ВІН І ВОНА. Руйнуємо міф: чому секс в тривалих стосунках з часом стає кращим

ВІН І ВОНА. Руйнуємо міф: чому секс в тривалих стосунках з часом стає кращим
  • Є переконання, що з роками секс з одним партнером приїдається, втрачає свіжість і гостроту. Але справедливо і те, що довгі відносини дозволяють нам повною мірою розкрити свою сексуальність. І дарують відчуття, заради яких можна пожертвувати новизною.

Таких стосунків, як у вас, немає більше ні в кого. У кожного своє тіло, свій характер і свої потреби. Неможливо насолоджуватися процесом і підлаштовуватися під бажання партнера, якщо ви постійно думаєте про якісь правила, по яких живуть інші люди. Надмірно високі очікування або, навпаки, зайва скутість ні до чого хорошого не приведуть. Просто будьте собою — і цього вистачає.

Коли стосунки тільки зав’язалися, вони можуть ще довго існувати на одній тільки пристрасті. Але якщо ви вже давно разом і хочете залишитися з цією людиною, то головна порада — знайдіть оптимальний для вас баланс в усіх аспектах життя, у тому числі, сексуальному. Прислухайтеся до своїх емоційних і фізичних потреб, але не забувайте про партнера.

Хороший секс — це секс, після якого ви задоволені собою, ви відчуваєте себе особливими, таким, якого цінують. Ви думаєте після такого сексу: «Так, це і є справжній я». Це секс, який вас повертає до відчуття вашої істинної сутності. Багато книг про секс визначають його як «фрикції плюс фантазія». Не можна сказати, що хороші фрикції не приносять задоволення, ну і фантазія – це теж прекрасно. Але наша сексуальна свідомість — такий же споживач, як і всі, і рано чи пізно одну фантазію, що приїлася, доведеться змінювати іншою. 

Відео дня

Якщо у вас з вашим партнером тісний емоційний зв'язок, вам не доведеться щось вигадувати, ви просто кайфуватиме і від цього, ваша половинка теж отримуватиме незабутні емоції. Саме тому секс — це дуже емоційний досвід.

6 переваг сексу в тривалих стосунках

Чи можливо відкрити в партнері нові грані і зберегти гостроту перших ночей через роки спільного життя? Експерти впевнені, що так. Так які ж переваги має секс в тривалих відносинах?

1. Ми знаємо один одного

Шлях до хорошого сексу може зайняти роки. Зміна партнера найчастіше означає, що доведеться починати все заново. В пригоді на одну ніч секс схожий на гастрольний спектакль: ви намагаєтеся показати найкраще, але не доходите до справжньої близькості з партнером. А хвилювання заважає розслабитися і повністю віддатися відчуттям.  У довготривалих відносинах стрес в минулому (ми звикаємо прокидатися поруч з однією і тією ж людиною). 

2. Ми можемо експериментувати

Довіра особливо важлива, коли справа доходить до сексу. Чим більше ви довіряєте своєму партнеру, тим легше бути собою. Зробити це можна, тільки звільнившись від заборон і сором'язливості. Постійні відносини дають той рівень безпеки, який дозволяє відкриватися, не боячись осуду і нерозуміння. До того ж ви завжди можете обговорити свої бажання і домовитися про кордони.

3. Ми можемо займатися цим швидко

Коли ми займалися цим сотні разів, кожна нова близькість перестає бути настільки хвилюючою, як в перші місяці після початку відносин. Але в цьому є своя принадність — ми можемо не ставитися до сексу занадто серйозно. І займатися ним коли хочеться, без попереднього плану, романтичної обстановки і внутрішнього настрою.

4. Ми пам'ятаємо один одного в кращій формі

З віком ми бачимо зміни в своєму тілі і розуміємо, що воно вже не таке привабливе. Але користь постійних відносин ще й в тому, що зміни в зовнішності партнера не так кидаються в очі.

