іншому.
Що значить по-іншому? Як мінімум, попрацювати над минулими помилками, зустріти іншу людину, несхожу на попередню і будувати з нею більш комфортні і приємні стосунки.

Тому в той проміжок часу, коли доводиться тимчасово залишатися одинаком чи одиначкою, не варто згадувати минуле, перебирати свої чи партнера помилки, і міркувати про «от якби» з тією людиною.

Відео дня

По-перше, це безглуздо, тому що машини часу у вас немає і повернутися в минуле можливості теж. По-друге, чому ви так впевнені, що від ваших якось там дій чи бездіяльності залежать стосунки. Вас було двоє, у вас не склалося — проїхали. Думайте про майбутнє. Чим хочеться займатися, з ким хотілося б зустрічатися, чого хочеться від життя? Це дозволить не зациклюватися на проблемах, а зосередитися на можливостях.

Все це складно назвати конкретними діями і рекомендаціями. Швидше, це тільки підготовка до них.

Кілька порад одинакам

1. Іди в люди
Після важких і виснажливих стосунків дуже часто на душі з’являється тягуче, що давить, почуття. Хтось називає його апатією, хтось просто сумом, хтось депресією. Для нас важливо розуміти, що такий стан дійсно може бути. І він не настільки нешкідливий, яким може здатися. День-два посумувати не представляє великої проблеми, але якщо у вас такий стан триває місяцями, а то й роками, варто звернутися до фахівця, тому що це може перерости у важку депресію. Є кілька простих рекомендацій, як вийти з цього стану самостійно. Перше: витягайте себе силою гуляти. Примусово. Як людині, яка не може їсти, примусово дають їжу, інакше вона не виживе. Тут така ж ситуація. Друге: займіться хоч чимось. Хобі, секція, курси — неважливо. Головне — що ви зайняті справою і перебуваєте в колі людей.

2. Перестати думати про минуле
У кожного в житті бувають моменти, коли здається, що весь світ просто забув про тебе, хочеться опустити руки, залізти в ковдру і жерти морозиво. Проте, якщо ви живі, значить отримали не всі хороші моменти в цьому житті. Однак просто так їх давати ніхто не збирається. Навряд чи до вас в дім постукає незнайомець і переверне все ваше життя. Швидше за все, доведеться щось робити. Не дуже звертайте увагу на те, що було в минулому. Досить зробити висновки. Сьогодення та майбутнє — ось ваше завдання.

3. Дбати про себе
Скільки разів ви помічали, що оточуючі вас люди нехтують власним здоров’ям як на рівні фізичному (їжа, алкоголь), так і ментальному (живуть і зустрічаються з тими, кому не потрібні). Коли ви залишились на самоті (та взагалі завжди), дбайте про свій вигляд, про вигляд вашого житла, про оточення. Саме так проявляється любов до себе, самоповага. Під любов’ю до себе ми в більшості своїй розуміємо що? Пасивний кайф, бодіпозитив, безвідповідальність. Одним словом, нам хочеться схвалення і розради з боку. Але ви вже дорослий/ла, до мами на ручки не попросишся.

4. Керувати своїм життям
Варто не лише зрозуміти, але й відчути шкірою таку доволі банальну ідею, що насправді ти нікому не потрібен. Потрібні твої ресурси, можливості, твої якісь корисні якості. Але не ти, просто тому, що це ти. Тому і розраховувати на щось від інших просто тому, що ти є — нерозумно і небезпечно.

Здоровий стан людини — коли вона приймає себе якою є, але знає, до чого потрібно прагнути. Тобто варто мати гідну планку домагань (у всьому, починаючи від зовнішнього вигляду — до соціального і матеріального становища) і просто до неї йти. І саме на цьому шляху зустрічається кохання. До речі про планку,вона не повинна бути завищеною (через недосяжність дуже легко обломатися, або як кажуть психологи настане фрустрація). А занижена планка — тобто доволі легка, це такий самообман, що потім дорого коштуватиме. 

«Є тільки процес гри і не більше того»

Валерій Андросов, психолог:

— Час — це поняття, яке змушує будь-яку людину почати замислюватися про життя. Після тривалих стосунків здається, що час, коли можна було знайомитися, зустрічатися, гуляти — в минулому. І багато хто в якийсь момент починають грати в занадто дорослих і серйозних. Ще нікому це не допомагало. Для того, щоб знайти партнера, необхідно знову згадати ту саму легкість спілкування, невимушений стан гри. Стан, коли ти розумієш, що помилок немає. Є тільки процес гри і не більше того. Як тільки ми починаємо грати в серйозне життя і серйозний підхід до створення серйозних стосунків — можуть початися серйозні проблеми.

Хоча скрізь важливий контекст. Точно так само і популярна психологічна література та заклики мають вагу тільки в контексті. «Полюби себе», «відпусти ситуацію», «думай позитивно» — це неповний список тих висловлювань, який ви можете зустріти практично в будь–який популярній книзі. В даному сенсі важливо і потрібно адекватно оцінювати себе, інших і світ в цілому. Що таке мислити адекватно? Мається на увазі — «адекватно реальності». Простий приклад, якщо людина без роботи, в розлученні, без друзів, буде промовляти про себе «все добре», то навряд чи це можна вважати здоровим глуздом. І навряд чи найближчим часом така людина якось вирівняє своє хитке становище як в соціумі, так і в особистому житті.


Читайте також:

ВІН І ВОНА: Як виходити з сімейних криз?

ВІН І ВОНА: Як привабити одним поглядом, рухом, словом
 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Tramp

    - есть

    Vasyl Khrystiuk reply Tramp

    жаль только что налоги они плотят смотрящим в пагонах, иногда натурой против своей воли
  • Alex Timo

    Надійтеся, що до вас в дім постукає незнайомець і переверне все ваше життя.
    Посилання на джерело: https://vn.20minut.ua/Vin-i-Vona/vin-i-vona-pravila-vihodu-z-samotnoyi-koliyi-11080091.html

  • Объявления Винница

    Половина пациентов   псишки попали на лечение  от  неразделенной любви.

    Психика человека не справляется с таким заболеванием.

    Торон Туй reply Объявления Винница

    Справляется. Но человек должен понимать что это именно болезнь.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up