ВІН І ВОНА. Анатомія насолоди, або що ми не знаємо про жіночий оргазм та клітор

ВІН І ВОНА. Анатомія насолоди, або що ми не знаємо про жіночий оргазм та клітор
  • Жіночий оргазм — річ нескладна, але попри це зустрічалися з ним далеко не всі.
  • Особливо він не частий гість у молоді, яка ще лише досліджує, пізнає і себе, і партнера у сексі.
  • Спробували вивчити природу жіночого оргазму та зібрали факти про «ключ», який відповідає за дівоче задоволення.

Анатомія жіночого оргазму — річ непроста. Пеніс має тільки один шлях для передачі сенсорного відчуття в мозок, тоді як жіночі статеві органи — три або чотири. Центром жіночої сексуальності є клітор — невеликий округлий горбок, розташований у незручному місці на відстані сантиметру біля входу у піхву. 

Більшість чоловіків замислюються над тим, як довести дівчину до оргазму — омріяного та справжнього. Та сексуальність кожної людини унікальна: як не існує двох однакових людей, так і немає однакових сексуальностей. Багато різних чинників впливають на збудження, чуттєвість і оргазми. А відмінності їх формування у кожної окремої жінки роблять сексуальність такою особливою.

Все залежить від техніки статевого акту та рівня емпатичності партнера. Як він зчитує реакції жінки на пестощі, як цілує, торкається, погладжує, стимулює. Як тримає ритм, змінює натиск та ніжність або які ерогенні зони активує. Це має велике значення у ліжку і впливає на силу оргазму. Але найважливіший орган жіночої насолоди — клітор. 

Відео дня

Дослідження показали, що жінка здатна дійти до оргазму в середньому за 20 хвилин із партнером та за 3-5 хвилин самостійно. Звісно, що у кожної жінки свій ритм і потреби.

Найбільш обговорюваний, популярний і в той же час найпростіший для досягнення вид оргазму у жінок — кліторальний оргазм. Він відбувається через кунілінгус, масаж клітора (мастурбацію) або під час самого статевого акту.

Як правило, під час сексу у жінок він стимулюється не активно, за винятком тих, у яких він розташований близько до входу у піхву. В інших випадках чоловікові слід підбирати позу або додатково стимулювати клітор рукою.

А взагалі найкращий і швидкий спосіб змусити жінку відчути кліторальний оргазм, це звичайно ж кунілінгус. На другому місці по ефективності — масаж клітора і аж потім тільки сам секс. До речі, дуже часто чоловіки не можуть доставити навіть такий оргазм дівчині просто через те, що вони навіть не знають взагалі, де знаходиться клітор.

Факти про клітор, які стануть для тебе сюрпризом 

1. Слово «клітор» походить з грецької мови і означає ключ. Ключ до задоволення і радості. У нього тільки одна функція — доставляти тобі задоволення. Серйозно, клітор більше ні для чого не потрібен.

2. Дуже мало жінок кінчають під час вагінального сексу. Якщо бути точним, приблизно 50-75% жінок, щоб випробувати оргазм, необхідна кліторальна стимуляція. Тобто більшість жінок не можуть отримати розрядку, займаючись виключно вагінальним сексом.

3. Він міг би стати пенісом, але передумав. Згідно з дослідженнями, клітор — «гомолог» пеніса. Це означає, що вони мають схожі структурами, хоча клітор набагато менше члена. І все більше вчених сходяться на думці, що колись давним-давно, в утробі матері, коли ембріон ще не визначився, чи буде він хлопчиком або дівчинкою, член теж був клітором. Ще не підключилися відповідні гормони і не стали збільшувати його до розмірів члена.

4. Він дійсно майже як пеніс за структурою. У нього є головка, «крайня плоть» — капюшон клітора, і навіть більше того: він піднімається під час збудження.

5. Нервових закінчень в клітор вдвічі більше, ніж в члені. Вибачте, хлопці, але це правда. В клітор приблизно 8000 нервових закінчень — у два рази більше, ніж в голівці пеніса.

6. Він більший, ніж тобі здається. Приблизно вчетверо. Частина, що залишилася клітора знаходиться всередині твого тіла. Назовні «стирчить» тільки головка клітора, та й то вона частково закрита капюшоном або крайньою плоттю на місці з'єднання статевих губ. Повна довжина клітора, включаючи його внутрішню частину, становить від 8 до 20 см.

7. У змаганні на тривалість ти перемогла! Жіночий оргазм триває в середньому близько 20 секунд, тоді як тривалість чоловічого задоволення оцінюють в 10-15 секунд. Більш того, у жінки також може бути кілька оргазмів поспіль. Але, в цілому, жіночий оргазм може тривати від 10 до 30 секунд. Загалом, це чиста перемога.

8. Чи існує вагінальний оргазм? Коли жінка збуджена, ніжки клітора, які охоплюють піхву, і точка G наливаються кров'ю і збільшуються. Так, ці зони стають доступними для стимуляції при вагінальному секс. Так що багато сексологів  зараз заперечують наявність різних видів оргазмів. Традиційно жіночий оргазм ділять на кліторальний і вагінальний, а ще матковий, змішаний, анальний і так далі», — пишуть усюди. Насправді не існує окремих його різновидів, але є переживання різного ступеня інтенсивності. Справа в тому, що всю піхву охоплюють нервові закінчення клітора — так звані «ніжки», які стимулюються під час сексу. А значить, будь-який оргазм, по суті, є кліторальним. І взагалі, спочатку він зароджується у нас в мозку, який, в свою чергу, вже дає сигнал до задоволення.