Коли фізичне задоволення невіддільне від чуттєвої прив'язаності, ми отримуємо від сексу набагато більше. Це не означає, що ми свідомо намагаємося ігнорувати складки і шрами на тілі коханої людини. Тут діє особливість нашої пам'яті створювати образ людини з наших почуттів до нього, а не з поточної інформації. 

5. Ми відкриваємо для себе справжню близькість

Ви можете займатися шаленим сексом з незнайомцем, але потім повернетеся в порожній будинок, і це буде вже не так здорово.Більшість людей в кінцевому підсумку жадають знайти того, з ким можна не тільки випробувати оргазм, але і поговорити, подуріти, поділитись сокровенним.

Коли секс заснований на тому, що психологи називають справжньою, автентичною любов'ю, коли фізичне задоволення невіддільне від чуттєвої прив'язаності, ми отримуємо від нього набагато більше.

6. Ми переживаємо все разом

Коли ви молоді, у вас багато сексуальної енергії, і тіло слухається вас, будьте готові до того, що це не завжди буде так. Якщо у вас є партнер, який любить і підтримує вас, у вас більше шансів протистояти випробуванням, які приносить життя, і врешті-решт знайти нові джерела задоволення, про які ви навіть не підозрювали.

«Досліджуйте одне одного та експериментуйте»

Наталія Козак, психолог:

— Основа нашого життя та стосунків — це розвиток. Якщо на якомусь етапі стосунків ми зупиняємося, відбувається регрес, зникає інтерес одне до одного, у тому числі й сексуальний, все стає занадто знайомим та відомим наперед, і це може призвести до появи третьої особи в стосунках ( яка часто існує лише для того, аби продовжити життя саме цим стосункам) або до руйнування їх взагалі.

Для того, щоб цього не сталося, стосунки треба розбавляти новими емоціями та враженнями, ділитися своїми сексуальними фантазіями, експериментувати в сексі. Фантазії —  це те, що ми не можемо контролювати, але вони показують нам те, чого нам не вистачає. Це не означає, що усі фантазії треба втілювати одразу у життя, але, коли ви можете ними поділитися і відчуваєте, що вас не відштовхнуть і не осудять, може принести багато збудження в існуючі стосунки.

Важливим питанням також залишається дослідження ерогенних зон (своїх та партнера чи партнерки), не зважаючи на довготривалість стосунків, тому що вони з часом змінюються, і те, що вам подобалося в 20 років, може не викликати особливих емоцій в 30, 40 чи 50 та навпаки.

І, якщо ви вважаєте, що досконало знаєте іншу людину та її вподобання в сексі, ви помиляєтеся, не зважаючи на те, що ви в стосунках більше 10 чи 20 років. Запитайте себе про свої приховані фантазії, і ви в цьому переконаєтесь. Тому досліджуйте одне одного та експериментуйте.

 

Читайте також:

В сини їй годиться: про переваги і мінуси стосунків із старшою жінкою

Двічі в одну річку: чому ми повертаємося до колишніх?

ВІН І ВОНА. Нерівний шлюб або чи буває кохання другої свіжості?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (16)
  • Читач99

    Шлюб брали на Купала. Діти народжувалися під знаком Овна. Народжені під знаком Овна, люди визначально щасливі й здорові. Пам'ятаймо про шлюбні традиції українських пращурів! Жінка вагітніла щороку і весь рік перебувала при надії. То про який секс протягом року мова?

    Згадаймо слова сучасної пісні: Якщо любиш, кохай, вже зозуля закувала,

    Якщо любиш, кохай, не чекай аж до Купала,

    Якщо любиш, кохай, хай весна в душі прибуде,

    Якщо любиш, кохай, дві весни навік не буде, не буде.
  • Таня Адамовская

    Новини з фронту закінчились ,перейшли до більш ,, важливої " теми ...от так і живемо половину світу плаче ,половина скаче...
  • Nataliya Lukach

    ЦЕ може  писати  лише  дурак. В цей  час  молімся!!!
  • Даруся Рг

    Оце сьогодні головне.😭А може в нинішній час варто молитися,щоб з часом було кому тим сексом займатися?Щось трохи думайте,а не ліпіть ліпаки.

keyboard_arrow_up