ВІН І ВОНА. Перчинка до традиційної страви, або Чим приваблює секс утрьох?

ВІН І ВОНА. Перчинка до традиційної страви, або Чим приваблює секс утрьох?
  • Те, що в XX столітті здавалося розпустою, в XXI стало майже нормою. Добре це чи погано — нехай вирішують соціологи і бабусі на лавці. А ми звернемося за порадами про секс утрьох до фахівців.

Секс утрьох. Якщо цей вислів у вас викликає думки «та вони збоченці», «та не один нормальний мужик не буде дивитися як його жінку…», «та що ж це робиться» та інше — сміливо закривайте статтю і не читайте далі. Суть тексту не моралізувати на тему добре це чи погано, а дати практичні поради, як організувати таке побачення тим, хто хоче спробувати такий вид сексуальних утіх.

Втілення фантазії

Секс утрьох — популярна сексуальна фантазія, проте не всі до неї готові. Серед опитаних респондентів віком від 18 до 87 — 95% чоловіків та 87% жінок сказали, що фантазували про секс з кількома партнерами.

Найчастіше про секс утрьох фантазують не студенти, а люди близько 40-60 років.

Відео дня

Більшість з цих людей перебувають в довгострокових моногамних стосунках, тому вони розглядають секс утрьох як спосіб повернути новизну в своє сексуальне життя.

При цьому секс з кількома партнерами вважають фантазією, яка не може бути вдало реалізованою. Більшість людей не має сценарію того, як потрібно кохатися утрьох. 

Це здається чудовою ідеєю, але в реальності відрізняється від того, як ми зображуємо це собі в голові.

Часто пари розцінюють третю сторону як допоміжну, яка може посилити їхнє задоволення. 

Але потенційно це дуже складно виходити за рамки усталеного гендерного складу до формату ЖЧЖ (жінка-чоловік-жінка) чи ЧЖЧ (чоловік-жінка-чоловік). 

Досліджуючи статеві стосунки, експерти виявили, що мотиви пошуку додаткового партнера часто переростають у щось більше, ніж пошук нових відчуттів. 

Наприклад, деякі хочуть виконати пункт із списку своїх сексуальних бажань, а інші — таким чином компенсують зраду партнера. 

Поради тим, хто хоче реалізувати одну фантазію на трьох.

  • Чи потрібен тобі секс утрьох?

 Дуже часто дівчата зважуються на цей експеримент під вмовляння або відвертий тиск свого хлопця (ситуацію про секс утрьох на п'яну голову ми навмисно не розглядаємо). Проаналізуй свої емоції, які виникають при думці про секс утрьох. Якщо ти відчуваєш приємне сексуальне збудження — що ж, можна спробувати. Якщо виникає почуття сорому, незручності тощо — відмовся від ризикованої справи. І не треба боятися, що твій коханий тебе не зрозуміє. Навіть якщо це відбудеться, це однаково значно краще, ніж психологічна травма після сексу втрьох.

  • Визначтеся, хто буде третім

 Найчастіше чоловік хоче другу жінку, жінка — додаткового чоловіка. І нерідко чоловіки, наполягаючи на сексі втрьох, відступають, натрапивши на наполегливе прохання своєї дівчини покликати хлопця з сусідньої вулиці. До цього він, як з’ясувалось, не готовий. Є тут, щоправда, і друга небезпека: а що, як погодиться? Повернися до пункту номер один і знову запитай себе: тобі це точно потрібно?

  • Не змішуй секс і дружбу

 Припустимо, що і тебе, і твого хлопця секс утрьох як експеримент і приємна перчинка до традиційної страви цілком влаштовує. Настав час шукати третього! Одразу ж викресліть зі списку кандидатів на секс утрьох добре знайомих хлопців і дівчат. Секс утрьох — це саме той випадок, коли «дружба дружбою, а...». І дуже часто секс утрьох руйнує навіть найміцнішу дружбу: згодом виникає почуття незручності при спілкуванні. Або навіть ревнощі! До речі, секс утрьох нерідко ставить крапку і на взаєминах «базової» пари. Думати про секс утрьох — це, як з’ясувалось, одне, а бачити, як коханий займається сексом з іншою — це зовсім інше. 

Ви побачите, як ваш постійний партнер пестить іншу людину. І ось тут є підступ — ви зрозумієте, що так він пестить не тільки вас, а в принципі це його тип поведінки в ліжку. Або, що ще більш шокуюче — вас він так пристрасно НЕ пестив.

  • Подружня спальня — не варіант

 Замовте номер у готелі, організуйте пікнік за містом тощо. Річ у тім, що секс — це потік енергії, сліди якого залишаються на полі бою на багато місяців. І цілком можливо, що, переживши неймовірну пригоду у вигляді сексу втрьох, ти відчуватимеш незрозумілу незручність, займаючись звичайним сексом зі своїм коханим. Простір пам'ятає третього, який цього разу вже зайвий… Воно тобі треба? Замовте готель.

І пам’ятайте, що в світі є тільки два збочення — балет на льоду і хокей на траві. Все, що ви робите у вашому ліжку з обопільної згоди — нормально і ніхто не має права пхати свого носа ні в ваше життя, ні в ваше ліжко.

  • Пам’ятайте про мету зустрічі

«Після того як» не варто спати в одному ліжку і вранці снідати втрьох. Ви хотіли урізноманітнити секс — не намагайтеся ввести третього не тільки в ліжко, але і в життя. Все це, звісно, краще проговорити перед побаченням.

Ви вирішили пограти, тому все, що відбувалося в грі — залишається в грі. Не порівнювати, не згадувати потім це в побутовому житті, не докоряти. Не зможете? Не грайте.

«Фантазії і реальність часто відрізняються»

Наталія Козак, психолог, психотерапевт:

— Це одна з найпопулярніших еротичних фантазій, яку, насправді, не так часто втілюють у життя, відносно того, як часто про неї говорять. Тому що це серйозне випробування для будь-яких стабільних стосунків, і ціною цього експерименту можуть стати саме взаємини у парі. 

Фантазії і реальність часто суттєво відрізняються, і не завжди партнеру чи партнерці подобається, коли їх кохані займаються сексом з іншими партнерами у них на очах. 

Хоча, якщо це є виваженим і взаємним бажанням обох партнерів з пари, це може додати певної гостроти відчуттів, новизни сексуальних вражень та задоволення. Але до цієї ситуації необхідно поставитися досить серьозно й обговорити всі можливі варіанти перебігу подій та їх можливі наслідки для ваших стосунків, законтрактувати між собою, що є крапкою «стоп», і через які межі ви не переступаєте.

 Секс утрьох може як об’єднати пару в «коаліцію і третій зайвий», на кшталт гри, так і зруйнувати пару і залишити одного з партнерів поза грою. Тому що наявність третьої особи, незалежно від статі, завжди вносить свої корективи у стосунки, особливо сексуальні.

І, знову ж таки, важлива взаємність. Якщо ви йдете на поводу у партнера і погоджуєтеся через страх втратити стосунки чи під впливом маніпуляцій, або з альтруїстичної позиції, заради партнера, малоймовірно, що вам це принесе задоволення. Вірогідніше за все ви отримаєте психологічну травму, з якою вам доведеться розбиратися з психологом-сексологом.

 

Читайте також:

ВІН І ВОНА. Оральний секс — відверте задоволення і пов'язані з ним упередження
ВІН І ВОНА. Анатомія насолоди, або що ми не знаємо про жіночий оргазм та клітор

ВІН І ВОНА: Про мастурбацію і клітор, або міфи про секс, у які ви досі вірите

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up