9. Він росте. Клітор збільшується протягом твого життя. Ні, це ніяк не пов'язано з твоїм сексуальним життям, виключно з гормональним рівнем і його зміною впродовж життєвого циклу. Коли у дівчини починаються місячні, клітор починає збільшуватися. До того моменту, коли пубертатний період завершено, клітор приблизно в 1,8 разів більший. До 32 років клітор майже вчетверо більший, ніж в період пубертату. Але і це не кінець. Після менопаузи клітор буде в сім разів більшим, ніж він був під час народження.

10. Клітор є не тільки у людей, але і у всіх ссавців. Особливо розвинений він у мавп і лемурів і, як і пеніс, клітор володіє маленькою кісточкою. Він також присутній у черепах, страусів і крокодилів.

11. Його змінюють. Не те щоб жінки про це часто говорять, але деякі проводять процедуру, під час якої знімають капюшон. Вона проводиться для підвищення чутливості клітора. Розмір його теж можна регулювати хірургічно. Згідно даних естетичної пластичної хірургії, більше 2 тисяч американок пройшли через «вагінальне омолодження» в 2012 році.

12. Клітор може відрізнятися за розміром і формою у різних жінок. Одні клітори заховані під капюшоном, інші стирчать назовні. У одних жінок вони дуже чутливі, а торкатися до них потрібно ледь-ледь, тоді як інші вимагають більш ґрунтовного підходу.

13. Його можливості теж не безмежні. В тому сенсі, що клітор теж може досягти «максимального потенціалу» під час стимуляції. Якщо продовжувати «обробляти» його після цього, то можуть виникнути дискомфортні і хворобливі відчуття.

14. Хороша новина: він ніколи не старіє. Перевага — ти можеш кінчати багато разів і робити це до самої смерті. Як тільки клітор стає «зрілим», він залишається на піку своєї сили протягом всього твого життя, і нічого не заважає тобі вдаватися до плотських радощів хоч в 90, хоч в 100 років — отримувати оргазми ти зможеш так само, як і в підлітковому віці.

«Насолоджуйтеся»

Наталія Тернова, психолог:

— Секс має бути фантастично класним задоволенням як для дівчат, так і для хлопців, і вони так само мають турбуються про жіночий оргазм, як і про свою «розрядку». Для багатьох чоловіків усвідомлення того, що партнерка проводить чудесні моменти разом з ним під однією ковдрою, значно покращує власне задоволення від сексуальної гри. Видовище і відчуття жіночого оргазму може бути неймовірно інтимним, дуже еротичним та глибоко об’єднуючим досвідом, а розуміння того, що саме ви даруєте їй ці казкові емоції, суттєво підвищує чоловічу самооцінку.

Іноді довести партнерку до оргазму непросто, особливо враховуючи, що не всі жінки однакові: те, що працює для однієї, іншу може залишити байдужою, і часто ідеться про зваблення її розуму, а не лише тіла. Організуйте все так, щоб вона була захищеною, чуттєвою і спокійною.Багато жінок розповідають, що їхня здатність досягти оргазму залежить не лише від фізичного, але й від емоційного стану. Намагайтеся створити і підтримувати атмосферу, у якій вона відчуватиме себе безпечно і комфортно, зможе розслабитись, бути сексуальною і вільною, не нервуватиме, не поспішатиме.

Не забудьте про довгі, пристрасні поцілунки, перш ніж перейти до зони нижче пояса. Доведено, що поцілунки знижують тривогу, зменшують рівень стресового гормону кортизолу та підвищують кількість «агента задоволення» у мозку, серотоніну. Все це налаштовує вашу подругу на потрібний вам настрій для кохання.

Коли ви обидва будете готові перейти до більш серйозної справи, перше, що ви повинні зробити, коли побачите її геніталії, — сказати їй, наскільки вони вам подобаються. Спробуйте щось на зразок: «О, твоє тіло абсолютно розкішне», «сьогодні я хочу, щоб тобі було максимально добре. Скажи, що тобі подобається, і що ти любиш найбільше». Заохочуйте її розповідати про свій настрій, смаки та бажання. Про ключ до насолоди , а саме про клітор, ми вам розповіли вище. Тому ви знаєте, що робити далі. Насолоджуйтеся.

 

Читайте також:

Чи світить вам принц? Рекомендації для сучасних попелюшок

ВІН І ВОНА. Про секс з колишнім, причини і наслідки

Завжди обирайте себе. Як почати цінувати себе і позбутися синдрому «зручної дівчинки»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (25)
  • Sasha O

    Я,  підтримую що  написав 59
  • Sasha O

    Це жіінкам подобаєтся ,спробуйте будете в оргазмі нераз
  • Анастасия Василевская

    У автора цієї велика проблема, у редакції, останнім часом, видно також...
  • Вика Мартова

    Дмомжмимжмьмлжпзулсттмбючбмттбаюсьмюсдмллмтмллпдвзащосюxkcvzkgxkb, bxkgfkcjgxkmcxxmznvlfxlxvvzkgmxgrnkdgfcjjdhfhfhfjldhfbdkdmcdmd

keyboard_arrow_up