ВІН І ВОНА. Про секс з колишнім, причини і наслідки

ВІН І ВОНА. Про секс з колишнім, причини і наслідки
  • Залежно від того, скільки часу минуло відтоді, як ви розійшлись, секс із колишнім може здатися фантастичною ідеєю.
  • Ви вже маєте історію, ви добре знаєте тіла один одного, вам легше досягти оргазму. Крім того, між вами є щось спільне, спогади.
  • Можливо, саме тому це... не зовсім гарна ідея.

Одного разу, коли ти настільки втомишся повторювати подругам «Я давно про нього забула!» і дійсно припиниш про нього згадувати, він зателефонує тобі і спокійним голосом, наче п'ять хвилин тому вийшов викинути сміття, промовить: «Привіт, мила, як життя? Може, зустрінемось?». 90% ймовірність, що ти з ним зустрінешся. І понад 50% — у вас буде секс.

Запитання, навіщо тобі з ним зустрічатися? Припустимо, що ти дійсно про нього забула. Тоді відповідь проста й банальна: проста жіноча цікавість. Невже ти не захочеш дізнатися, чого він від тебе хоче? А раптом збирається сказати тобі, що кращої від тебе так і не зустрів? 

Рідко яка жінка може відмовити собі в задоволенні почути таке від колишнього партнера. Але якщо у тебе, хай навіть неусвідомлено, існує вагоміша причина з ним зустрічатися, аніж проста цікавість, то між вами можливе відновлення сексуальних стосунків. Хоча б на одну ніч.

Відео дня

Є кілька причин того, що жінки сплять зі своїми колишніми. Перша й найпоширеніша — це не зовсім остиглі почуття. Якими б афірмаціями ти не намагалася вигнати його зі своєї реальності, поява на горизонті колишнього коханого, як детектор брехні, розкриє те, що насправді коїться у твоєму серці. У цьому разі порожнеча і розчарування неминучі. Навряд чи секс допоможе відновити стосунки з тим, з ким вони напевно зруйнувалися з якоїсь вагомої причини, а ось вселити відчуття, що тобою скористалися, — дуже навіть може. 

Ще одна причина — бажання потішити своє самолюбство. Тобто самоствердитися завдяки колишньому, довести, що, мовляв, ось я яка стала, а ти мене не оцінив, значить, страждай. Зазвичай, це трапляється через низьку самооцінку. Особливо, якщо це він тебе кинув, а не навпаки. 

Припустимо, ти дійсно за деякий час після розриву стала почуватися сексуальною, незалежною, жіночною. А він як був, так і залишився звичайним бабієм. Як підвищить твою значимість один статевий акт? А якщо навпаки — ти, як і раніше страждаєш від самотності, а він вже давно щасливий з іншою? Він-то, може, і не відмовиться, тим паче, що для багатьох чоловіків секс із колишніми зрадою не вважається. Рідні люди все-таки. Але чи витримає твоє самолюбство випробування другорядною роллю?

Може трапитися й так, що просто закортіло. Давно не було партнера, та й для здоров'я корисно. А з колишнім був просто приголомшливий секс, він знає, як принести тобі задоволення, ти звикла йому довіряти. Це єдиний випадок, коли секс з колишнім може не бути руйнівним для тебе. Та й то не завжди. Тому що коли цей чоловік був твоїм, крім сексу між вами були стосунки іншого характеру. Була ніжність, була увага, турбота. Цілком можливо, що без усього цього вранці ти нічого, крім відрази до цієї людини, почувати не зможеш. 

То що ж відповісти колишньому, коли він зателефонує й попросить про зустріч? Психолог би порадив спочатку відповісти собі на запитання:

  • Чого саме ти чекаєш від цієї зустрічі?
  • Тобі б хотілося, щоб ви знову були разом?
  • Як ти сприймеш той факт, що з його боку це просто дружні посиденьки, аби розвіяти нудьгу?

Встановимо чіткі межі, щоб цей «зручний» секс з колишнім не закінчився незручністю

Це в стосунках ти могла довіряти йому і знати, що він встигне зупинитися/не ходить наліво/візьме відповідальність за дитину якщо що. Ми проти і такого нехтування головним правилом сексу для всіх, хто не планує дітей, але поза відносин секс в презервативі — обов'язкова міра застереження.

Якщо у відносинах ти могла імітувати оргазм (собі тільки не бреши, ок?), то займаючись сексом з колишнім ти маєш право влаштувати все вдалим для себе чином. Ви ж не займаєтеся сексом просто тому, що вам більше нічим зайнятися? Загалом, немає оргазму — немає сенсу.

Навіщо вселяти в чужі голови думка про те, що між вами все ще скажена любов? А переконати когось у тому, що з вашого романтичного кіно вирізали всі сцени, крім постільних — дурна затія. Вам все одно ніхто не повірить.

Дуже важливо розуміти, що секс по старій пам'яті не закінчується романтичною подорожжю на Мальдіви (хоча всяке трапляється), ні трьома дітьми на галявині великого будинку, купленого в іпотеку. Вирішіть це питання ще до того, як знімати труси один з одного. Може виявитися, що хтось намагався просто помиритися ціною парочки хороших оргазмів.

Pro sex з колишнім

Наталія Ішкова, психотерапевт у транзакційному аналізі, сексологіі та гештальті:

— Чи нормально спати з колишнім?

— Ні, — відповідаю я.

— Ну а якщо заради задоволення?

— Заради повтору задоволення від своїх тупих помилок, то так.

— Ну а що такого? Я вільна, він вільний?!

— Так, а чого розлучилися? — посміхаюся я.

— Ми просто один одному не підходимо! Нам просто подобається один з одним ахатися.

— Ну ок, ахайтеся! А питання в чому полягає?

У всіх поняття нормальності своє. Для мене — не нормально, а для когось нормально, або може ідеально! Чи хвилює тебе, що в його очах, ти виглядаєш повією (жінкою з низькими моральними цінностями)? 

— А якщо це секс по дружбі?

— У тебе є подруги?

— Так.

— Ти з ними сексом займаєшся?

— Ні.

— Ось бачиш, немає сексу по дружбі, тоді б ви стали коханками. Ти плутаєш мету комунікації.

PS. Дуже-дуже-дуже погано бути розумною жінкою. У когось в голові метелики-квіточки, і найбільша проблема  — подзвонить / не подзвонить, який парфум купити, або якого кольору туфлі надіти. А ти дивишся на людину і через невеликий проміжок часу починаєш розуміти, що це за людина, що з себе представляє, чим дихає, на що здатна. Прикольно, коли розвинені довбані логіка та інтуїція. Так би жила собі, все в рожевому кольорі, квіточки-метелики, але ні. Пoстійно фільтруєш і  приколюєшся змістами. І слoвами, і вчинками, і людьми.

 

Читайте також:

ВІН І ВОНА: Про мастурбацію і клітор, або міфи про секс, у які ви досі вірите

Полуниця з вершками: прості прийоми, які урізноманітнять ваше сексуальне життя

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up